Nissan klar med bakspejlet, der ikke bliver blokeret

Det skal være slut med ikke at kunne se ud af bakspejlet, når bagagerummet er fyldt til randen, eller passagerne på bagsædet rager godt op i synsfeltet. Japanske Nissan lover nu fra næste år at udstyre kommende modeller med et bakspejl, der også kan fungere som en videomonitor.

Ved hjælp af et lille kamera over bilens bagrude skal chaufføren kunne skifte fra sit normale bakspejlbillede til en integreret LCD-skærm, der viser udsynet bagtil i 4-1 og dermed få et meget bedre og mere sikkert udsyn. Skiftet kan ske ved et lille klik nederst på bakspejlets bagside.

Nissan angiver på sin hjemmeside, at kameraet ved hjælp af moderne fotografisk teknologi kan tilpasse sig alle vejr- og lysforhold, således at kraftigt lys fra en nedgående sol eller tæt tåge ikke blænder føreren.


Ved hjælp af et lille kamera over bagruden kan chaufføren orientere sig bagud, selvom passagerer eller bagage skulle blokere for bakspejlet.

Nissan skriver, at teknologien vil blive rullet ud på det globale marked til næste år, men kan endnu ikke sige, hvilke modeller det bliver standard på. Det står dog klart, at det i første omgang gælder de dyrere bilmodeller.

The Smart Rearview Mirror blev vist frem på årets Motor Show i Geneve og vil blive afprøvet til Le Mans i juni i Nissans ZEOD RC-racerbil.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>