Reuters: Næste iPhone får skærm på 4,7 og 5,5 tommer

Da den allerførste iPhone ramte butikkerne i 2007, var det med en 3,5-tommer skærm med 320 x 480 pixels. I dag kommer iPhone 5S med langt højere opløsning, men er i forhold til dengang kun vokset en smule i højden til en skærmstørrelse på 4,0 tommer.

Det bliver der lavet om på nu, rapporterer det anerkendte nyhedsbureau Reuters, som citerer insider-kilder blandt Apples leverandører af skærme for, at produktionen af skærme til næste generation af iPhones er sat i gang.

Står de meldinger til troende, vil næste iPhone komme med en skærm på 4,7 tommer og dermed springe med på tendensen til større og større skærme. De fleste Android-topmodeller har i dag en skærm på fem tommer, og især Samsung har også haft succes med endnu større skærme, der omdanner telefonen til en ’phablet’ – altså næsten på størrelse med en lille tablet.

Det segment vil Apple også have fat i, ifølge Reuters historie, for der bliver også arbejdet på skærme på 5,5 tommer. De bliver dog næppe klar til efteråret, hvor næste iPhone vil blive lanceret, på grund af tekniske problemer med touch-teknologien.

Apple skiftede med iPhone 5 nemlig til den såkaldte in-cell-teknologi, hvor berøringsfølsomheden er bygget ind i skærmen, i stedet for at blive tilføjet som et ekstra lag bagefter. Dermed kan hele telefonen blive en smule tyndere. Men produktionen af en skærm med in-cell-teknologi på 5,5 tommer volder altså problemer. En mulig løsning er derfor at skifte tilbage til den normale touch-film oven på skærmen, hvilket så vil gøre den store model en anelse tykkere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>