Sådan fik iværksætter 135 millioner til hemmelig betalings-app, der ikke eksisterer endnu

Hvis man skal have Silicon Valley til at investere mere end 100 millioner kroner i sit nye produkt, så skal det i reglen være enten det første af sin slags eller markant anderledes end de andre.

En app til mobilbetaling falder måske ikke lige umiddelbart i nogen af de to kategorier, men ikke desto mindre har projektet Clinkle over det seneste år trukket rekordstore investeringer, på trods af at det er de færreste, der har haft direkte adgang til produktet. Det fortæller Business Insider i en grundig afdækning af virksomheden Clinkle.

Manden bag Clinkle er den 23-årige Lucas Duplan, der har haft held med at få blandt andet virksomhedsentreprenøren Richard Branson og flere professorer fra Stanford University til at investere i betalings-appen Clinkle.

Clinkle skal være en betalings-applikation, der flytter penge konto til konto via smartphones. Men i stedet for NFC eller andre af de teknologier, man normalt forbinder med mobil betaling, så skal Clinkle udveksle betalinger via højfrekvens-lydsignaler mellem to telefoner.

Lucas Duplan begyndte arbejdet med Clinkle i 2011, da han stadig studerede på Stanford, og han fik flere undervisere interesserede i ideen – heriblandt Diane Greene, der er medstifter af VMware.

To år senere havde Duplan mønstret mere end 135 millioner kroner i investeringer, og Clinkle lignede den klassiske Silicon Valley-succes med et hemmelighedsfuldt produkt og en ung medarbejderstab, der holdt ekstravagante fester.

Men det var de færreste, der egentlig havde set applikationen køre. Investorerne blev præsenteret for en demonstrations-video, der på godt amerikansk blev beskrevet som ”mindblowing.” Men den meget overbevisende demo var blot en tom skal. Der var ingen live-demonstrationer, og folk begyndte med tiden at mistænke demoen for ikke at afspejle det egentlige produkt.

I sommeren 2013 dikterede Lucas Duplan, at ingen yderligere måtte se det endelige produkt – ikke engang alle ansatte måtte se det. Resten af året var en hæsblæsende omgang. En fjerdedel af de ansatte blev fyret, en tidligere CFO fra Netflix blev hyret og sagde op, og en nyansat VP of Engineering sagde op kun et døgn efter sin ansættelse.

De ansatte fortalte anonymt om, hvordan helt centrale dele af produktet slet ikke er brugbart endnu – for eksempel kan den særlige kommunikationskanal med højfrekvente lyde blive afsporet af noget så udbredt som en blender i en juice-bar. Og vigtige partnerskaber til banker og betalingsformidlere blev negligeret og var i flere år ikke på plads.

Efter tre år og investeringer for 135 millioner kroner er Clinkle stadig ikke kommet på markedet, efter at have overskredet alle de deadlines, som Lucas Duplan undervejs har meldt ud.

Du kan læse hele historien hos Businessinsider. Hermed en varm læseanbefaling til påskedagene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>