Siemens klar til gigantisk byttehandel: Tog for energi

Det økonomiske trængte Alstom, der blandt andet står bag de ikoniske TGV-tog, er et ombejlet foretagende. Efter at rygter begyndte at svirre om, at amerikanske General Electric ville købe energi-divisionen hos den franske industrigigant for omkring 70 milliarder kroner, har Siemens i Tyskland nu reageret med et særpræget tilbud.

I et brev sendt direkte til direktøren for Alstom har den tyske gigant tilbudt at overtage franskmændenes energi-division i bytte for at overdrage sine transportaktiviteter den anden vej. De omfatter blandt andet togdivisionen, som bygger de tyske ICE-tog.

Men sådan en handel vil der blive skabt europæiske markedsledere inden for hver deres felt.

»Vi er overbeviste om, at dette forslag er en unik mulighed for at skabe to stærke europæiske vindere,« skriver Siemens direktør Joe Kaeser i brevet ifølge Financial Times.

Konkret tilbyder Siemens at overdrage sine højhastighedstog og lokomotiv-forretninger og foreslår at overtage Alstoms forretning inden for termiske kraftværker, vedvarende energi og udstyr til elnet.

På den måde kunne den franske virksomhed undgå at skulle overdrage tøjlerne til amerikanerne, hvilket den franske regering meget nødigt vil se ske, da Alstom er en central aktør i Frankrigs infrastruktur foruden at være en af landets største arbejdspladser.

Uanset hvilken vej forhandlingerne går, er Alstoms fremtid ikke noget man tager let på, og derfor foregår forhandlingerne om firmaets fremtid i øjeblikket på øverste politiske niveau.

Den franske præsident, Francois Hollande, samlede søndag sine ministre til et møde om Alstoms fremtid, og landets minister for industri, Arnaud Montebourg, har efterfølgende advaret firmaet mod at foretage forhastede beslutninger, da den franske regering, der også er Alstoms største kunde, ikke vil acceptere, at nogen aftale bliver indgået i hast.

Den franske regering måtte tilbage i 2004 redde Alstom fra økonomisk ruin.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>