Spørg Læserne: Hvordan kommer man infralyd til livs?

dvs. meget lavfrekvent støj, kan være så mange ting, og komme mange steder fra.

Selv var vi meget plagede i den forrige villa, hvor vi boede. En analyse af frekvensindholdet pegede på skorstenen som skurken. En passende vindbryder på toppen af skorstenen løste problemet helt og billigt.

Helt generelt rummer bygninger mange afstemte strukturer, der kan anslås af forskellige kilder, hvorved kildestøjen, som måske er overvejende hvid og dermed harmløs, bliver en pest. Mulighederne er mange.

Endelig kan infralyden skyldes lavfrekvent tinnitus, og hvad man kan gøre ved det, ved jeg ikke. Afledning i form af musik, man kan lide, er måske en mulighed.

En analyse af støjen, der som regel ligger langt under 50 Hz, kan ikke laves med en mobiltelefon og en app. Der er brug for mikrofoner, der går meget langt ned i frekvens, accelerometre eller andet, og ekspertbistand. Det er ikke simpelt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>