Toyota vil genbruge 1000 ton kobber årligt fra brugte biler

En talsmand fra den japanske bilgigant Toyota hævder over for the Engineer, at firmaet har udviklet en ny mekanisk sorteringsproces, der kan udskille brugbart kobber fra brugte biler.

Ifølge talsmanden producerede firmaet i 2013 200.000 biler med genbrugt kobber og processen er allerede anvendelig i 15 forskellige biltyper. Kobberledningerne i biler har hidtil været en udfordring at genanvende i stor skala ved hjælp af mekaniske processer.

I samarbejde med otte demonteringsfirmaer gik bilfirmaet i 2010 i gang med at udvikle en mekanisk proces, der kunne sikre, at kobberhøsten fra brugte biler ikke blev forurenet med små urenheder, som ville gøre kobberet uanvendeligt.

Takket være strenge krav til kvaliteten af forarbejdningen under demonteringen er det lykkes samarbejdspartnerne at opnå en stabil renhed af kobberet på 99,96 procent uden at skulle raffinere metallet igen.

Det er sparsomt med tekniske detaljer omkring selve metoden, men ifølge talsmanden bruger processen ikke meget strøm sammenlignet med forarbejdningen af udgravet kobber, der sker ved elektrolyse.

Toyota anslår selv, at den nye metode alene vil kunne ‘producere’ 1.000 ton kobber årligt. I en rapport fra det japanske olie-, gas- og metal-institut fra 2013 anslås det, at den globale minerbare kobbermængde vil være opbrugt om 40 år ved det nuværende forbrug.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>