USA får brug for over en million nye oliearbejdere inden 2020

De næste tre år vil der blive skabt 800.000 nye job i den amerikanske oliebranche, og samlet vil der være skabt 1,3 millioner nye job i 2020. Det viser en ny rapport fra IHS Global Insight.

Ifølge IHS fortsætter væksten også efter 2020, og dermed kan der forventes sammenlagt 3,5 millioner job i oliebranchen i 2035 – en fordobling af det nuværende jobmarked, hvor olien beskæftiger 1,7 millioner amerikanere.

Og de job kan meget vel havne i nyuddannedes hænder. Ifølge norske Teknisk Ukeblad forventer enkelte, amerikanske olieselskaber at miste op mod en fjerdedel af arbejdskraften på grund af et generationsskifte.

Situationen skulle ifølge Teknisk Ukeblad være den samme i Norge, hvor en fjerdedel af operatørselskabernes offshoreansatte er 55 år eller ældre. Ansatte, der dermed går på pension inden for de næste ti år.

Ifølge det amerikanske studie forventes de mange job at være af høj kvalitet og med en høj løn. Dette er selvfølgelig efter amerikanske standarder, og lønnen forventes at være omkring 190 kroner i timen i gennemsnit, modsat 125 kroner i timen, som er gennemsnitslønnen i USA.

Til sammenligning var gennemsnitslønnen for en dansker 290 kroner i 2011 ifølge Danmarks Statistik.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>