Vi hader kollegernes mobiltjekkeri

Sniger du dig til at tjekke din smartphone, når du er til møde – eller formaster du dig ligefrem til at tage den, hvis den ringer – så bør du overveje at holde inde. Folk, der tjekker deres smartphone i tide og utide, er nemlig noget af det, der irriterer kollegerne allermest under et møde.

Således tilkendegiver ni ud af ti erhvervsaktive deltagere i en undersøgelse om brug af smartphone, at det sjældent eller aldrig er acceptabelt at tage sin telefon med, når man går til møde. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den amerikanske USC Marshall School of Business, som har foretaget undersøgelsen.

Opret et cv på Jobfinder – den lige vej til en ny karriere.

Knap så mange – 76 procent – mener, at det er utilstedeligt, når kollegerne giver sig til at tjekke sms’er eller e-mails under et møde. Jo højere uddannelse folk har, jo mindre tolerante er de over for smartphone-tjekkeriet.

På Energi Syd i Esbjerg har de taget konsekvensen af de opmærksomhedskrævende smartphones og har indført forbud mod at bruge dem til vigtige møder, fortæller koncerndirektør for Energi & Klima Ole Fruekilde til Djøfbladet.

»Det er afgørende, at alle ikke bare er fysisk, men også mentalt til stede. Det er forbudt at læse sms’er og mails under møder, og det betyder, at vi i reglen er i stand til at gennemgå alle aspekter af virksomheden i løbet af 45 minutter,« siger Ole Fruekilde til Djøfbladet.

Lektor Ib Ravn, Aarhus Universitet, der forsker i mødekultur, siger til Djøfbladet, at et forbud mod smartphones til møder reelt er et forbud mod symptomerne på et elendigt møde:

»Det er lederens ansvar at sørge for, at alle, han har indkaldt til møde, oplever, at det er relevant. Hvis mødet er spild af tid, behøver man ikke længere at tegne kruseduller, men kan i stedet gøre noget fornuftigt som at få styr på sin indboks og besvare sms’er,« siger Ib Ravn til Djøfbladet.

Læs også: Otte gode grunde til at hade møder

Ifølge den amerikanske undersøgelse billiger mænd i langt større udstrækning end kvinder, at man tjekker sin smartphone under et møde.

Således mener 59 procent af mændene, at det går an at tjekke sms’er til en forretningsfrokost, men kun 34 procent af kvinderne anser det for ordentlig opførsel.

Ligeledes siger hver anden mand okay til at tage telefonen under et møde, mens kun hver fjerde kvinder ser med milde øjne på den slags.

Generationskløften er også til at få øje på. Mens 66 procent af de adspurgte under 30 synes, det er helt i orden at skrive en sms eller en e-mail til et uformelt møde, gælder det kun for 20 procent af de 51-65-årige.

Så måske er det blot et spørgsmål om tid, før det bliver god opførsel at holde møde, samtidig med at man passer sin smartphone.

Læs også: Sådan stopper du den hovedløse mødespiral

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>