Virksomheder jager ingeniørdimittender

»Sidste år fik jeg to nye medarbejdere med hjem fra messen. I år forventer jeg flere.«

Administrerende direktør i det rådgivende ingeniørfirma Balslev, Bo Memhave, har ét tydeligt mål for øje på dette års DSE-erhvervsmesse for studerende på DTU: Han vil vinde deres gunst – og han er langtfra den eneste.

Er du synlig for arbejdsgiverne? Læg dit CV på Jobfinder

Konsulentvirksomheden Valcon har ligeledes sendt et par repræsentanter til messen. Konsulent Michael Gerner er en af dem, og han har fået tjansen med at profilere virksomheden fra den store scene.

Til arrangementet ‘Company Buzz’ er fire virksomheder samlet på en scene for at sælge sig selv og svare på spørgsmål fra de studerende. I denne omgang er det Valcon, Balslev, MT Højgaard og den rådgivende ingeniørvirksomhed Orbicon


Det var ikke jobopslag, der manglede på væggene til dette års DSE Messe. Ej, heller virksomhedernes vilje til at konkurrere om de nyuddannede.Foto: Maria Behrendt.

»Vi skal bruge seks dimittender til vores graduate program fra september,« siger Michael Gerner fra Valcon.

Et graduate program er et to-årigt forløb i en virksomhed, som er målrettet de dygtigste nyuddannede kandidater.

HR-direktør i MT Højgaard, Helle Bro Krogen, vil ikke sætte tal på sine forventninger. I stedet vil hun hellere fokusere på, at virksomheden »altid har brug for nye, unge kloge hoveder.«

Der bliver plads til flere dimittender

Orbicons udsendte medarbejder er kommet på messen for at slå et slag for virksomhedens vækststrategi. Han taler om alt fra at bygge solceller på taget af FN-bygninger til at undersøge forurenet jord på fremtidige Carlsberg-byggepladser. Den slags kræver masser af ingeniører.

»Vi har planer om at ansætte 500-1000 nye medarbejdere inden for en håndfuld år. De fleste i Danmark,« siger han.

Virksomheden har i dag omkring 500 ansatte.

Men betyder det, at Orbicon er på jagt efter dimittender?

»Ja, det kan du tro,« siger Orbicons administrerende direktør, Jesper Nybo Andersen.

Sidste år var 20 procent af de nyansatte i virksomheden dimittender.

»Og i fremtiden bliver der plads til flere af dem,« siger Jesper Nybo Andersen.

Allerede nu mangler Orbicon ingeniører af forskellig slags.

»Vi mangler både dem, der er dygtige til konstruktion og ved en masse om den digitale fremtid. Og vi mangler især dem, som har specialiseret sig i miljø, natur og klima,« siger Jesper Nybo Andersen.

Han ved, at der er rift om ingeniørerne derude. Derfor er det vigtigt for ham, at Orbicon sælger sig selv på bedst mulig vis på messen.

Tilbage på scenen får Orbicon og de øvrige virksomheder et minut til at levere en sidste salgstale. Budskabet er klart: Vi har mulighederne, så kom og tal med os. Vi er altid på jagt efter dygtige dimittender.

»Og de bedste kommer jo fra DTU, ved vi,« bemærker Bo Memhave fra Balslev.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>