Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store

Efter at de nye moms-regler trådte i kraft i EU den 1. januar, hæver Apple nu priserne på indhold i App Store og iTunes-butikken.

De nye regler betyder, at virksomheder nu skal betale moms i det land, hvor en digital vare leveres.

Derfor kan virksomhederne ikke længere bare placere deres europæiske afdeling i eksempelvis Luxembourg eller Irland for at slippe billigere.

Flere medier skriver, at Apple nu har sendt en mail til app-udviklerne om, at priserne stiger i App Store.

Ifølge 9to5mac.com står der blandt andet i beskeden:

“Inden for de næste 36 timer vil priserne i App Store for alle områder i EU og i Canada og Norge stige, falde i Island, og ændres i Rusland. Disse ændringer finder sted på grund justeringer i moms-rater og valutakurser i udlandet.”

Britiske V3 skriver samtidig, at udviklerne nu modtager nye aftalevilkår og pris-dokumenter fra Apple.

Ifølge det svenske Macworld er der tale og prisstigninger på i gennemsnit 30 procent i den svenske App Store.

Macworld skriver dog også, at nogle app-udviklere tilsyneladende har valgt at sænke priserne på deres apps for at kunne ligge på samme niveau som hidtil på trods af de nye momsregler.

Et konkret eksempel på prisstigningen er app’en Minecraft Pocket Edition, der hidtil har kostet 49 kroner i den svenske App Store – men nu pludselig koster 69 svenske kroner.

Her kan de sende regningen hen
I eksempelvis Irland eller Luxembourg ligger momsen på helt ned til tre procent, mens den i Danmark er 25 procent.

Med de nye regler tvinges eksempelvis Netflix, Google og Apple til at betale den danske moims, når de sælger digitale produkter til danskere.

“Den nye lov virker for mig som et ret effektivt værn mod moms-unddragelse i Danmark. Men når det ikke længere kan omgås, at moms skal betales i det land hvor tjenesten leveres, må det nødvendigvis betyde, at virksomhederne enten tager det hug i deres indtjening, eller også sender de omkostningen videre i form af højere priser,” udtalte jura-professor med fokus på skatteret, Henrik Stensgaard, tidligere på ugen til Computerworld.

Både Netflix og Google har udtalt til Computerworld, at de nye momsregler ikke kommer til at ramme kunderne, mens Apple altså tilsyneladende har valgt at lade priserne stige som følge af de nye regler. 

Skriv gerne i debatten, hvis du har eksempler på, hvordan prisstigninger konkret kommer til udtryk i den danske App Store eller iTunes Store.

Læs også:

Moms-regning på vej til it-virksomheder – lover det ikke rammer kunderne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>