Microsoft dropper gratis notifikationer om kommende opdateringer


Det er slut med at modtage gratis oplysninger om kommende Microsoft-patches.

Sådan lyder det fra Microsoft, der ellers i de seneste 10 år kvit og frit har stillet oplysninger om kommende patches og sikkerhedsopdateringer til rådighed.

Det er sket via selskabets såkaldte Advanced Notification Service, hvor man har kunnet se rækken af planlagte opdateringer til næste Patch Tuesday, som Microsoft nu er begyndt at kalde for ‘Update Tuesday’ (Microsoft udsender typisk opdateringer første tirsdag i hver måned).

Oplysningerne er typisk blevet anvendt af it-ansvarlige og andre, der har brug for at forberede sig på de kommende opdateringer.

Fremover vil Advanced Notification Service imidlertid kun være tilgængelig for Microsofts såkaldte Premium-kunder.

“Fremover vil vi levere ANS-informationer direkte til Premium-kunder samt til organisationer, der er involveret i vores sikkerheds-porogrammer. Vi vil ikke længere stille disse oplysninger bredt til rådighed,” skriver direktør i Microsofts Security Response Center, Chris Betz, i en blog post.

Han peger her på, at mange af Microsofts kunder – ikke mindst de store af slagsen – ikke længere anvender ANS-tjenesten. De nøjes i stedet med blot at downloade og installere opdateringerne, når de bliver udsendt på Patch Tuesday-tirsdagene.

Chris Betz skriver, at den nye ordning er tænkt som ‘en hjælp’ til kunderne til at “skære gennem sludderet og modtage sikkerheds-bulletiner, der er skræddersyet til deres egen organisation.”

Samtidig vil Microsoft gerne skubbe flere brugere over mod selskabets cloud-baserede tjenester, der i sagens natur opdateres løbende uden at brugerne behøver tænke videre over det.

Netop cloud-tjenesterne spiller en vigtig rolle i Microsofts nye strategi, som du kan læse mere om her: Det nye Microsoft: Gratis software i massevis og magten tilbage til brugeren

Chris Betz skriver, at mange Microsoft er begyndt at anvende forskellige automatiske opdaterings-tjenester som Windows Server Update Service og Microsoft Update til at organisatere og prioritere installeringen af de forskellige opdateringer.

“Kunder rykker også over mod cloud-baserede systemer, der bliver opdateret løbende,” skriver han.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er flere sikkerheds-eksperter skeptiske over for beslutningen.

Blandt andet mener Ross Barret fra sikkerhedsfirmaet Rapid7, at Microsoft med beslutningen går tilbage til kravet om, at man som bruger blindt stoler på selskabets evne til at patche alt.

“Det er helt ærligt ret chokerende,” mener han.

Læs også:

Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>