Microsoft kan være på vej med ny browser: Kommer til at hedde ‘Spartan’

Med lanceringen af Microsofts nye styresystem, Windows 10, kan det meget vel være, at selskabet vil undlade at lancere endnu en opgraderet version af den klassiske Microsoft-browser, Internet Explorer.

I stedet planlægger Microsoft angiveligt at lancere en helt ny browser, der kommer til at hedde ‘Spartan.’

Læs også ComputerViews: Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser-model

Microsoft har endnu ikke meldt noget ud om den nye browser. Oplysningerne stammer fra den normalt velinformerede Microsoft-blogger, Mary Jo Foley.

Ifølge hende er der to hovedårsager til, at Microsoft vil lancere en helt ny browser:

1) Internet Explorer er blevet tung og omfattende, og Microsoft mener, at der er behov for et lettere og mere skrabet alternativ.

2) Internet Explorer har fået rygte og omdømme imod sig. Derfor er der ud fra et marketingmæssigt perspektiv tid brug for et helt nyt produkt på området.

Åben for udvidelser
Det er ifølge Mary Jo Foley ideen, at ‘Spartan’ skal være åben for udvidelser udviklet at tredjeparts-firmaer.

Det er oplagt, at ‘Spartan’ vil blive lanceret i særlige udgaver til iOS og Android samtidig med, at browseren lanceres til Windows.

Teknisk vil ‘Spartan’ bygge på Microsofts Chakra JavaScript-engine samt Microsofts Trident renderings-motor – og altså ikke WebKit.

Soldaterne i den gamle græske statsmagt Sparta var kendt for leve og fungere med minimalt udstyr. Soldaterne spiste ikke meget, og ejede kun det tøj, som de havde på, samt deres våben og en enkelt sivmåtte.

Navnet på Microsofts nye browser er valgt med omhu, idet browseren bliver skrabet, med vægten lagt på muligheden for videreudvikling.

Internet Explorer er den mest udbredte browser i verden med en markedsandel på små 60 procent.

Chrome vinder frem
Ifølge analysehuset Net Applications rykker ikke mindst Googles Chrome-browser hastigt frem. Chrome har i dag en markedsandel på godt 20 procent, mens Firefox og Opera til gengæld taber andele.

Du kan oversigten fra Net Applications her.

Windows 10 ventes lanceret i sommeren 2015. Der er store forventninger til det nye styresystem, som du kan læse mere om her: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Læs også:

Microsoft løfter sløret for Windows 10: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8

Her er de 10 vigtigste it-begivenheder i 2014 – med betydning for dig

10 interessante facts om Windows 10

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10

Nu kommer forklaringen: Derfor har Microsoft fyret 18.000 mand

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>