Narkopoliti betaler 860.000 kroner i erstatning efter Facebook-identitetstyveri

Det amerikanske narkopoliti DEA har betalt en amerikansk kvinde fra New York-området 860.000 kroner i erstatning, efter at have brugt hendes navn på Facebook.

Regningen er i sidste ende havnet hos det amerikanske Justitsministerium, efter DEA oprettede en falsk Facebook-profil i kvindens navn med blandt andet billeder fra hendes mobiltelefon uden forudgående tilladelse.

Alt dette udspillede sig i 2010, hvor kvinden gik under navnet Sondra Price, og var idømt en betinget narko-dom med blandt andet seks måneders husarrest.

Herefter oprettede DEA så den falske Facebook-profil, som blev vedligeholdt i tre måneder i håbet om, at ordensmagten kunne anholde andre mistænkte i en narkoring.

Det skriver Ars Technica.

‘Lovlig retshåndhævelse’
Undervejs i forløbet har den amerikanske regering hævdet, at den falske Facebook-profil var lovlig retshåndhævelse.

Efter afgørelsen har distriktsadvokaten for det nordlige New York siden forklaret, at forliget er et eksempel på, at en tredjepart (kvinden) ikke krænkes i forbindelse med politiets bestræbelser på at fange forbrydere.

Samtidig pointerer advokaten, Richard Hartunian, at forliget er en fair løsning på kvindens krav i en social medie-tid, hvor der kan være bekymringer om identitetstyveri.

Den amerikanske regering har på intet tidspunkt i forløbet undskyldt for at misbruge kvindens navn som lokkemad, efter sagen har været vendt og drejet i det juridiske maskineri i flere år.

Læs også:
Barack Obama melder sig ind kampen mod kryptering: Staten skal have adgang

Top-professionel hackergruppe lænser bank-konti for 150 millioner kroner – sådan arbejder gruppen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>