Nu er der 300 megabit til YouSee-kunder

Fra den 2. februar kan YouSee-kunder i Danmark får en internethastighed på 300 Megabit per sekund

I første omgang er det cirka 20 procent, der kan få den hurtige løsning, men i løbet af 2015 rulles løsningen ud til over en million YouSee-brugere.

Det sker som følge af en udbygning af coax-nettet, hvor der i løbet af 2015 investeres 165 millioner kroner, skriver YouSee i en pressemeddelelse.

Derved overhales regeringens målsætning om internetadgang med 100 Megabit til alle danskere inden 2020.

De første, der kan få adgang til det lynhurtige net er fynboerne og Viborgenserne. 

“For at kunne tilbyde en hastighed på 300 megabit, skal vi have opgraderet hele vores netværk. Det betyder, at vi samtidig får skruet op for kapaciteten i områder, hvor vi i løbet af året har oplevet overbelastning i nettet og dermed nedsat hastighed for nogle af vores kunder,” siger Jens Raith, direktør for YouSee Bredbånd.

Blød kundetilstrømning
Høj hastighed er alle internetbrugeres højeste ønske, men YouSee forventer ikke, at tilmeldingerne strømmer ind i første omgang.

Det handler om fremtidens behov.

“Selvom vores færden på nettet generelt er hastigt stigende, overstiger 300 megabit langt behovet for, hvad man har brug for i en gennemsnitlig husstand – selv hvis man er en storforbrugende familie,” siger Jens Raith, han begrunder:

“Det handler ikke om efterspørgslen nu og her men om at sende et signal til kunderne om, at coax-nettet er en teknologi med fremtid i,” siger Jens Raith.

Upload-hastigheden i den nye løsning bliver iøvrigt på 60 megabit.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk anbefales en forbindelse på minimum 10 megabit, hvis man skal have flere enheder på nettet samtidig; for eksempel tablet, fjernsyn og spillekonsoller.

Skal enhederne kunne streame HD eller andet datakrævende, anbefaler Forbrugerrådet Tænk en forbindelse på 20 megabit per sekund.

Mere kapacitet i coax
YouSee mener, at der stadig er luft til højere hastigheder i coax-nettet.

Ved at anvende mere avanceret teknologi kan der presses endnu flere data igennem nettet, vil gøre det muligt at levere symmetriske hastigheder langt over 1 gigabit per sekund, lyder det fra YouSee.

For at opnå de 300 megabit indføres nye modemmer som standard, som kan håndtere hastigheden. Endelig har lukningen af analoge tv-kanaler frigivet plads i nettet til mere bredbåndskapacitet.

Læs også:
Kritik: Sjællandske fiberforbindelser er alt for dyr

TDC går sammen med jysk fiber-fjende: Skal drive nettet og sælge løsninger

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>