Sådan virker Microsofts nye Hologram-brillerFoto. Microsoft.

Gemt i en kælder under Microsofts Visiting Center i Redmond har et hold udviklere arbejdet på et hemmeligt projekt i flere år.

Kun få vidste, hvad der foregik i kælderen, og for engang skyld var der ingen lækager af information overhovedet.

I kælderen blev HoloLens og Microsoft Holographics udviklet. Og i går under Microsofts Windows 10-event blev tæppet så for første gang løftet, så omverdenen kunne se, hvad der er blevet bygget i kælderen.

Brillerne er et headset, som viser et ekstra lag af hologrammer på verdenen omkring dig.

Du kan have virtuelle computerskærme foran dig, 3D-figurer til at arbejde på, som svæver foran dit ansigt, eller have Minecraft-landskaber til at dannes i hele din stue, som du kan bygge på – eller sprænge i luften.

Minder om Oculus Rift, men det er noget helt andet
Det lyder måske meget som noget, du har hørt før.

Facebook opkøbte sidste år Oculus Rift, som er på vej lidt i den samme retning. Og så alligevel ikke.

For Oculus Rift forsøger at tage dig med ind i sin virtuelle verden, og lade dig blive en del af den. Tag brillerne på, og du har trådt igennem porten til Narnia.

HoloLens forsøger at gå en anden vej. Her blandet den virkelige verden med den virtuelle.

Kameraer på fronten af brillerne registrerer dine omgivelser i realtid, og placerer virtuelle objekter i forhold til dit bord, væg eller vindue.

Et Skype-opkald kan for eksempel blive taget ved at flippe med fingeren, og video-billedet vil bogstaveligt talt glide op igennem bordet.


Er det her begyndelsen på en ny æra?
“Holographic Computing” har længe været en drøm på niveau med flyvende biler og rumkolonier, som man kun ser i science fiction-film.

Derfor er det også spændende at se, hvordan det kommer til at gå for briller som HoloLens. Bliver det den næste platform i stedet for tablets, eller bliver det 3D-fjernsyn om igen, da ingen vil gå rundt med brillerne på.

Filmene herunder er fra Microsoft selv. USA’s rumagentur, NASA, har allerede taget brillerne til sig, og fortæller om, hvordan de allerede i april forventer at bruge brillerne sammen med Curiosity, en af to robotter på Mars, som stadig kører rundt.

Du kan også se brillerne i brug i en mere “live-udgave”. Det gør du ved at se dette link og spole hen til 1.53.20 – Der starter en livetest af systemet.

Læs også: Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>