Top-professionel hackergruppe lænser bank-konti for 150 millioner kroner – sådan arbejder gruppen

En gruppe af hackere er med avancerede metoder lykkedes med at lænse konti i en række østeuropæiske banker og finansielle institutioner for omkring 150 millioner kroner.

Ligeledes er det lykkedes for hackerne at bryde ind i salgs-systemerne i amerikanske og europæiske virksomheder.

Hacker-gruppen kaldes for Anunak efter det malware-program, som gruppen har anvendt til indbruddene.

Særegen metode
Normalt går hackerne gennem bank-kunderne, når de forsøger at få adgang til bank-konti, da bank-kunderne ofte er langt mere sløsede og nemme at ‘bearbejde’ end selve bankerne, der altid er godt sikrede på it-siden.

Anunak-gruppen har imidlertid anvendt en anden metode til at lænse de forskellige konti for sammenlagt 150 millioner kroner.

Gruppen er nemlig gået direkte efter selve bankerne, hvor den direkte har kompromitteret bankernes interne netværk, arbejdsstationer og servere.

Annonce:


Dermed har hackerne kunne overføre penge direkte fra bank-konti, ligesom gruppen ved flere lejligheder har hacket penge-automater.

“De [Anunek-gruppen] har siden 2013 med succes skaffet sig adgang til netværkene i mere end 50 russiske banker og fem betalings-systemer,” lyder det fra sikkerhedsfirmaet Group-IB i en rapport om Anunek-gruppen.

Her hedder det også, at langt størstedelen af pengene er blevet stjålet i løbet af det seneste halve års tid.

Sådan er metoden
Ananak-hackernes anvender en metode, hvor de først inficerer bank-ansattes computere med malware og herfra rykker ind på bankernes netværk ved at gå gennem servere og aktive domæne-konti.

Værktøjerne er blandt andet netværks-scannere, keyloggers, SSH-bagdøre, programmer til fjernstyring af computere, særlige værktøjer til at knække passwords samt Metasploit-frameworket, der normalt anvendes til penetrations-test.

Hovedværktøjet er imidlertid trojaneren Anunak, der bygger på malware-programmet Carberp.

Carberp er særligt udviklet til at stjæle bank-data. Programmets kildekode blev lækket på nettet i sommeren 2013.

Sikkerhedsfirmaerne mener, at nogle af medlemmerne i Anunak-gruppen har været med til at skrive den oprindelige Carberp-kode.

For at inficere computere med Anunak-koden har hackerne blandt andet anvendt php.net-sitet til at angribe sitets besøgende, fyldt mails fra ‘den russiske centralbank’ med inficerede attachements i massive phishing-forsøg samt købt sig med ind i andre hacker-gruppers malware.

Anunak har siden foråret desuden været på jagt efter store indkøbs-kæder i USA, Australien og Europa, hvor gruppen har forsøgt at inficiere betalings-terminaler med henblik på at stjæle kreditkort-oplysninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>