TV 2 Play i stuen: Nu har TV2 Play Chromecast-support

TV 2 Play, TV2′s onlineportal for streaming-indhold, har fået Chromecast-support og er en af flere nye danske tjenester, som er begyndt at tilbyde muligheden for streaming med Googles trådløse dongle.

Det skete tilbage i midten af december, men som med mange nye apps, så har det taget lidt tid, før de første børnesygdomme er forsvundet.

Efter at have prøvet tjenesten over julen – og efter et par opdateringer – er oplevelsen af streamingen godkendt.

Chromecasten virker i TV2 Play på iOS-enheder (med den seneste opdatering) og Android-telefoner og tablets.

Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn – til en rørende pris

Det er godt nyt for de 150.000 danskere, som allerede benytter sig af TV 2 Play, men det er samtidig gode nyheder for de tusindvis af Chromecast-brugere herhjemme, som ellers har været nødsaget til kun at bruge deres Chromecast til YouTube, Netflix eller halvt eller helt hjemmelavede løsninger for at se eget indhold. Et eksempel er appen Plex.



Den lille sorte dongle kan købes for omkring 300 kroner i flere butikker, og får flere og flere danske muligheder. Foto: Google.

Dansk interesse stiger – men ingen DR
Med TV 2 Plays Chromecast-support er mulighederne for en fornuftig brug af Chromecast steget i Danmark.

Tidligere i 2014 kom Viaplay også med understøttelse af Chromecast, og Viaplay valgte endda at sælge den lille streaming-pind med i sine abonnementstilbud.

Der er dog stadigvæk lang vej til amerikanske tilstande, hvor der findes langt flere muligheder for streaming, og der er sågar danske versioner af amerikanske tjenester, som ikke understøtter Chromecast herhjemme.

Den amerikanske HBO Go understøtter for eksempel Chromecast, men danske HBO Nordic gør ikke. 

Heller ikke YouSee Play gør endnu, og selvom YouSee i øjeblikket arbejder på en understøttelse, så er der ingen tidshorisont.

Heller ikke moderskibet DR er på vej med en Chromecast-app. For nyligt kom det frem, at DR søger efter udviklere til spillekonsol-apps til Playstation 3 og 4, men stadig ingen Chromecast- eller Apple-TV-understøttelse i sigte.

Du kan se Googles egen liste over apps her. Bemærk at TV2 Play ikke er at finde på listen, så man kan formode, at listen ikke er komplet. 

Læs også: Streaming sender fjernsynet på pension: 10 it-ting du vil gøre anderledes i 2015

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>