Lenovo på vej med ren Windows-udgave: Det skal være slut med crapwaren Superfish

Verdens største pc-producent, Lenovo, kom tidligere år i vælten, fordi noget af den bloatware, selskabet præinstallererer på dets maskiner, var at betegne som regulær malware.

Superfish, som bloatwaren hedder, indeholdt nemlig en bagdør, der potentielt kunne udnyttes til man-in-the-middle-angreb.

Da kritikken af Lenovos Superfish var på sit højeste i februar, lovede selskabet at undlade at installere Superfish på nye maskiner – og selskabet frigav også et program til at fjerne Superfish med, hvis man havde en maskine med bloatwaren/malwaren.

Det har dog efterfølgende vist sig, at man sagtens kan risikere at få Superfish installeret igen, for hvis man geninstallerer Windows på Lenovo-maskinen, får man også den uønskede bloatware med i købet.

Nu kan vores kolleger på det amerikanske Techworld imidlertid berette, at der også bliver taget hånd om problemet med geninstallering af Windows.

På vej med ny recovery-løsning 
Lenovo er nu gået i gang med at fabrikere nye recovery-medier til de kunder, der har købt en pc med Superfish installeret, så de kan geninstallere styresystemet uden Superfish.

Ifølge Techworld har Lenovo bekræftet, at selskabet laver nye recovery-medier til de berørte kunder, men det vides endnu ikke, om det bliver som en DVD eller USB-stick.

Kunderne kommer selv til at skulle henvende sig til Lenovo, hvis et vil have den nye – og lidt mere rene – udgave af Windows.

De berørte pc’er er forbruger-maskiner, der er sendt på markedet fra september 2014 til februar 2015 – og du kan se hele listen på Lenovos website.

Selskabet har også en guide til, hvordan du kan afinstallere Superfish på din maskine  - den finder du her

Læs også:

Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software

Som tak for Superfish-crapware: Mægtige Lenovos website hacket – mut teenager overtager sitet

Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>