Microsoft nørkler med opdatering: Er Windows 10.1 klar i 2016?

Inden Microsoft overhovedet har sendt Windows 10 ud til almindeligt salg – hvilket formentlig sker i løbet af sommeren – er der en større Windows-opdatering på vej i løbet af 2016.

Opdateringen bliver næppe så stor som Windows 10, der er planlagt til at rulle ud på Microsofts mange indsatsområder lige fra PC’er over mobiltelefoner og til spillekonsoller som Xbox-serien.

Det skriver Neowin, der citerer to interne kilder hos Microsoft, der fortæller, at Redstone-projektet er gået ind i sin planlægningsfase.

Opdateringen er døbt
Ligesom både Windows 8.1 og og den kommende 10′er har haft hvert sit kodenavn (Blue og Threshold), har næste års opdatering også fået sit helt eget kodenavn.

Dåben med eget kodenavn indikerer, at der ikke bare er tale om små-justeringer.

Kodenavnet for 2016-opdateringen er ‘Redstone’, som er opkaldt efter en populær stenart i computerspillet Minecraft, som Microsoft købte for et halvt års tid siden.

To opdateringer i 2016
Samtidig bliver der spekuleret i, at når næste Windows Server-version forventes at blive lanceret i løbet af 2016, kan Redstone projektet muligvis være relateret til denne lancering.

Et andet techsite , The Verge, spekulerer i, at opdateringen omhandler, hvad man kunne kalde Windows 10.1.

Microsoft-kilder fortæller til The Verge, at der kommer to større opdateringer til Windows-kernen i 2016 – en om sommeren og en til efteråret.

Formålet med at udsende disse opdateringer er at målrette dem mod ny hardware, som kører Windows. Det vil i så falde dreje sig om Xbox, Surface, mobiler, HoloLens, Microsoft Band og andre produkter, der fremover bliver afhængige af Windows-systemet.

Læs også:
Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Er Microsoft på vej til at gøre hele Windows open source?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>