Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung er krise efter halvandet år med konstant faldende omsætning og indtjening, hvilket du kan læse mere om her.

I første kvartal er indtjeningen i selskabets mobil-divison nærmest kollapset med et lodret dyk på hele 57 procent.

Alligevel viser nye tal, at Samsung faktisk har generobret positionen som verdens største smartphone-producent fra Apple, der ellers for tiden nyder storslået succes med de nye iPhone 6′ere.

Set alene på styksalg solgte Samsung nemlig ifølge Strategy Analytics 83,2 millioner smartphones i årets første tre måneder. Apple solgte i samme periode 61,2 millioner iPhones.

Det gør Samsung til den største leverandør af smartphones på det globale marked i første kvartal.

Der er dog også malurt i bægeret. For trods det højeste antal solgte enheder, er Samsungs globale markedsandel faldet til 24 procent. I samme kvartal i fjor havde Samsung en markedsandel på 31 procent.

Samsung er ‘stabiliseret’
Ifølge Strategy Analytics er Samsung nu blevet ‘stabiliseret’ trods udfordringer i Asien, hvor mægtige Kina for alvor er sprunget på iPhone 6-modellerne, der går som varmt brød.

Apples markedsandel er i samme periode steget fra 15,3 procent i første kvartal i fjor til nu 17,7 procent.

Hertil kommer, at Apple tjener langt flere penge per solgt enhed end Samsung, der har mange forskellige modeller i den prisbillige ende, hvor indtjenings-marginerne er langt mindre end i de luftlag, som Apple bevæger sig i.

Det betyder, at den stigende markedsandel ikke har afspejlet sig i Samsungs regnskab, hvor det nu for sjette kvartal i træk ser dystert ud.

Det kan du læse mere om her: Samsung i dyb krise – nedtur har nu varet i halvandet år.

Markedet vokser
Overordnet er det globale smartphone-marked ifølge analysehuset vokset med 21 procent i forhold til de tilsvarende kvartal i fjor.

Der blev verden over solgt 345 millioner smartphones i første kvartal, og selv om en vækstrate på 21 procent andre steder lyder flot, er der faktisk tale om en opbremsning fra en vækst på 31 procent fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014.

Under de stor storspillere – Samsung og Apple – finder vi Lenovo, der med nyindkøbte Motorola Mobility under vingerne har en markedsandel på 5,4 procent samt Huawei (fem procent).

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>