Endnu en farlig sikkerhedsbrist fundet i Dell-computere

Knapt nok er der blevet ryddet op efter den farlige root-sårbarhed, som i weekenden blev opdaget i mange Dell-computere, før endnu en lignende sårbarhed ser dagens lys.

I første omgang var der tale om, at et af Dells support-værktøjer automatisk installerede et farligt selv-signererende root-certifikat, eDellRoot, på brugernes computere.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe-sikkerhedshul opdaget i masser af splinternye Dell-computere

Det fik Dell til at udsende en løsning, som du kan finde her.

Men nu er der altså noget andet i gære.

For Dell-brugere har opdaget, at et andet af Dells support-værktøjer udsender et lignende certifikat, der på samme måde er selv-signerende.

Denne gang er der tale om certifikatet DSDTestProvider, der installeres af Dell-applikationen Dell System Detect, som brugerne bliver anmodet om at downloade, når de besøger Dells support-site.

Det gælder for både eDellRoot og DSDTestProvider, at de installeres i Windows-root’en samt at de indeholder en såkaldt ‘private key,’ der er bundet op på den pågældende computer, hvor de fungerer som adgangsgivende foranstaltning til en lang række websites – heriblandt sikre https-sites som banker, forsikringsselskaber og lignende.

Det betyder, at certifikaterne kan udnyttes af hackere til at bane sig vej ind i trafikken mellem en bruger og et https-beskyttet site og her stjæle eksempelvis bank-oplysninger og lignende.

Dell har allerede lanceret en løsning på problemet med eDellRoot, men har endnu ikke meldt noget ud om DSDTestProvider.

Ifølge webmagasinet Laptopmag udløber begge certifikaterne fundet på en ny XPS 13-bærbar 9. november 2031. De findes til gengæld ikke på en to år gammel XPS-computere, som magasinet har fundet frem.

Det har rejst tvivl om, hvad certifikaterne egentlig er beregnet til. Dell betyder, at eDellRoot sigter mod at forbedre kunde-oplevelsen, i det Dells support omgående kan trække en række oplysninger om computeren via certifikatet.

Læsere af Reddit spekulerer til gengæld i muligheden for, at Dell er kommet til at installere de fejlbehæftede certifikater ved en fejl, og at de egentlig kun er til intern testbrug.

Læs også:

Kæmpe-sikkerhedshul opdaget i masser af splinternye Dell-computere

Sådan fjerner du farligt certifikat i din Dell-computer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>