Her er Amazons nye post-drone – pakker vil stå på dit dørtrin 30 minutter efter bestilling



En lille drone, der kan lette og lande lodret, men flyve vandret som et fly.

Sådan lyder Amazons nye bud på en drone, der skal indgå i en flåde af post-droner, som skal udbringe varer fra Amazons lagre rundt omkring i USA med en leveringstid på 30 minutter fra bestillingen er afgivet til pakken ligger foran kundens dør.

Amazon har i weekenden offentliggjort en video med pakke-dronen, som ser dagens lys to år efter, at selskabet første gang luftede tanken om luftbaseret pakke-udbringning.

Det kan du læse mere om her.

Inde i kroppen
Til forskel fra tidligere drone-modeller, skal den nye Amazon-drone tranportere pakkerne inde i kroppen.

Tidligere har det været planen, at pakke-dronerne skulle transportere pakkerne i en holder under kroppen.

Den nye Amazon-drone kan ved hjælp af vandrette propeller stige lodret til ca 120 meters højde, hvor den begynder den vandrette flyvning, hvor den flyver som et fly.

Dronen lander lodret som en helikopter på destinationen, hvor den afleverer sin pakke og dernæst stiger lodret til flyvehøjden igen.

Dronens radius er omkring 24 kilometer, og den vil blive i stand til at registrere og undgå uhensigtsmæssige genstande både under flyvning og landing.

Amazon har gennem de seneste par år bygget knap 15 prototyper af dronerne, som er blevet testet under forskellige vilkår i Amazons udviklings-afdelinger i henholdsvis Israel, USA og Storbritannien.

Annonce:


Google er ligeledes i gang med at teste droner. Det sker under Google X-projektet ‘Project Wing,’ der for halvandet år siden præsenterede den første prototype, som er blevet testet i Australien.

Det kan du læse mere om her: Her er Googles nye post-drone: Skal flyve pakker lige til din dør.

Indtil videre er der dog forskellige juridiske udfordringer med at indføre lyn-levering med små-dronerne. Blandt frygter myndighederne de privacy-mæssige konsekvenser af at fylde luftrummet med massevis af private mini-droner, der suser frem og tilbage.

De amerikanske luftfarts-myndigheder er imidlertid på trapperne med et nyt regel-sæt, der skal give plads til kommerciel anvendelse af droner – dog med en række begrænsninger, der blandt andet omfatter maksimal vægt på 23 kilo, nul natflyvning og kun til destinationer, som dronen kan ‘se’ fra start til slut af flyvningen.

Se video af Amazon-dronen her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>