HP satser alt med opsplitning i to selskaber – her er reaktionen på børsen

De to nye selskaber, som er resultatet af weekendens opsplitning af it-giganten HP, er blevet modtaget meget forskelligt af investorerne på børsen i New York.

Ved børsåbningen mandag blev HP Inc. ifølge Reuters belønnet med en kurstigning på 14,4 procent, mens investorerne sendte kursen på HP Enterprise ned med 5,8 procent.

HP Inc. er udset til at videreføre HP’s pc- og printforretning, mens HP Enterprise skal stå for at sælge de mere avancerede infrastruktur- og cloud-løsninger med servere, storage, software og services.

Mandag i denne uge var første dag aktierne i de to selskaber blev handlet hver for sig, efter at opsplitningen af HP formelt trådte i kraft i weekenden. Opsplitningen af HP har været undervejs i mere end et år, og de to nye selskaber har i praksis arbejdet selvstændigt siden i sommer.

Kursudsvingene er ifølge analytikere udtryk for, at investorerne forventer, at pc-markedet efter nogle ualmindeligt magre år endelig vil rette sig i løbet af 2016.

Presset af it-transformation
Omvendt har investorerne valgt en “vent og se”-attitude over for HP Enterprise. Det selskab opererer ganske vist i en mere lukrativ del af markedet.

Til gengæld er HP Enterprise udfordret af den transformation i retning af e-commerce, mobility- og cloud-løsninger, som præger it-industrien globalt, og som mange kunder efterspørger.

Blandt HP’s forhandlere både herhjemme og i udlandet er der bred enighed om, at opsplitningen af HP’s forretning vil være godt for både kunder, partnere og HP selv.

Meg Whitman, der er CEO i HP Enterprise og bestyrelsesformand i HP Inc. har over de sidste par år gennemført store besparelser, samtidig med at der er gennemført opkøb og fraslag af forretningsområder.

Så sent som i september i år annoncerede Whitman en fyringsrunde, som på globalt plan vil fjerne mere end 30.000 job. Sammen med tidgliere annoncerede fyringer kommer de to HP-selskaber til at sige farvel og tak til op mod 80.000 medarbejdere. Langt de fleste fyringer vil ske i HP Enterprise.

Læs også:

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Midt i fyringssæsonen: HP ansætter nye sælgere i Danmark

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>