It-koks hos CSC og KMD giver fejl i en million forskudsopgørelser

Kun tre dage efter, at forskudsopgørelser for næsten fem millioner danskeres skattebetalinger i 2016 blev lagt ud på nettet, har Skat opdaget fejl i næsten hver fjerde opgørelse.

Årsagen er ifølge Skat programmeringsfejl hos CSC og KMD.

Kundeservicedirektør i Skat, Jonatan Schloss, fortæller til Computerworld, at der er fejl i oplysningerne om fradrag for fagligt kontingent og ejendomsværdiskat.

Fejlen i fradrag for fagligt kontingent rammer 1,2 millioner borgere, mens fejlen i beregningen af ejendomsværdiskat påvirker forskudsopgørelserne for op mod 440.000 personer.

“Vi har kørt masser af test på det her, og de viste ikke fejl, men da vi gik live med forskudsopgørelserne, var fejlene der,” siger Jonatan Schlosss.

“Vi er nu i dialog med vores leverandører om at få rettet fejlene og finde ud af, hvordan de er opstået, og hvordan vi kan undgå at det sker i fremtiden,” siger han.

Nyheden om de omfattende fejl i forskudsopgørelserne har her til eftermiddag fået Skats hjemmeside til at gå ned.

Men ifølge Jonatan Schloss retter Skat automatisk fejlene.

Fradraget for det faglige kontingent skulle være rettet søndag i denne weekend, men ejendomsværdiskatten vil være på plads onsdag i næste uge.

“Vi er selvfølgelig meget kede af fejlen. Og derfor sørger vi også for automatisk at rette den. Fejlen har ingen umiddelbare konsekvenser for borgeren endnu, da forskudsopgørelsen vedrører indkomståret 2016 og vi retter fejlene senest i midten af næste uge,” siger Jonatan Schloss.

Læs også:

Ny ordning: Træk din bredbåndsforbindelse fra i skat

Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>