Google på krigsstien – går i kødet på Uber med ny samkørselstjeneste

Google er på vej med en ny samkørselstjeneste, hvilket betyder, at søgegiganten nu kaster sig ud i direkte konkurrence med Uber.

Det skriver den amerikanske avis Washington Post.

Den nye Google-tjeneste vil i første omgang blive lanceret i San Francisco, og den kommer til at bygge på den israelsk-stiftede navigationsapp Waze, som Google opkøbte for knap 5 milliarder kroner i 2013.

Ifølge Washington Posts oplysninger så vil Waze-appen, der en populær navigations-app i Silicon Valley, opfordre brugerne til at samle folk op, der skal i samme retning og har brug for et lift.

Konceptet minder på mange punkter om det Uber tilbyder under navnet Uber Pool, der er yderst populært i USA. I San Francisco menes Uber Pool, at stå omkring halvdelen af alle Uber-ture

Læs også: Helt uden sidestykke: Blodrøde Uber taber over en milliard kroner om måneden

Betaling skal kun dække udgifter
Det er dog ifølge Washington Post Googles plan, at chaufførens betalinger bliver så lav, at det udelukkende tjener som kompensationen for de udgifter, der er forbundet med at køre turen.

Det betyder i så fald også, at det vil afholde Waze-brugere fra at operere som taxa-chauffører, og dermed kan det betyde at tjenesten bliver mindre kontroversiel.

Den nye samkørselstjeneste ventes at blive lanceret til efteråret, og den vil uden tvivl bringe Google på direkte kollisionskurs med Uber.

En virksomhed som Googles moderselskab Alphabet har investeret et ikke ubetydeligt beløb i via sit venturekapital-selskab, GV (tidligere kendt som Google Ventures).

Google-chef forlod Uber-bestyrelse
Rygterne om Googles kommende offensiv på markedet for samkørselstjenester betød tidligere på ugen, at Alphabets medlem af Ubers bestyrelse, David Drummond, blev tvunget ud til at forlade forlade bestyrelsen.

En historie, der minder om den konflikt, der opstod, da daværende Google-chef Eric Schmidt måtte forlade Apples bestyrelse, da Google med Android gjorde klar til at udfordre Apple på smartphone-markedet.

Læs også:
Når tillid bliver en god forretning: Sådan kan man score kassen på at tro på hinanden

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>