Hewlett-Packard Enterprise sælger sin mægtige software-division for 58 milliarder kroner

Hewlett-Packard Enterprise scorer 58 milliarder kroner og slipper af med en stor division, som ikke regnes for at blandt kerne-aktiviteterne.

Sådan lyder bundlinien på den aftale, som selskabet netop har indgået med det britiske software-selskab Micro Focus, der overtager den store software-division.

Micro Focus står i forvejen bag Linux-selskabet SUSE, og med opkøbet står det britiske selskab til at blive en af de største såkaldte pure play-softwareselskaber i markedet.

HPE’s softwaredivison omsatte i fjor for 24 milliarder kroner, men omsætningen har været faldende i et stykke tid.

Hurtig handel
Det er kun omkring en uge siden, at det kom frem, at Hewlett Packard Enterprise havde sat software-divisionen til salg til mellem 50 milliarder og 70 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Hewlett-Packard Enterprise sætter hele softwaredivisionen til salg

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie.

Købet førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar).

Annonce:


Hewlett Packard blev for 11 måneder siden delt op i to selvstændige selskaber, nemlig HP Inc (pc- og printerforretning) og Hewlett Packard Enterprise (hardware, services og software til erhvervslivet).

Det kan du læse mere om her: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Med salget af softwaredivisionen sigter selskabet nu efter at blive langt skarpere på kerneydelserne, som er servere, netværk, storage og services til erhvervslivet.

Hewlett Packard Enterprise frasolgte tidligere på året hele sin konsulent- og outsourcingforretning med 100.000 medarbejdere til CSC for 60 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Endnu en HP-opsplitning på vej – 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>