Intel lancerer ny processor: Kaby Lake er i nye computere allerede fra næste måned

Det var slet ikke meningen, at Intels 7. generation processor, Kaby Lake, skulle se dagens lys, men det gjorde den alligevel.Â

Intel arbejder med en toårsplan, der fungerer som et ur, deraf navnet Tick-Tock: Først lanceres der en version af en gammel chip produceret på en nyere, mere avanceret metode, hvorefter der kommer et nyt chipdesign på samme produktionsmetode. 

De to sidste tick-tock har været 14nm Broadwell og Skylake, og skal vi følge Intels plan, burde vi nu have set en 10nm-processor, Cannon Lake.

Men på grund af uventede problemer med udviklingen af 10nm-processorer, har Intel lanceret endnu en 14nm-processor kaldet Kaby Lake. 

Da Kaby Lake stadig bygger på 14nm-arkitekturen, er forbedringerne i forhold til Skylake da også moderate.

Forvent en ydeevneforbedring pÃ¥ omkring 12-19 procent alt efter opgave, hvilket skyldes en forbedret “turbo boost”-funktion. 

Forbedrede video-evner
De største forskelle ligger i Kaby Lakes evner til at vise video. Computere med en Kaby Lake-processor fremfor Skylake giver 2,6 gange bedre batterilevetid, når du ser 4K-videoer med udvalgte kodeks. 

Tidligere har du ikke kunne se 4K-videoer særlig længe, før du måtte sætte et strømstik i din computer.  

Derudover er det netop manglen på nyheder, der gør Kaby Lake interessant: Da der ikke er den store forskel mellem Skylake og Kaby Lake, kan producenter hurtigt begynde at implementere de nye processorer i deres computere. 

Ved årets IFA-messe har Acer allerede præsenteret flere computere med de nye Kaby Lake-processorer, der vil komme i handlen fra næste måned. 

Først til næste sommer for vi for alvor nye processor-lækkerier at se.

Til den tid burde Intel være klar med sin 10nm Cannon Lake-processorfamilie, og til den tid forventes AMD også for alvor kunne udfordre Intel med sin kommende Zen-serie af processorer. 

Læs også: Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>