It-direktør i Novo Nordisk stryger helt til tops og erstatter Lars Rebien som CEO

Lars Fruergaard Jørgensen, der både i 2009 og 2012 var nomineret til Årets CIO i Danmark for sit it- og digitaliseringsarbejde i Novo Nordisk, stryger nu helt til tops i selskabet.

Det meddeler Novo Nordisk i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at Lars Rebien Sørensen stopper i Novo Nordisk ved udgangen af 2016.

“Lars Fruergaard Jørgensen, der i øjeblikket er vice president og head of Corporate Development, vil efterfølge ham med start den 1. januar 2017,” skriver Novo Nordisk.

Dermed bliver det altså en it-direktør i form af Lars Fruergaard, der nu stryger helt til tops i dansk erhvervsliv, hvilket på mange måder er opsigtsvækkende også for it-branchen og it-Danmark.

Læs portræt af Lars Fruergaard Jørgensen: CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

Lars Fruergaard Jørgensen, der oprindeligt er cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus, må betegnes som en person med en moderne og forretningsorienteret tilgang til it og digitalisering.

Betyrelsesformand i Novo Nordisk, Göran Ando, siger om valget af den nye CEO i Novo Noirdisk.

“Beslutningen om at udpege Lars Fruergaard Jørgensen som ny CEO er resultatet af lang proces, hvor et antal kvalificerede kandidater blev overvejet.”

“Med hans track record med at skabe resultater, drive forandringer og være en rollemodel i ‘The Novo Nordisk Way’ at køre en virksomhed på, er bestyrelsen sikker på, at han er den perfekte efterfølger til Lars Rebien Sørensen.”

Annonce:


Lang karriere i Novo
Lars Fruergaard Jørgensen har i sin tid i Novo Nordisk haft en række stillinger.

I 1991 blev han ansat som økonom i Health Care, Economy & Planning, og han har igennem årene blandt andet haft stillinger i Holland, USA og Japan for Novo Nordisk.

I 2004 blev han udnævnt til vice president for IT & Corporate Development.

I januar 2013 blev han executive vice president og CIO og fik dermed det øverste ansvar for IT, Quality & Corporate Development.

I november 2014 fik Lars Fruergaard stillingen også ansvaret for Corporate People & Organisation og Business Assurance i Novo Nordisk.

Opdateres…

Læs interviews med Lars Fruergaard Jørgensen:

CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

It-direktør i Novo Nordisk: Her er vores ERP-setup

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>