Microsoft åbner nye datacentre i England til Azure og Office 365 – det skal de bruges til

Microsofts europæiske datacenter-setup til Azure og Office 365 er tilsyneladende ikke nok til at tilfredsstille en række store og prominente kunder i Storbritannien.

Microsoft har netop netop åbnet nye datacentre i England, der skal sikre, at kundernes data forbliver inden for landets grænser – og altså ikke bare inden for EU’s grænser.

Selskabet skriver på dets hjemmeside, at Microsofts UK-cloud nu er åbnet med datacentre forskellige steder i Storbritannien.

“Denne cloud muliggør den digitale transformation for virksomheder og organisationer i den offentlige sektor ved at hjælpe dem med at øge produktiviteten og samtidig leve op til compliance-krav.”

Samtidig skriver Microsoft, at også Dynamics CRM Online vil kunne leveres via den nye cloud-løsning i første halvår 2017.

Annonce:


Det er interessant, at Microsoft altså dermed etablerer et cloud-setup, der ikke er en del af den EU-cloud, som selskabet ellers arbejder med – og som rigtig mange danske virksomheder og organisationer får leveret Azure og Office 365 fra – blandt andet via det store datacenter i Irland.

Læs mere om det her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Formentlig er baggrunden for de nye datacentre ikke bare, at Storbritannien er på vej ud af EU, men også, at de offentlige myndigheder i Storbritannien i flere år har satset målrettet på at anvende cloud-baserede løsninger.

Microsoft skriver blandt andet, at “det lokale tilbud bringer pålidelighed og performance i verdensklasse,” og at det blandt andet er relvant for offentlige institutioner og regulerede industrier og virksomheder.

En af kunderne bliver forsvaret med omkring 250.000 ansatte, der skal køre både Office 365 og Azure via de lokale datacentre i Storbritannien.

Microsoft har over 100 datacentre på verdensplan, og flere kommer hele tiden til i takt med den massive succes, som blandt andet Office 365 har.

Læs også:

Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia – men hvem står bag?

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>