Microsoft klar med vigtig opdatering til Windows 10-maskiner: Fjerner irriterende problem med maskinerne

Da Microsoft 2. august begyndte udrulningen af den første store opdatering af Windows 10, ‘Anniversary Update’, var der ikke lutter glæde at spore blandt brugerne.

Du kan læse mere om ‘Anniversary Update’ her: Kæmpeopdatering af Windows 10 på trapperne: Disse nye features og ændringer på vej

En del Windows 10-brugere stod nemlig pludselig med maskiner, der ikke længere fungerede efter hensigten.

Disse brugere oplevede, at deres maskiner efter Microsofts Anniversary Update pludselig gik kolde – typisk i forbindelse med login.

Fælles for de ramte brugere er tilsyneladende, at de har operativsystemet installeret ét drev og applikationer på et andet – typisk hvor operativsystemet er på et solid-state drive (SSD), og apps og data opbevares på en traditonel harddisk.

Læs om problemet her: Kritikken tager til: Windows 10 fryser og hakker efter stor opdatering

Nu har Microsoft så meddelt, at opdateringen er klar:

“Windows-opdateringen, der blev frigivet den 31. august til Windows 10 inkluderer en løsning på dette problem,” skriver selskabet i en af de debattråde om fryse-problemet, man finder i Microsofts eget support-forum. 

Denne patch følger nu fremover også med, når man installerer Anniversary Update.

“Hvis du afinstallerede Windows 10 eller Anniversary Update på grund af dette problem, anbefaler vi, at du geninstallerer nu med Windows Update-assistenten ved at gå til Windows 10 download-siden og klikke på opdater nu-knappen.”

Samtidig henviser Microsoft dog fortsat til en række andre ting, man kan gøre, hvis man fortsat har problemer.

Læs om de workarounds her.

Annonce:


Det ser ud til, at Microsofts opdatering har haft den ønskede effekt, for der er ikke kommet mange nye meldinger fra ramte Windows 10-brugere på sociale medier og i Microsofts support-forum, efter opdatering blev frigivet i sidste uge.

Som Computerworld skrev i sidste måned, har der været flere små og store problemer, der har ramte visse Windows-brugere, efter Microsoft udsendte Anniversary Update.

Heriblandt har det mest alvorlige problem været problemet med maskiner, der hakker eller fryser, men selvom det problem altså nu tilsyneladende er løst, er der eksempelvis fortsat problemer med webcams, der ikke fungerer.  

Microsoft var hurtig til at anerkende, at der var et problem med maskiner, der frøs efter opdateringen.  

Selskabet har hele tiden omtalt det som “et lille antal brugere/maskiner”, selvom flere har betvivlet den version af problemets omfang.

Læs om brugernes meldinger om problemerne i Windows 10 her.

Læs også:

Kritikken tager til: Windows 10 fryser og hakker efter stor opdatering

Efter Microsofts kæmpe Windows 10-opdatering: Her er problemerne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>