Ingeniørens Produktpris: Danske Art Andersen har udviklet systemet Energy Frames, der med en slank konstruktion kan afskærme mod sol og isolere vinduespartier. Systemet vinder Ingeniørens Bæredygtighedspris 2014.
Danske forkere har kortlagt genomet for resistente bakterier indsamlet over ti år. Resultatet er en bedre antibiotikabehandling til kroniske infektioner.
Mars One-projektet møder kritik for at rekruttere potentielle astronauter, mens et hav af tekniske spørgsmål om missionen endnu står ubesvaret hen. Ingeniøren har spurgt projektets danske ansatte, Kristian von Bengtson, om han mener, kritikken er berettiget.
Ingeniørens Produktpris: Ved at fremstille et plaster af patienternes eget blod kan det danske firma Reapplix hele diabetikeres fodsår og derved forhindre amputationer. Virksomheden vinder Ingeniørens Innovationspris 2014.
Fremtidsforsker og tidligere DSB-ansat Uffe Palludan peger i en ny bog på én gennemgående årsag til DSB’s problemer: Fokus er skiftet fra passagerer til bevarelsen af DSB som virksomhed – og det begyndte i 1975.
Ingeniørens Produktpris: Med et langt større spænd, bedre lydisolering og mindre miljøbelastning har dansk professor og virksomheden Abeo nytænkt betondækket og vinder dermed kategorien Ingeniørens Globalpris 2014.
Går det, som ARoS’ nye direktør vil, får kunstmuseet i Aarhus i 2017 en stor, ny tilbygning. Her skal blandt andet stå en installation af den verdenskendte kunstner James Turrell.
Ingeniørens Produktpris: Danske Coloplast har brugt tre års forskning og flere end 300 personer for at udvikle ny stomipose i vævet tekstil, der er verdens første og derfor vinder Ingeniørens Velfærdspris 2014.
Den japanske folde- og skæreteknik kirigami kan finde anvendelse inden for 3D design – både til større emner og i forbindelse med selvsamlende nanostrukturer.