| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Programmering  
  • C /C + + Programming
  • Computer Programmeringssprog
  • Delphi programmering
  • Java programmering
  • JavaScript Programmering
  • PHP /MySQL programmering
  • Perl programmering
  • Python Programming
  • Ruby Programming
  • Visual Basics Programmering
  •  
    Computer Viden >> Programmering >> Computer Programmeringssprog >> Content
    Let at lave Qbasic Games
    BASIC , som står for Begynder All- Purpose Symbolsk Instruction Code , er stadig den mest kendte programmeringssprog derude for absolutte begyndere og QBasic er en simpel tolk til det , hvorigennem du kan skrive og køre programmer . Der er stadig en betydelig fællesskab af QBasic hobbyfolk derude , og at lære at gøre QBasic spil lærer dig programmering fundamentals og er en masse sjov. Kom i gang med QBasic
    p Hvis du ikke har QBasic på dit system , kan du downloade den oprindelige version på Petes QB Site ( se Resources ) eller en nyere version kaldet QB64 som er designet til være foreneligt med det oprindelige . Når du åbner den , vil du blive præsenteret med en blå skærm. Indtast følgende: "!"

    CLSPRINT ! " Hello , world " INDTAST " Hvad er dit navn " navn $ PRINT "Hello , " , navnet $ END

    Tryk derefter på Shift + F5 for at køre programmet. Her er hvad der sker : Hej

    " CLS " står for "klar skærm ", og gør at din program starter med en tom skærm, ellers vil du se resterne fra det forrige program

    " PRINT . " simpelthen udskriver en tekststreng til skærmen. Hvis du bare udskriver et nummer, behøver du ikke anførselstegn .

    " INPUT " er en måde at bede om en brugers input. Slutningen af linjen, "name $" er en variabel : det er , hvor brugerens svar vil blive gemt. Du kan kalde det hvad du vil , variabler , der indeholder tekst skal ende med "$ " og variabler, der kun indeholder tal bør slutte med "% "

    sekund " PRINT "-linjen udskriver tekst sammen med uanset . . bruger inputted

    "END" , forudsigeligt , slutter programmet
    QBasic gætte spil

    Indtast følgende kode i QBasic : .

    CLSchances % = 1RANDOMIZE TIMERnumber % = INT ( RND * 10) + 1PRINT " jeg tænker på et tal fra 1 til 10. . Du har tre chancer for at få det rigtige. "

    gøre, mens chancerne % < 4PRINTPRINT "Du er på chance # " chancer % PRINTINPUT " gæt tallet" . " ", " . for lav " gæt % IF gæt % = antal % THENGOTO youwinELSEIF gætte % < nummer% THENPRINT elseif gæt %> nummer% THENPRINT " for høj ". ELSEPRINT "Der har været en fejl. Prøv igen. " END IFchances % = chancer % + 1LOOP

    PRINTPRINT " Du løb tør for chancer ! Undskyld ! " END < br >

    youwin : "!" PRINTPRINT ! " du gættede det antal antallet var " , " nummer% " END

    i dette spil, at programmet opretter et tilfældigt tal fra 1 til 10 og tilbyder dig tre chancer for at få det rigtige, hvilket giver dig fingerpeg efter de første to hints. Det indeholder en masse programmering begreber .

    Efter at rydde skærmen , " chancer % = 1" skaber en række variable og indstiller den til 1 . Dette vil spore alle chancerne spilleren har at gætte antallet .

    De næste to linjer skaber tilfældige tal . " Tilfældig TIMER" er simpelthen den metode QBasic bruger til at komme op med at randomisere sine numre. Den næste linje , "nummer % = INT ( RND * 10) + 1" , skaber et tilfældigt tal fra 1 til 10 , og gemmer det i nummer% variabel. Det ser kompliceret , men dybest set er det bare at sige " Gør det en af ​​de første ti positive heltal . " Den " + 1 " i slutningen gør sikker på, at antallet vil være fra 1 til 10 og ikke fra 0 til 9. .

    " Gøre, mens ... " linje skaber en løkke . Når du ser en linje, der starter med " DO " rulle lidt ned , indtil du finder en linje , der siger " LOOP ". Alt i mellem denne linje vil fortsætte med at sløjfe igen og igen , indtil en bestemt betingelse er opfyldt - i dette tilfælde , indtil chancer % er ikke længere mindre end fire ( eller " < 4" i programmering - tale )
    .

    program så beder om et gæt med INPUT kommandoen , gemmer den i gæt % , og fortsætter med at behandle det med " If ... Then ... ELSE "-metoden. Som du kan se, det virker logisk : "Hvis en erklæring er sandt , så gør dette, elseif anden udsagn er sandt , så gør det , ellers alt andet er sandt, så gør det. "

    Eneste ekstra aspekt er GOTO kommando. I dette tilfælde , hvis antallet er korrekt at programmet går til den del af dokumentet mærket " youwin " .

    Lige før slutningen af ​​løkken , der er den " chancer % = chancer % + 1 " linien . Det er for at sikre løkken kun kører tre gange.
    P Hvis løkken kører tre gange , og spilleren er aldrig blevet sendt til " youwin " sektionen , taber spilleren , så lige efter løkken er en linje informere spiller i tab. Nedenfor er det " youwin " sektionen , erklærede blot ved at skrive navnet på den sektion med et kolon .

    Mere vildt Idéer

    Med PRINT , INPUT HVIS ... Then ... Else og GOTO , har du alt hvad du behøver for at skabe en nem at gøre tekst eventyr. Her er nogle eksempler på kode : Hej

    hus: INPUT " . Du står i et hus Hvad vil du gerne gøre" , valg $ IF valg $ = " gå ovenpå " THEN GOTO upstairsELSE GOTO house
    < p> Prøv at gøre det så kompliceret som du kan baseret på, hvad du ved. Og for mere inspiration , tilbyder web masser af gratis QBasic spil downloads . Spil dem og undersøge koden bag dem til at lære nye teknikker og få ideer.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan deaktiveres Alt- F4 med HTML i MTV 
    ·Sådan Find en Coder 
    ·Sådan Shrink en ASA Databasen 
    ·Sådan ændre en String Into en variabel 
    ·Sådan Alter en tabel i Oracle ved hjælp af SQL 
    ·Definition af hierarkisk database 
    ·Som er de to mest udbredte sprog for Professional Softw…
    ·Sådan oprettes AutoCAD Script Med Pause i TI 
    ·Sådan Stop en Infinite Loop 
    ·En måde at bryde Lange Linjer i CSS 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Edit HTML Source Codes 
    ·Sådan oprettes en PHP side i en Website 
    ·Sådan Konverter Char * til Int & C + + 
    ·Hvordan du udskriver på en Listbox i Visual Basic 
    ·Hvorfor er Script Opbremsning Min computer Down 
    ·Sådan Split en streng i Bogstaver i Java 
    ·Sådan installeres Java 1.6 RPM på Fedora 
    ·Sådan installeres perler fra Command Line in Ruby 
    ·Sådan Turn PHP Into MySQL Udtalelser 
    ·Hvordan man laver en Wish spil 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com