| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    Fem vigtigste aktiviteter i en OS
    Uanset om du bruger Windows 7 , Mac OS , Linux eller stadig formår at komme af med MS DOS , bruger du et operativsystem. Det er en fælles opfattelse af, at brugergrænsefladen definerer operativsystemet. Men set ud fra datalogi, er operativsystemer designet til at udføre fem primære opgaver , som alle vedrører hjælpe programmer kommunikerer med hinanden og kontrollere adgangen til hardware. Process Management

    Når du starter et program , skal du oprette mindst én proces . I operativsystemet vilkår , er en proces, en enkelt instantiering af et program , selvom en ansøgning kan generere flere processer . Processer kører i to "rum" - brugeren rummet (hvor processer kan startes og stoppes uden at det påvirker systemets stabilitet eller performance) og system- plads , hvor processerne er beskyttet mod tilfældig opsigelse. Hvis du trækker op Task Manager i Windows , kan du klikke på en fane med navnet " processer" og se de processer i øjeblikket kører på dit OS , de er tydeligt mærket med systemet, hvis de er systemniveau processer og med brugernavnet på den konto, du er logget ind på for bruger - niveau -processer.
    hovedhukommelse Management

    computeren system har en begrænset mængde hukommelse. I virkeligheden har det flere lag af hukommelse , nogle på CPU , RAM og ikke- flygtigt lager , hver med forskellige egenskaber og adgang hastigheder. Hukommelse ledelse holder styr på hvilke data er lagret på hvilket memory -adresse, og hvilken hukommelse er gratis at blive slettet og omskrevet . En god bid af hukommelse ledelse er bygget op omkring at forudsige hvilke oplysninger der vil være behov for næste og oftest , at optimere , hvad der kan sættes på langsommere hentning busser og hvad der skal hurtigere adgang .
    File og directory Management

    holde styr på placeringen af ​​filer på permanent lagring , såsom harddiske og tommelfinger drev , herunder mappestrukturer , er en del af file- management funktion af et operativsystem . Der er mere i det end bare at holde styr på en mappestruktur. Den dækker også sletning og genoprettelse af filer og tilladelser - at holde styr på , hvilken proces har kontrol over hvilke filer og tilladelser for brugeren (og netværk) adgang
    User Management
    < br . >

    operativsystemer siden Windows NT og Windows 2000 på Microsoft side og OS X på Macintosh siden , er blevet dedikeret flerbruger- operativsystemer. Dette er ikke noget nyt, det har været en del af Unix-operativsystemet designs siden 1970'erne. Et styresystem holder styr på , hvilke brugere der er logget på computeren, og sikrer, at de ikke kan få adgang til den samme fil på samme tid. Når dette inkluderer netværksunderstøttelse , men også regulerer hvilket netværk -tilgængelige filer er åbne for brug og manipulation.
    Command interpetation System

    Kommandoen fortolkning system er det OS -funktionen brugere er mest fortrolige med - den grafiske brugergrænseflade , vinduer, mus og henvisninger . Det omfatter også tekstbaserede grænseflader og kommandolinje-værktøjer . Denne del af styresystemet regulerer også hvis produktionen går. Det sender output til skærmen eller til en tekstfil eller logfil eller kører udskriftsjob. Denne del af systemet omfatter ting som font styring og bruger konventioner som rullepaneler på vinduer . Det er også en del af operativsystemet , der får periodisk forfriskende af operativsystemet distributører.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Vista Hent Problemer 
    ·Sådan deaktiveres dating sites for Free 
    ·Sådan får du en Authentication Token for Basecamp 
    ·Sacred 2 starter ikke 
    ·Sådan ændres til ukrainsk Fonetisk Tastaturopsætning…
    ·Sådan opgraderer Plesk 9.2.3 Gennem Virtuos 
    ·Hvordan du udskriver på en USB-printer fra DOS 
    ·Sådan køres Project Torque 
    ·Computer Hacking Tools 
    ·Sådan gør sangtitel kommer op, når Import af en cd p…
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan installeres Vista 7 Upgrade 
    ·Sådan se enden på en lang kæde af symbolske links 
    ·Sådan justere lysstyrken på en bærbar skærm gennem …
    ·Sådan installeres Norton Anti Virus på Windows Vista 
    ·Sådan oprettes en bootbar Mac Disk 
    ·Hvordan du aktiverer Windows Vista Ultimate 64 Bit 
    ·Sådan fjernes programmer, der kører ved start i Windo…
    ·Sådan aktiveres en Apache2 modul 
    ·Hvordan at reparere en Windows XP proceslinjen 
    ·Hjemmelavet luftkølere 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com