| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    Hard Drive Fakta
    harddiske er en vital komponent i en computer , og uden dem ville mange computer konfigurationer ikke. De er unikke opbevaringssted for ikke- flygtigt lager i en computer arbejdsstation eller en server . Selv drev er bygget forskelligt for en server end for en klient arbejdsstation , teknologien er den samme. Drive har forbedret enormt siden den første blev produceret i 1979, og de ​​er mere effektive , end da de første gang blev fremstillet. Definition

    harddisk er en flygtig computer lagerenhed, der kan monteres inde i en computer eller server , eller forbundet eksternt via en USB-eller IEEE1394 (FireWire ) port. De kan også tilsluttes via Ethernet som en netværksenhed. Det bruges som den primære lagringsenhed til et computersystem.
    History

    harddiske, der bruges til at være begrænset til nogle få megabyte lagerplads i 1980 og var langsomme med sammenligning . Disse første små harddiske var upålidelige , da data-lagringsenheder , og var som regel monteret inde computere. Nu er der drev af en eller to terabyte ( en milliard gange større) monteret i computere, og er lige så tilgængelige som eksterne enheder. Harddiske er hurtigere og mere effektiv og absolut mere pålidelige. Andre teknikker til konservering af værdifulde data er dukket ligesom RAID og andre former for redundans med harddiske i servere og datacentre. Disse har taget pålideligheden af ​​harddiske som lagringsmedie til en ny level.The første harddisk blev bygget i 1979 og var 8 inches. Et år senere blev det skrumpet ind til 5 1/4 ". I 1984 var det 3,5 " og 2,5 " drev blev introduceret i 1988. I 1993 1.8" var drev , som var begyndelsen på lagerplads til PDA'er og iPods, introduceret . De senere skrumpet til 0,85 "

    Typer af Hard Drive

    Der er to hovedtyper af harddisk : . . Mekanisk magnetiske og solid- state Solid State Drive (SSD ) bruger flygtig eller flygtige solid- state hukommelse til at gemme vedvarende data og er baseret på enten permanent hukommelse eller flygtige hukommelse , i stedet for spinning fade og mekanisk - magnetiske hoveder fundet i konventionelle harddiske. med ingen bevægelige dele , en solid state drive eliminerer søgetid , ventetid og andre elektromekaniske forsinkelser og fiaskoer i forbindelse med konventionelle harddisk drives.Mechanical magnetiske drev bruger en teknik kaldet " caching ", hvor en del af oplysningerne gemmes midlertidigt for at gøre lidt hentning hurtigere. Disse typer af drev er normalt klassificeret efter deres interface standard ( som definerer den metode til udveksling af data mellem computere og harddiske ) . IDE, SCSI og SATA er de tre mest almindelige former bruges i dag.
    Connection < br >

    Drev er forbundet internt i en computer eller en server på de vigtigste data bus, afhængigt af typen med enten en IDE eller en SATA-stik . IDE-enheden er en 40 -bens fladkabel og SATA stik er en fire -vejs rød ledning . Den tredje teknologi er SCSI (Small Computer System interface) , der forbinder internt med en 68-bens fladkabel. Senest har iSCSI blevet brugt til at sende SCSI-kommandoer over IP-netværk til at kontrollere opbevaring. Dette har vist sig at være et meget effektivt system for lange distances.External harddiske kan nemt kobles op via USB eller IEEE 1394 porte ( FireWire. ) overførselshastigheden for IEEE 1394 er 400 megabit per sekund på en pc og det dobbelte på et Mac. der er også en enhed kaldet en eSATA , der tillader hastigheder så høje som 3,0 Gbits per enhed til dataoverførsel fra en ekstern enhed .
    Typisk brug

    Selv om en computeren starter fra firmware, der er gemt i chips på de vigtigste bord, med meget få undtagelser , er det den harddisk, der roterer op og giver det operativsystem , der danner basis for al den software på computeren for at være i stand til at arbejde . Også , harddisken er det primære middel til lagring af dokumenter og andre data til senere retrieval.On en PDA eller en bærbar musikafspiller , såsom en Apple iPod eller en Microsoft Zune, selvom operativsystemet ofte opbevares i firmwaren chips, de data, og enhver musik-og video- filer er gemt på harddisken. Selv en enhed, såsom en Amazon Kindle eller iRex Iliaden bog-læser enhed har en intern harddisk, der gemmer books.On en server , er de harddiske noget anderledes , da de har brug for til at være mere kompakt. også kan flere harddiske monteres sammen i et RAID ( redundant Array Uafhængige skiver) konfiguration, hvilket betyder, at når man fejler , kan det straks udskiftes med ingen nedetid eller tab af data.
    < br >
    Throughput

    mekanisk magnetiske drev , den dataoverførselshastighed på en low-end drev er mellem 44,2 MB og 74,5 MB per sekund , højere -rated systemer spænder fra 74,0 til 111,4 . Når harddiske blev først bygget, kunne de kun opnå omkring 40 kilobyte per sekund. " Seek tid" er den tid , det tager at få adgang til data gemt på et drev eller til at skrive det . Dette varierer fra 5 millisekunder for server -drev på øverste ende af ydeevne til 15 ms for miniature -drev. Typisk en 3,5 tommer desktop drevets søgetid er omkring 9 ms.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Type Upside- Down udråbstegn 
    ·. Sådan Konverter cab til MSU 
    ·Sådan gendannes root-adgangskode i Solaris 
    ·Hvad er forskellen på en ISO & a Drive 
    ·Hvordan starter jeg en dedikeret server 
    ·Hvordan du udskifter et foto Baggrund 
    ·Hvordan man tilslutte et HDMI -tv til en Mac 
    ·Hvordan man laver en Mac Boot partition fra en pc 
    ·Sådan omformatere en bærbar 
    ·Hvordan til at skrive specielle tegn ved hjælp Alt Kod…
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan installeres TweetDeck på Linux 
    ·Sådan oprettes en MSI pakke fra en EXE 
    ·Sådan Partition Drev installeres en anden OS 
    ·Windows XP Deployment Tools 
    ·Sådan deaktiveres DHCP Client Service 
    ·Sådan Manuelt installere XP opdateringer 
    ·Sådan deaktiveres Sounds i Vista 
    ·Hvordan laver Recovery Disk 
    ·Sådan Slet personlige oplysninger Før Selling din com…
    ·Sådan oprettes en smart postkasse i Mac OS X Mail 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com