| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    Om forskellige typer af operativsystemer
    En computer operativsystem ( OS) er et software program, der styrer hardware og software og fungerer som en grænseflade mellem brugeren og computeren. De mest almindelige operativsystemer i dag, er Windows og Mac OS, som begge har en indbygget grafisk brugergrænseflade (GUI). Andre populære operativsystemer inkluderer UNIX og Linux, som kræver en særskilt GUI til at blive installeret. Fakta

    Windows er et Microsoft-produkt , der vil installere på enhver IBM eller klon personlige computer (PC). Mac OS på den anden side , bestemt er at blive installeret på en Apple Macintosh computer . UNIX og Linux operativsystemer , der er tilgængelige i frie , open source- formater. Mac OS X er et UNIX-baseret operativsystem.
    Historie

    Microsoft først udgivet Windows 1.0 i 1985. Den OS gjort betydelige fremskridt i sin popularitet i 1992 med udgivelsen af ​​Windows 3.1 . Den første udgave af en Macintosh-computer med Mac OS fandt sted i 1984. På $ 2495 , var det den mest overkommelige computer på det tidspunkt, kom med en GUI. Udviklingen af ​​UNIX begyndte i 1960'erne på Bell Laboratories. Linux blev først introduceret af Linus Torvalds Finland i 1991.

    Misforståelser

    Mange mennesker tror, ​​at MS-DOS stadig kører under de nuværende Windows-operativsystemer. Sandheden er, at DOS blev udfaset med Windows XP. For at kunne køre DOS på en computer med en nyere Windows-operativsystem , skal du bruge en start-up disk med system installerede filer . Desuden blev Windows 2000 , XP og Vista ikke bygget på det samme princip som tidligere operativsystemer , såsom Windows 95 og 98 . I stedet var de næste afdrag på Windows New Technology ( NT) linje.
    Fordele

    Den primære fordel af Windows operativsystem er, at det kan installeres på de fleste computere . Da de fleste computer-brugere har Windows er filformater let overføres fra computer til computer uden at skulle ændres. Da de nuværende Windows-operativsystemer er en del af NT familie, de er netværket klar. Windows er meget brugervenlig , og brugeren normalt ikke behøver at være meget tech-kyndige til at køre OS . Mac OS , er imidlertid mere stabil og pålidelig end Windows . Det har historisk set været mindre udsat for fejl . Også blev Mac OS oprindeligt designet til grafisk design og computerstøttet design (CAD) , og typisk har overskygget Windows på dette område. Det er først for nylig , at Windows er begyndt at fange op til Mac OS evner . Den største fordel ved Unix og Linux er, at de kan fås gratis eller til en reduceret pris . Både Unix og Linux understøtter flere brugere og networking . Systemkravene for begge disse operativsystemer er lavt, så de fungerer godt, selv på ældre computere. De har også en større immunitet over for virus end andre operativsystemer. Desuden er omkostningerne til at køre Linux på en server er mindre end halvdelen af, hvad det koster at køre Windows.
    Risikofaktorer

    Windows tendens til at være fejlbehæftet , når en ny version er indført på markedet . Også kan opgradere til en nyere version af Windows være problematisk. Både Windows og Mac OS er sårbar over for virus og angreb fra hackere , når de er nyinstalleret . Du skal hente alle kritiske opdateringer, så snart som muligt efter du installerer eller geninstallerer en af ​​disse drifts systems.Unix og Linux er ikke så brugervenlig som Windows og Mac OS. Brugeren skal have en vis teknisk viden , før du forsøger at installere dem. Et X Window systemet skal installeres separat fra OS og nogle installationer kan støde på problemer . Installation Unix eller Linux uden GUI kræver, at brugeren typen komplekse kommandoer i grænsefladen.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Rip en DAT fil 
    ·Sådan Auto gemme adgangskoder 
    ·Sådan Put en adgangskode på din Desktop Screen Saver 
    ·Sådan fjernes CDATA fra et script -kode 
    ·Sådan Mail en frigivet Email List 
    ·Sådan Konverter en TTF til en DDR 
    ·Sådan foretages fejlfinding MDE Files 
    ·Sådan Clear udskriftsjob med Windows Vista 
    ·Sådan oprettes en DOS Boot Partition 
    ·Sådan udskrive indhold mapper 
      Anbefalede Artikler
    ·Bærbare for Kids 
    ·Sådan deaktiveres Shadow Copies 
    ·Sådan Reparation MDAC Windows til XP SP3 
    ·Sådan fjernes en S.M.A.R.T Drive 
    ·Sådan kører en DOS program på en HP 64 bit maskine m…
    ·Sådan fjernes Desktop HTML Wallpaper 
    ·Kern Protection Manglende 
    ·Sådan fjernes MEM Rootkit.win32.TDSS.D 
    ·Hvordan at tilføje hukommelse til en pc med Windows XP…
    ·Sådan køres ASX filer 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com