| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    CPU-brug Unix Process Kernel
    Arkitekterne hos Bell Laboratories og deres oprindelige associerede virksomheder til General Electric og Massachusetts Institute of Technology udviklet Unix som en magtfuld multitasking operativsystem. Unix kerne - kernen eller centrum, hvorom den ydre funktionalitet OS er lagdelt - taler til bare-bone hardware via enhedsdrivere og software til at styre processerne og allokere systemressourcer. En proces, på Unix er enhver eksekverbar styring -flow procedure indlæst i hukommelsen , og det får CPU opmærksomhed , når kernen tillader det. Process

    centrale og afgørende del af Unix -kernen , processen -control delsystem er ansvarlig for processen synkronisering, inter- proces kommunikation, proces planlægning og styring af hukommelse . En proces skaber et barn proces med gaflen ( )-system opkald, og bortset fra processen 0, har alle processer en forælder proces, der kaldes gaffel () på et tidspunkt til at skabe barnet.

    Kernen identificerer en proces ved sin id , benævnt PID . En Unix -processen kører i enten bruger-tilstand eller kernel-mode , og vedligeholder to separate stakke , når du skifter mellem dem. En proces, går kernel mode, når det gør en system opkald eller modtager et interrupt eller et signal , der giver det højere prioritet og mere krav på ressourcerne og forrang end i brugerniveau.
    Planlægning
    < br >

    kernen giver en ny eller anden proces at bruge CPU'en , når den første proces går på vågeblus , og ikke gør det muligt at ændre status for eller adgang til ressourcer afsat til en anden proces. Kernens scheduler modul preempts en bruger proces jævne mellemrum for at forhindre det i at monopolisere CPU, dog.

    Kontrol

    Processer kommunikerer med hinanden via systemet kræver , og mens de kan foreslå , at en anden proces gå væk , kan kun kernen foregribe det . En proces kan sove på sin egen, men kernen kan vække den . Processer typisk sove på en begivenhed , der venter på at besætte CPU , så længe den ønskede hændelse ikke har fundet sted .
    Signaler

    Når kernen allokerer CPU til en anden proces , der kaldes en kontekst -switch, er det miste forrang processen gemt på stakken , så den kan genoptage hvor den slap på sin næste tur. En fremgangsmåde kan sende et signal til en anden eller kernen kan sende et signal internt , men kun kernen kan sende et signal til en kørende proces at foregribe det, så det går i dvale. Den kerne derefter swaps med en klar-til -run proces, der havde ventet at få kontrol over CPU'en . En proces kan sove på et bestemt afbrydelige prioritet og ignorere en lav prioritet signal.
    Fair Share

    kernen implementerer en fair- aktie planlægning algoritme , der giver processerne a andel af CPU-tid baseret på prioriteringer betroet dem , afhængigt af opgavens karakter . Højere prioritet processer bliver planlagt oftere og modtage mere CPU-tid , men en proces, kan udøve rå kontrol over sin planlægning ved hjælp af systemet opkaldet rart ( ) som følger: rart ( værdi) Process prioritet er en funktion af denne nice værdi. Process priority = nylige CPU'en /en konstant + basis prioritet + nice værdi.

    Denne algoritme giver brugergruppe to gange den slot for gruppe B , tre gange C og fire gange så D, hvor bruger processer er grupperet efter prioritet. Denne metode er ikke egnet til behandling i realtid , hvor processen ikke har råd til at vente på forretningskritiske opgaver en sådan proces får øjeblikkelig CPU-forbrug ved at gøre systemet opkald og sende højt prioriterede afbrudssignaler
    < . br >

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan slettes en Regex VIM 
    ·Sådan Put en SSH nøgle i en Linux boks for at logge O…
    ·Sådan ændre tidszonen i Linux 
    ·Sådan Slet historie i Linux 
    ·Sådan tilføjes et NTFS -drev til FreeNAS 
    ·Hvordan man skriver til HFS Plus i Linux 
    ·Geninstallation GRUB Efter en Windows Installer 
    ·Hvordan man kan montere en USB-kamera på Linux 
    ·Sådan installeres Mandriva Med en bootbar USB 
    ·Sådan ændres Mandriva Opdatering Spejle 
      Anbefalede Artikler
    ·Systemgendannelse Deaktiveret Group Policy 
    ·Sådan Find Direct X til Windows Vista 
    ·Sådan installeres Audio drivere til Windows XP 
    ·Sådan ændre en program i et identificeret program på…
    ·Hvordan laver Skærmindstillinger Smaller 
    ·Sådan formateres en stor harddisk til FAT32 i Windows …
    ·Sådan får du en ROM fra en BIN 
    ·Sådan Stedfortræder en streng med en SED Filer 
    ·Sådan deaktiveres Indeksering i Windows Vista 64 Bit 
    ·Hvor mange partitioner på en harddisk kan Windows XP S…
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com