| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Hjælp til Linux RPM
    Når det kommer til at installere software på Linux , har du en nemmere løsning end at downloade kildekode og kompilere den specielt til dit system: downloade software i pakker, der er designet til at arbejde med en bestemt management system. At lære at bruge disse pakkehåndteringsystemerne såsom RPM , vil gøre det lettere for dig at installere , opgradere og fjerne software til din Linux- system. RPMs

    Pakke direktioner systemer giver en ramme for installere og opgradere software på operativsystemer , samt at fjerne installerede software. Hver pakke management system har et bestemt format for sine software-pakker : arkiver af kildekode, eksekverbare binære filer , manualsider , og information om programmet afhængighed af andre stykker software til at fungere korrekt . RPM er en sådan pakke management system til Linux operativsystemer , og er almindeligt anvendt på Fedora , det er enterprise modstykke Red Hat og openSUSE . Dens pakker bruger " . Rpm " filtypenavn , der almindeligvis omtales som " omdrejninger ".
    Command Line Pakkeinstallation
    p Hvis du arbejder på en Linux system, der bruger RPM-pakker , kan du installere programmer, der henter i RPM-pakker fra kommandolinjen . Åbn en terminal , skriv " cd " efterfulgt af bibliotek, hvor du hentede RPM-pakke . Brug kommandoen " rpm- ivh ( pakkenavn) . Rpm " for at installere softwaren. Hvis du har downloadet RPM for en opdatering til et stykke software , der allerede er på dit system , skal du bruge kommandoen " rpm- Uvh ( pakkenavn) . Rpm " for at opgradere softwaren . Du bliver nødt til at have root-privilegier til at gøre enten, så sørg for at du enten indtaste root mode med kommandoen " su ", før kommandoerne eller tilføje " sudo " foran kommandoerne , hvis din konto er på sudoers listen. Hvis du bruger " sudo " så de kommandoer vil ligne " sudo rpm -i ( pakkenavn) . Rpm " eller " rpm- U ( pakkenavn) . Rpm " hhv .
    < Br > Command Line Pakke fjernelse

    Når du installerer software-pakker med pakkehåndteringsystemerne såsom RPM, fjerne software er ikke så simpelt som at trække mappen til papirkurven eller skrive " rm " i kommandoen linje . Pakke management software sporer oplysninger om, hvad softwaren er installeret og dets versioner inden databaser, der hjælper det spor, der aktuelt er installeret software til opdateringer og software afhængigheder . For at undgå problemer med den fremtidige pakke installationer eller opgraderinger , skal du bruge kommandoen " rpm- ev ( softwaretitle )" i terminalen. Du skal have root-privilegier til at fjerne installerede software fra RPM'er på samme måde, som du har brug for disse privilegier til at installere dem.
    Distribution Package Management

    Mens du kan bruge " rpm "-programmet til direkte styre software fra rPM-pakker , mange store Linux- distributioner , der bruger rPM softwarepakker omfatter integrerede pakkehåndteringsværktøjer der automatiserer processen med at hente , installere og fjerne software. Værktøjer som " yum " for Fedora og Red Hat og " yast " for openSUSE gøre softwareinstallation kan få adgang til online opbevaringssteder for RPM-pakker til at downloade dem for dig automatisk kontrollere for og download, andre software pakker, hvortil den pakke, du ønsker at installere , afhænger og automatisk efter opdaterede versioner af den software, du har installeret for dig. Du kan lære mere om disse værktøjer ved at skrive "man yum " i kommandolinjen , hvis du bruger Fedora eller Red Hat Linux eller "mennesket yast " i kommandolinjen , hvis du bruger openSUSE .
    < Br >

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan søger en Linux File for en String 
    ·Sådan installeres Linux i en valgt partition 
    ·Sådan bruges Wget til at hente websider 
    ·Sådan Mirror Boot Disk i SVM på Solaris X86 
    ·Sådan installeres Aircrack i Linux 
    ·Sådan nulstilles adgangskoden for CentOS 4.5 
    ·Sådan Angiv en klient Re - rute i DB2 
    ·Hvordan man opbygger en Linux Distribution 
    ·Sådan Ping Brug HPUX 
    ·Sådan Setup Linux Firewall 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Konverter en Hex nummer til et decimaltal med en…
    ·Sådan geninstallere operativsystemet for en Dell Inspi…
    ·Sådan Wipe Out Your Windows Vista 
    ·Sådan kører en Explorer Window 
    ·Hvad er en Runtime Library 
    ·Sådan får Windows Vista til at installere opdateringe…
    ·TeraStation Fejlfinding 
    ·Sådan finder skærmopløsningen på en Mac 
    ·Sådan fjernes en NET Framework i Vista 
    ·Sådan tilsluttes Laptop til internettet Gennem SCH- A9…
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com