| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Permission Denied på en Linux -profil
    Når du er logget på en Linux- system under en bestemt profil eller konto, kan du se meddelelsen " Permission Denied " pop up enten på kommandolinjen eller under X Windows-systemet , når du forsøger at adgang til en fil , eller installere et program . Hvis du er administrator , kan du bruge root brugeren eller sudo kommandoen at omgå dette budskab. Filrettigheder

    sikkerheden af ​​Unix- baserede systemer , såsom Linux , kommer fra den måde tilladelser til at få adgang til eller ændre filer er meget opdelte . Konfigurationsfiler, som er centrale for systemets funktion kan kun ændres af systemets root-brugeren , også kendt som superbruger . Almindelige brugere kan kun få adgang til filer , at de enten er frembragt eller filer , hvis ejere har givet dem tilladelse til at få adgang til. Dette system af forskellige tilladelser beskytter både selve systemet , såvel som sikkerheden for individuelle brugere på systemet . Den eneste undtagelse til begrænsninger i adgangen til filerne i de enkelte brugere er roden bruger, som kan få adgang til og ændre enhver fil på hele systemet.
    Root
    p Der er kun en enkelt root-bruger konto på ethvert Linux system, og det er skabt under systemets installationen. På grund af root bruger hele systemet tilladelser , er det normalt kun bruges til at oprette nye brugerkonti , ændre filrettigheder til at give andre brugere adgang til bestemte filer eller systemet vedligeholdelse , såsom installationer eller opgraderinger . Normalt systemadministratorer ikke logge ind i et system, som root- bruger, men åbne en kommandolinje fra deres normale brugerkonto og starte en session som root-brugeren ved at skrive " su " efterfulgt af root password .
    < Br >
    Sudo

    En fælles sikring er, at brugerne bør undgå at antage fuld root-rettigheder , medmindre de udfører omfattende system vedligeholdelse. Snarere konvention siger, at systemadministratorer skal bruge kommandoen " sudo " for at give individuelle aktioner root-rettigheder. Enhver konto, root-brugeren har tilføjet til " hjul" brugergruppe og føjes til " sudoers " liste kan bruge sudo . Ved hjælp af denne kommando vil lade dig adgang til alle filer på systemet , og er også almindeligt anvendt til at installere programmer eller systemopdateringer .
    Begrænset adgang

    Ligesom andre operativsystemer kan have flere administrator konti , kan et Linux system har flere brugerkonti , der har tilladelse til at bruge " sudo " kommando . Hvis en bruger , hvis konto ikke har sudo tilladelser modtager en " tilladelse nægtet "-meddelelse , det betyder blot , at han forsøgte at gøre noget, han ikke skulle . Hvis en bruger ikke har administratorrettigheder , så han er ikke ment til at få adgang systemfiler, filerne fra andre brugere , eller installere ny software på systemet.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan installeres DSL Linux HD 
    ·Sådan ændres Management Control System til AIX Progra…
    ·Sådan oprettes en startdiskette med Fedora 9 
    ·Hvordan man kompilerer Trinity på TortoiseSVN 
    ·Sådan Find Processor Oplysninger om en Linux-computer 
    ·Sådan kører en anden OS på Eee PC 
    ·Sådan en NTFS partition på Fedora 
    ·Sådan får SNMP Community String i Linux 
    ·Sådan fjerner dummyen Løbende Linjer i SED Script 
    ·6 Funktioner i Linux 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Hold Desktop mapper på plads, når du ændrer S…
    ·Sådan Konverter en FAT32 format til NTFS på Windows X…
    ·Sådan kører Recovery på en Dell XPS M140 
    ·Sådan Set Up en FTP på en PC 
    ·Hvordan man partitionerer en harddisk fra en DOS-prompt…
    ·Sådan Slet Tilføj /fjern Programmer Entries 
    ·Hvordan kan jeg ødelægge uønskede processer, der kø…
    ·Hvordan man laver et diasshow Brug af iPhoto 
    ·Sådan installeres phpBB SEO Ultimate V 0.6.0 
    ·Sådan kører Windows Vista Som administrator Med en Ge…
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com