| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Operativsystem Linux Vs. Windows
    Linux er en Unix- kompatibelt operativsystem, der oprindeligt blev udviklet i 1991 af en computing studerende ved navn Linus Torvalds som en variant af Minix operativsystemet. Microsoft Windows debuterede i 1985 som en lettere - at-bruge grafisk interface til Microsoft Disk Operating System ( MS- DOS) . Mens kommercielle Microsoft Windows dominerer både hjemme-og business computing, er Linux - baserede operativsystemer vinder i popularitet og også anvendes i begge sektorer. Kildekode

    Kernen i Linux-operativsystem , også kendt som kernen, er open source og distribueret under GNU General Public License version 2 : alle udviklere har adgang til kildekoden og kan ændre det til at distribuere som de ønsker. Windows er et proprietært software , udviklet af og varemærke af Microsoft Corporation . Windows-operativsystemet kildekoden kun kan udvikles , ændres og distribueret af Microsoft.
    Editions

    Linux-distributioner , almindeligvis kaldet " distributioner " er pakker , der omfatter Linux-kernen , en brugergrænseflade som GNOME eller KDE desktop og softwarepakker. Expert -brugere kan give afkald på en fordeling fuldstændigt og installere kernen og støtte software som desktop interface og applikationer separat. Microsoft Windows er tilgængelig i forskellige udgaver til forskellige brugergrupper miljøer. For eksempel har Windows 7 forskellige udgaver til hjemmet og erhvervskunder .
    Hardware

    Linux er en ikke- proprietær software , og kan installeres på forskellige hardware konfigurationer . Den open source natur Linux giver brugerne mulighed for at ændre kernen , der passer til bestemte hardware behov. Nogle Linux-distributioner er tilgængelige som "Levende distributioner ", hvor brugeren kan prøve Linux-distribution via en cd eller USB-drev uden at skulle installere det på en levende harddisk. Windows kan installeres på en række forskellige edb-systemer , herunder bærbare computere, desktops og tabletter. Mobile enheder brug for en separat version af Windows kaldet Windows Phone , som kun installeres af enhedsproducenter .
    Licensing

    Linux licensmodeller er afhængige af distribution. De fleste Linux-distributioner er gratis at downloade og bruge til både personlig og erhvervsmæssig brug. Virksomheder som Red Hat tilbyder en gratis at bruge , ændre og distribuere version af Linux til virksomheder kaldet Red Hat Enterprise Linux ( RHEL ), og Fedora, en fordeling rettet mod slutbrugerne. Begge er gratis, men virksomheder, der anvender RHEL kan vælge at betale et årligt abonnement , der giver dem mulighed for at modtage øget produktsupport. Microsoft har designet flere licensmodeller for Windows-operativsystemet , med forskellige prisstrukturer for hjemmebrugere , små virksomheder og virksomhedens brugere. Priser til hjemmebrugere starter ved $ 119,99 til Windows Home Premium. (Takster , som 9. maj 2011. )

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Hvordan at fastsætte en dato i Linux 
    ·Sådan slettes alle filerne i en mappe i Linux 
    ·Hvordan laver Mandriva Boot fra USB 
    ·Fordele & Ulemper af Fedora Over Ubuntu 
    ·Sådan : VLC & Linpus på en Aspire One 
    ·Sådan Debug opstartsscript i Linux 
    ·Sådan bruges en Alias ​​IP 
    ·Ubuntu Select -Screen - profil kommando er ikke fundet 
    ·Sådan tilføjes en skrifttype til OpenOffice Xubuntu 
    ·Hvordan man kan montere en USB harddisk med Knoppix 
      Anbefalede Artikler
    ·Streaming billeder til din iPad fra en Mac 
    ·Sådan Monitor netværkstrafik i Linux 
    ·Hvordan du skifter mellem Brugere på en MacBook 
    ·Sådan Tænd det trådløse kort Brug Linux på en HP P…
    ·Sådan installeres Mac OS X Panther på en Windows-pc 
    ·Sådan kører Startup Repair til Vista 
    ·Sådan Transfer en OEM-licens på en dårlig bundkort 
    ·Installation ActiveX-objekter for Free 
    ·Sådan fjernes en Flash Virus 
    ·Sådan fjernes SP2 fjerne filer 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com