| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Sådan ændres størrelsen på partitionen i Linux
    Ændring af størrelsen på en partition på harddisken var traditionelt et vanskeligt og noget risikabel proposition. Med GParted LiveCD er resizing en partition enkel. Mens du altid kan bruge fdisk eller anden partition redigeringsværktøjer til at fjerne en partition helt vil GParted tillade dig at holde de data i partitionen mens du flytter det eller resizing det. Instruktioner fotos LiveCD
    1

    Direkte din webbrowser for at http://gparted.sourceforge.net/og hente . Iso image af de seneste "stable" release til din computer. < Br >
    2

    Brænd . iso -filen til en cd eller dvd ved hjælp af den brændende software, du foretrækker.
    3

    Kontrollér, at disken brændt korrekt , derefter genstarte computeren , du ønsker at ændre , og gå ind i BIOS-indstillingerne for at ændre boot-rækkefølgen . Startrækkefølgen bestemmer den rækkefølge , hvilke enheder der så på at finde operativsystemet i en computer. Valgmulighederne er som regel mellem de harddiske, cd /dvd-drev, et USB-drev eller -net. Placeringen af ​​startrækkefølge indstillinger varierer fra producent , så du måske nødt til at grave lidt .

    Når du finder indstillingerne , sørg for, at BIOS er sat op til at se på CD /DVD drev før man ser på harddisken. Dette vil give GParted til at aktivere , før harddisken er bragt online , hvilket gør partition redigering umulig.
    4

    Kontroller, at GParted disken i drevet , og drevet er lukket, og derefter afslutte BIOS , og sørg at gemme dine ændringer . Computeren skal genstarte og begynde at laste op GParted værktøj. Hvis det starter din installerede Linux-distribution igen, genstart , så snart du er i stand til og tjekke dine BIOS-indstillinger .
    5.

    Vælg standardindstillingen på boot menuen og hvert af de følgende ikke- grafisk menu til vælge sprog, tastatur og grafik indstillinger . I modsætning til en rigtig levende cd eller Linux-distribution , så længe du er i stand til at læse teksten på skærmen godt nok til at foretage valg, er præcisionen ikke vigtigt.
    6

    Klik på GParted ikonet på skrivebordet miljø der kommer op . GParted starter , notering et af de installerede drev i hovedvinduet.
    Program
    7

    Vælg det fysiske harddisk, du ønsker at ændre via rullemenuen i øverste venstre hjørne af vinduet. " /dev /sda " (eller " /dev /hda "), er opført af standard og er det første drev på den første controlleren på dit bundkort. Beskrivelsen af ​​de tilgængelige partitioner er angivet nedenfor midtpunktet af vinduet , under diagrammet af drevet layout . Du kan bruge detaljerne i, hvordan drevet er lagt ud for at identificere et drev , hvis du er usikker på sit specifikke navn , selvom dette ikke anbefales , da det ikke er så sikker som identifikation baseret på forbindelsen til harddisken controller. < Br >
    8

    klik på den partition , du ønsker at ændre størrelsen på og klik på " Resize /Move" . Et separat vindue vil åbne viser partition og enhver ikke-allokeret plads , der støder op til det. Du kan øge størrelsen på den partition at medtage denne ikke-allokeret plads eller reducere den til blot størrelsen af ​​de data, den indeholder . Du kan også flytte partitionen rundt i relation til enhver ikke-allokeret viste plads , flytte sin position på disken.
    9

    Tryk på " Resize /Move " igen, når du er tilfreds med størrelsen og placeringen af ​​din partition. Du vil blive returneret til det forrige vindue .
    10

    Klik på " Apply " knappen og vent, indtil handlingen er udført .
    11

    Skub cd'en , genstart computeren og genindtaste dine BIOS-indstillinger for at returnere din startrækkefølgen til sin oprindelige layout. Efter at have gemt din udskiftet BIOS-indstillinger , genstart igen og teste din maskine.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Konverter DivX & XviD til DVD i Linux 
    ·Linux Tilladelser Forklaret 
    ·Sådan installeres DenyHosts på CentOS 
    ·Sådan ændres Root Tilladelser i OpenSuse 
    ·Swap File Speed ​​Vs. Partition 
    ·Sådan formateres en Linux Disk 
    ·Sådan Konverter en WAV til SLN 
    ·Sådan modtage en fax på Linux 
    ·Sådan tilføjes et domænenavn til Sendmail 
    ·Linux fryser op Når Installation på en Dell Inspiron …
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan geninstalleres Microsoft proceslinjen & Start Me…
    ·Sådan Bestem hvad Disk & Partition en OS Is On 
    ·Sådan installeres en anden SATA-harddisk med Ubuntu 
    ·Sådan Lær Microsoft WordPad 
    ·Sådan Edit Brug Unix Vi Editor 
    ·Sådan bruges BZR SVN -Import 
    ·Sådan fjernes Generic Host Process for Win32 
    ·Sådan Genstart Isass.EXE 
    ·Hvordan kan jeg få min computer til Stop spurgt til mi…
    ·Sådan opdaterer CentOS 5,1-5,2 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com