| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Hvad er Linux Operating System
    ? Linux, den mindst populære af de tre primære computer operativsystemer , er primært udviklet af Free Software Foundation under sit foretrukne navn GNU /Linux. Alle dele af Linux er open source og Linux selv er distribueres frit under GNU GPL licensen. Mest almindeligt anvendte for sine Apache-server kerner har Linux også blevet installeret på en bred vifte af systemer, der spænder fra supercomputere til netbooks. Populære " distributioner ", eller bruger - udviklede versioner af Linux, omfatter Fedora, Red Hat, Ubuntu og Linux var oprindeligt bare en kerne, der med tiden er vokset til en hele styresystemet. Typer af Linux

    oprindeligt udviklet af Linus Torvalds i august 1991 , Linux bestod af den simple kerne og nogle open source GNU-værktøjerne . Over tid , tilføjede andre uafhængige udviklere en stadig mere mangfoldig sæt værktøjer og applikationer. Til sidst, selv universitetsstuderende og virksomheder begyndte at distribuere Linux-pakkerne med tilpassede applikationer , alle bygget op omkring den oprindelige Linux-kernen. De forskellige typer af Linux-pakkerne blev kendt som " distributioner ". Pr. 2009 har udvikle og markedsføre Linux distributioner blevet en milliard -dollar business. Firmaer som Fedora, MandrakeSoft og Red Hat markedsføre deres egne tilpassede distributioner for profit , og mange enkeltpersoner og organisationer ofte tilbyde deres egne personlige distributioner som en gratis download. Disse distributioner har en usædvanlig bred vifte af anvendelser, fra firewalls til trådløse sendere til selv kraftoverførsel digitale videooptagere .
    Funktioner

    Linux har en bred vifte af funktioner , tilpasset til de behov, hver enkelt distribution. Men alle distributioner af Linux generelt har et par funktioner i common.Users kan vælge at betjene Linux via en kommandolinje , der ligner MS -DOS, via en grafisk brugerflade , ligesom Vista eller XP , eller via hardware kontrol på Linux - indlejrede systemer . Den mest almindelige interface er den GUI , som findes på de fleste stationære computere med Linux. Linux GUI opsætninger er generelt baseret på X Window System , en skærm -protokol , der sørger for nettenes transparens og muliggør en ansøgning i en maskine , der skal styres fra en anden . Bruger udviklede tilføjelser til X Window System kan tillade window manager til at styre placering og udseende af de enkelte programvinduer samt personlige stilarter. De fleste GUI systemer har også en sekundær kommando -line interface i tilfælde af GUI mislykkes, og nogle server distributioner (såsom Apache special) endda køre primært ud af dem . Nogle af disse server distributioner kan endda betjenes uden en skærm , fjernstyres via SSH eller Telnet remote -protokollen.

    Fordele ved Linux

    Ud over den generelle purpose -distributioner som dem, der opererer desktops og servere , kan udlodning tilpasses til specifikke formål såsom stabilitet, lokalisering , sikkerhed, real -time support og Linux - drevne indlejrede hardware-systemer . Desuden er nogle Linux " distributioner " ( distributioner ) forsætligt kun indeholde gratis programmer og hjælpeprogrammer. Fra januar 2009 var der mere end 300 Linux distrubutions i aktiv udvikling , med omkring et dusin meget populære distributioner til almindelig brug . Linux kører på en usædvanlig bred vifte af edb-systemer, fra den håndholdte iPAQ og IBM Z9 til noget så dagligdags som en mobiltelefon eller en kabelboks . Linux kan endda tilpasses til at fungere på arkitekturer , der oprindeligt var beregnet til at blive brugt med deres fabrikantens valg af software , såsom en Macintosh PC eller endda en spillekonsol .
    Ulemper ved Linux

    Selvom Linux er kompatibel med næsten enhver form for hardware, det lider af en mangel på tredjeparts support. Mainstream applikationsudviklere vil ofte overser Linux , når du programmerer kompatibilitet. Det betyder, at mange populære programmer ikke kan fungere på Linux eller kræve en enorm mængde af kræfter på slutbrugerens del at installere. Selv massivt populære spil såsom World of Warcraft eller undtagelsesvis populære værktøjer såsom WinRAR ikke afvikles i Linux. Også selvom Linux er forenelig med mange maskiner , kan det undertiden kræve en stor computer viden og evner , før det kan gøres for at fungere . Linux er ikke for alle. Ofte er det kræver, at brugerne konfigurerer en stor del af GUI selv, og er mindst UNIX - dygtige er den eneste måde at undgå hindring for at have en anden gøre det for dig.
    Potentiale < br >

    fremtiden for Linux, på nuværende tidspunkt, er uvist . Selv om det er meget populært blandt de it-kompetente "elite ", udbredt accept eller endda anerkendelse endnu at fange den. Det kan være, at Linux kræver for megen kendskab og baggrundsviden til at appellere til offentligheden, eller at dets konkurrenter simpelthen er for veletablerede på markederne. Men Linux har potentialet til at tage markedet med storm på grund af et par vigtige faktorer. Linux er open source og kan udvikles af alle. Der er mange gratis programmer, du kunne forbedre på , og som tidligere nævnt , Linux arbejder på en bred vifte af systemer . Du kan gå til butikken, købe en kopi af Linux , der tilføjer evnen til at bruge din computer som en router eller at slå din Xbox 360 i et stereoanlæg.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan åbner Synaptic 
    ·Sådan Formater for en dual boot i Windows XP og Linux 
    ·Sådan konfigureres et netværkskort i CentOS 5.5 
    ·Sådan installeres Dropbox i Dapper Drake 6.06 
    ·Sådan Erstat Windows XP Med Linux på en Lap Top 
    ·Sådan opgraderer PHP på din dedikerede server 
    ·Sådan bruges AWK og begynde Syntax 
    ·Sådan Konverter DivX & XviD til DVD i Linux 
    ·Sådan installeres SSL på Tomcat 
    ·Sådan bruges Private Browsing i Linux 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan oprettes en partition til installation OS 
    ·Sådan deler mapper på et netværk med Vista & Windows…
    ·Sådan deaktiveres Screensaver Politikker i registrerin…
    ·XP Startup Speed ​​
    ·Hvordan man laver en Multi Baggrund for en Desktop 
    ·Sådan Afmeld en DLL-fil i Windows XP 
    ·Sådan ændres en IRQ grafikkort i XP 
    ·Hvordan til Mount USB Drev i Arch Linux 
    ·Sådan Send en fax med en Brother MFC465CN i Ubuntu 
    ·Sådan Fremskynde menuen Start i Windows XP 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com