| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Om Linux
    Linus Torvald ikke sat sig for at ændre ansigt computing, heller ikke han tror, ​​at hans lille emulator program skulle blive kernen hvorpå hundredvis af operativsystemer er bygget , og hvor store servere er kørt. I virkeligheden havde han ikke selv ønsker at navngive software Linux - han mente det var egoistisk . På trods af hans bekymringer , var Linux det , en del hyldest til den mand, der skabte det , og en del reference til UNIX, det system, der opfostrede hans interesse i at skabe et mere tilgængeligt OS . Opfundet

    I 1991 som studerende ved universitetet i Helsinki i Finland , skrev Linus Torvald en lille terminal emulator program til at få adgang til universitetets UNIX servere og stadig bruge funktionerne i sin PC. På det tidspunkt havde arbejdet på GNU-projektet , en virksomhed forsøger at skabe et frit Unix -kompatibelt software system , været undervejs i næsten 10 år, men Torvald havde ikke lyst til at vente længere. Brug MINIX som hans model , Torvald skabt et operativsystem kerne fri af proprietære MINIX kode og fri for omkostninger ved en akademisk UNIX -system.
    Betydning

    1992 , en simpel år efter Linux blev frigivet, blev det erklæret "forældede " af skaberen af ​​MINIX , Andrew Tanebaum . Han citerede dens manglende portabilitet og dens bånd til en specifik hardware som de primære årsager til, at Linux ville dø ud i de næste par år. Med udgivelsen af GNU -projektet blev Tanebaum bevist forkert . Når han rettet sit licensering af Linux med GNU GPL licensen , Torvald var i stand til at arbejde med GNU -koden.
    Funktioner

    Samarbejde med GNU -udviklere , Torvald integreret koden i sit program og skabte en fuldt funktionel , bærbare operativsystem. Den monolitiske kerne håndterer filsystemet adgang , processtyring og networking, og har integreret drivere. Bedst af alt , er det gratis og koden open-source .
    Type

    Gennem årene har programmører skabt hundredvis af distributioner baseret på Linux -kernen. De mest populære hjem distributioner , Debian , GNOME og KDE alle arbejder lidt anderledes , men alle giver en grafisk brugergrænseflade på toppen af ​​skallen. Det betyder, at brugerne kan arbejde på maskinen uden nogensinde at skulle interagere med compiler eller arbejde på kommandolinjen .
    Evolution

    I 1994 , den første kommercielle Linux Enterprise , Red Hat , blev lanceret og var den første Linux-distribution til at bruge en pakke manager. I samle en række software muligheder med distributionen , gav Red Hat -brugere en nem måde at installere nødvendig software.
    Function

    Med koden til Linux-kernen frit til rådighed for programmører til at ændre og bygge videre på det åbner en verden af ​​muligheder. End - brugere, som foretrækker at have frihed til at arbejde i en kommando-linje miljø har nu et operativsystem med at arbejde , og dem, der foretrækker en grafisk brugerflade kan bygge videre på kernen til at oprette en.
    < Br > Fordele

    Linux giver et overkommeligt alternativ til at bruge Windows eller Mac OS. Dens omkostningseffektivitet har gjort det en udfordrer til brug som server software. Mange skoler bruger K12 Linux Terminal Server Project som en måde at give de studerende adgang til alle de programmer, de har brug for uden at skulle betale ublu , per- maskine licensafgifter .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan deaktiveres Avahi på Xubuntu 
    ·Sådan geninstalleres KDE 
    ·Hvordan man opbygger - Essential CentOS 5.4 
    ·Sådan downloader rsync OpenSUSE fra en FTP Site 
    ·Hvordan skal tjekkes for 3ware på Linux 
    ·Hvad er PATH i Linux 
    ·Sådan bruges AWK at fjerne den sidste Strings i Lines 
    ·Sådan at lukke CentOS 5 
    ·Sådan gendannes en Linux Administrator Password 
    ·Sådan kører iTunes på Ubtuntu 
      Anbefalede Artikler
    ·Hvad er Computer Sårbarhed 
    ·Sådan Start en IBM Laptop Med DOS 
    ·Sådan installeres Windows XP Service Pack 2 Fax Kompon…
    ·Hvordan skal tjekkes Windows Vista Product Key 
    ·Hvordan laver Program Genveje i Windows XP 
    ·Sådan deaktiveres Windows Genuine Advantage Advarsel 
    ·Sådan fjernes Linux partition Operating System 
    ·Hvad er iMac Firmware 
    ·Sådan Slet Jobliste Processer 
    ·Sådan ændres Windows Visual Effects 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com