| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Sådan bruges GParted Live CD Forbered Linux
    For at installere Linux på en computer, der aldrig har haft det installeret tidligere , skal du konvertere filsystemet på harddisken til noget, Linux kan bruge indbygget , såsom EXT3 . Næsten alle Linux-distributioner inkluderer disk portionsopdelingen i installationsprocessen , men i nogle tilfælde kan det ikke være i stand til at gøre alt, hvad en bruger kan have brug for , såsom resizing visse filsystemer. Heldigvis er der en enkel løsning på dette problem . Den GParted Live CD er en feature -rige disk - portionsopdelingen hjælpeprogram, der kører oven på en brugerdefineret version af Linux . Softwaren kører direkte fra cd'en , så der er ingen grund til at installere det og derefter fjerne det på et senere tidspunkt . Ting du skal
    GParted Live CD billede
    cd-brænder
    Blank CD-R
    Vis Flere Instruktioner
    1

    Download den seneste stabile version af GParted live CD fra GParted hjemmeside ( se Resources nedenfor). Det vil blive pakket i ISO-format , som er en bit-for - bit kopi af en cd.
    2

    Brænd ISO-image til en tom CD-R. Mange cd -brænding software-pakker kan håndtere ISO billeder , men der er også en lang række gratis programmer tilgængelige på internettet, hvis du ikke har et passende program .
    3

    Indsæt cd'en -rom'en i målet computerens drev, så genstart . Mange computere vil starte lige fra cd'en , men hvis cd'en ikke starter , skal du ændre boot-rækkefølgen i BIOS eller opsætningsmenuen af computeren. Der henvises til instruktionsbogen af computeren for at få oplysninger om indtastning af BIOS.
    4

    Tryk på " Enter ", når tekst-baserede bootloader menu viser . Dette vil starte cd'en med standardindstillingerne , hvilket er tilstrækkeligt for de fleste computere.
    5.

    Vælg " Rør ikke tastekortet " på det næste skærmbillede , og tryk på & # x201C ; . Enter "
    6

    Tryk på" Enter "for at vælge engelsk som sprog , eller skriv nummeret på den korrekte sprog i prompt, og tryk på & # x201C ; . . Enter "
    7

    Vælg standardindstillingerne videoindstillinger ved næste prompt ved at trykke på" Enter " i et par sekunder, vil en grafisk desktop vises og GParted portionsopdelingen programmet allerede kører.
    8

    Undersøg liste over de aktuelle partitioner på din maskine. Hvis du tidligere har brugt Windows , for eksempel, vil der normalt være en enkelt partition på den første harddisk, som er formateret til NTFS , FAT32 eller FAT16 .
    9

    Resize eller slette partition til aktuelle operativsystem . Hvis du ikke længere vil bruge dette operativsystem , kan du slette den partition. Hvis du planlægger at bruge både det gamle operativsystem og Linux, bør partitionen ændres.
    10

    Opret en ny EXT3 partition i den nyligt ledig plads. Dette vil være den Linux native partition, og det skal bruge næsten alle de frie rum , med undtagelse af beløb, der afsættes til swap partition, diskuteret nedenfor. Hvis bedt om at angive et mount point , skal du vælge "/" eller rod .
    11

    Opret swap partition i den resterende plads , og formatere den til Linux - SWAP filsystemet . I de fleste tilfælde bør swap-partitionen være lig med eller lidt større end den mængde fysisk hukommelse i din maskine. Den tidligere oprettet EXT3 partition vil bruge resten af det frie rum , men det er tilrådeligt at planlægge partitionsstørrelser forhånd at skabe den EXT3 partition først.
    12

    Commit ændringerne til disken ved at klikke på "Anvend " knappen. Efter ændringerne er afsluttet, kan du afslutte GParted Live CD ved at dobbeltklikke på "Exit" -ikonet.
    13

    Start installere den version af Linux , du gerne vil prøve . Når diskpartitioneringsprogram drives under installationen , peger det til partitioner, du lige har oprettet.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Acer Aspire og Linux 
    ·Sådan Bo XP partitioner med GParted 
    ·Sådan finder du den DNS med cPanel på Linux 
    ·Sådan gendannes en slettet partition i Linux 
    ·Sådan bruges Microsoft Internet Explorer på Linux 
    ·Sådan får du MAC-adressen for et netværkskort i Linu…
    ·Sådan installeres Linux på en Acer Aspire One ZG5 
    ·Sådan gendannes Windows XP til GRUB 
    ·Sådan Set Up a Socks Proxy Server 
    ·Hvordan kan man øge filsystemet på AIX 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan formateres en GPT partition 
    ·Sådan Kill Programmer 
    ·Sådan formateres en Drive Med en diskette 
    ·Sådan Setup SNMP TRAP på Ubuntu 
    ·Sådan aktiveres Jobliste Group Policy 
    ·Hvordan får jeg D3drm.Dll Fileboggle 
    ·Hvordan kan man øge Bandwidth Speed ​​på Windows XP H…
    ·Sådan diagnosticere Mellemrumstast problemer i Windows…
    ·Sådan Fix Windows Stifinder fejl 
    ·Sådan deaktiveres tasten Num Lock 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com