| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Ubuntu >> Content
    I Can SFTP til Ubuntu , men ikke skrive
    Selvom SFTP er en sikker protokol , kan du have problemer med at skrive til en Ubuntu computer eller server med det. Ubuntu, ligesom andre Linux-distributioner , bruger en fil tilladelse for at fastslå, hvem der har adgang til filer og hvilket niveau af adgang, de har. Hvis du ikke kan skrive til Ubuntu , kan du afhjælpe dette ved at ændre filrettigheder . Hvorfor bruge filrettigheder ?

    Filrettigheder system er grundlaget for sikkerheden på Linux -computere og servere. Hvis en person eller program forsøger at få adgang til en fil uden at have den rette tilladelse , vil computeren nægte adgang . Nye brugere kan finde det frustrerende, at de ikke kan få adgang til bestemte filer på deres computere. Men systemet forhindrer ondsindede angreb på vigtige systemfiler og forhindrer brugere ved et uheld at lave fejl , der kunne bryde Ubuntu operativsystem. For eksempel afhænger Linux programmer af biblioteker til at køre . Bibliotekerne er et sæt af fælles scripts for at interagere med operativsystemet . Hvis du forsøger at åbne et bibliotek fra Ubuntus grafiske brugergrænseflade , du kan ikke på grund af den fil tilladelser system. Dette forhindrer brugere i at åbne et bibliotek i teksteditoren og gøre unødvendige ændringer.
    Fil Ejerskab

    Hver fil og mappe i Ubuntu er ejet af en bestemt bruger . Normalt kun ejeren har adgang til at skrive til en fil eller mappe som standard. Selv hvis du er den eneste navngivne bruger på din Ubuntu -system , behøver du ikke ejer vigtige systemfiler. Stedet , en bruger kaldet "root" er ejeren . Hvis du opretter forbindelse til Ubuntu med SFTP som en normal bruger, vil du ikke være i stand til at skrive til filer , du ikke ejer . Du har brug for root -adgang. Som standard er adgangskoden for root-brugeren skjult i hukommelsen som en række tilfældige hashes . Du kan ændre den og logge på Ubuntu som root. Men at gøre det er ikke den mest sikre praksis. I stedet når du er logget på som en almindelig bruger bruge " sudo " kommando i Ubuntu terminalen til at fortælle computeren til at udføre en kommando som root-brugeren . Når du har indtastet brugeradgangskoden, vil computeren give dig root-adgang for lige længe nok til at udføre kommandoen. For eksempel åbne for et bibliotek , skriv " sudo gedit filename ".
    Hvordan computeren ser en fil tilladelser

    Ubuntu operativsystem læser en fils tilladelsesindstillinger som en serie af triplet variabler. De variable er enten "r" for læse, "w " til skrivning eller " x" for udføre. En bruger med tilladelser " rwx " kan læse, skrive og udføre filen. En bruger med tilladelserne til " rw- ", kan læse og skrive til filen , men ikke udføre den. Tilladelser kommer i grupper på tre , som " - rwxrw -r - ." Den første " -" betyder , at filen er normal fil . Mapper eller mapper er repræsenteret ved et " d ". Den første gruppe af tre variable sætter tilladelserne for filen ejer. Den anden gruppe sætter tilladelserne for ejeren gruppe. Den tredje gruppe sætter tilladelserne til alle andre.
    Ændring af File Tilladelser

    Du kan ændre filrettigheder ved at lære tallene bruges til at repræsentere forskellige niveauer af tilladelse. "0 " repræsenterer ingen adgang . "4 " repræsenterer læseadgang . "5 " repræsenterer læse og eksekvere adgang . "6" repræsenterer læse og skrive adgang . "7" repræsenterer fuld adgang. Åbn Ubuntu terminal eller oprette forbindelse til din computer med SSH, ikke SFTP . Skriv " sudo chmod 760 filnavn " for at ændre filer tilladelser , således at ejeren gruppe , der omfatter dig , har læse-og skriveadgang . Roden bruger vil have fuld adgang og alle andre vil have adgang . For at ændre en hel mappe , skriv " sudo chmod 760 -R /sti /til /mappe . " Hver fil i mappen vil have tilladelses indstillingerne . Du kan ændre tallene anvendes som nødvendigt for at repræsentere de tilladelser, du har brug for. Når du har ydet ikke - root brugere tilladelse til at læse til Ubuntu bibliotek, du ønsker, kan du bruge SFTP til at skrive til den.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Ubuntu Kunne ikke logge 
    ·Sådan bruges wget i Ubuntu 
    ·Sådan Omdøb Computer med Ubuntu 8.10 
    ·Sådan Konverter XML til en SQL-database i Ubuntu 
    ·Sådan får du adgang til Wireless Manager i Ubuntu 8.1…
    ·Sådan fjernes Ubuntu til Dual Boot 
    ·Sådan installeres APC til PHP på Ubuntu 
    ·Sådan installeres Ubuntu på en ekstern harddisk via V…
    ·Sådan Brænd et billede i Ubuntu 
    ·Ubuntu Defragmentering 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Kontroller din CPU-brug med Linux kommandoer 
    ·Sådan Indstil LCD-lysstyrke på Acer 4000 Series 
    ·Sådan importeres EML i Entourage 
    ·Sådan kører en systemgendannelse i CMD 
    ·Sådan ændres et Sharenavn 
    ·Sådan får til HKEY Registry 
    ·Sådan formateres en ren installation af en Chrome OS 
    ·Sådan får du en Arabic Keyboard 
    ·Sådan ændres skriftstørrelser på en computer 
    ·Sådan Stop en computer fra automatisk genstart på en …
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com