| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Unix >> Content
    Unix-operativsystemet Komponenter
    Unix Operating System leveres i en lang række varianter fra sine tidlige dage på AT & T Bell Labs til den populære Linux- operativsystem installeret i erhvervslivet, den akademiske verden og på lokale desktops . Det var en af ​​forløberne for open source-bevægelsen , der kombinerer alle de biblioteker , værktøjer og kildekode som en del af installationen base, så udviklere og andre interesserede parter kan konfigurere eller "havn" operativsystemet (OS ) til ny hardware platforme . De fire primære komponenter i Unix OS er kernen, Udviklingsværktøjer , Almindelige kommandoer og dokumentation . Unix Kernel

    Unix Kernel kaldes ofte kernen på grund af sin rolle i forvaltningen af ​​alle de interne processer i operativsystemet , fra opstart af systemet fra et nul stat til at styre processer og hukommelse i en normal -systemet tilstand. Den tidlige arkitektur påberåbt sig en komponent model, der senere blev kendt som en mikrokerne. Objekter , der er anført i /usr /src /[ conf , dev , sys , h] kan forbindes i kernen gennem en byggeprocessen , som ønsket. Dette holdt operativsystemet lean ved at bygge ind i kernen kun de enheder , tjenester og funktioner , der var nødvendige . Åbenheden af kerne konfigurationen også gjort det muligt for administratorer og arkitekter til at skalere OS til kravene i miljøet ( lille boks , lille OS) ved at udsætte alle de interne.

    Udover at være bærbare, kernen også gør et fantastisk stykke arbejde at styre systemets ressourcer , som " giver flere mennesker til at få adgang til en computer samtidigt og flere programmer og aktiviteter for at forløbe parallelt med hinanden. " Memory management, fejlhåndtering , processtyring, afbryder , kommunikation og logning er alle håndteret af kernen er baseret på hvilke funktioner der er knyttet til OS . Linux, selvom et derivat af Unix, tog et skridt væk fra denne filosofi ved at bygge en monolitisk kerne , der indeholder softwarekomponenter til næsten alle muligheder.
    Development Tools

    temmelig enestående træk ved Unix OS er inddragelsen af ​​udviklingsværktøjer. Fordi de tidlige adopters af systemet kræves en måde at ændre boot og enhedsdrivere (/usr /sys /dev ) og link i nye biblioteker blev udviklingsværktøjer som C compiler og Assembler inkluderet. Pakken boot- strop koden blev ofte skrevet i assembler , på grund af sin hurtighed og fin kontrol over enheder. C ofte udfyldt resten af ​​kernen software og generelle kommandoer. En linker (LD) , bibliotek ( lib ) og bygge værktøj ( lave ) - også inkluderet - Dyr nye enheder, der skal tilføjes eller en fuldstændig ansøgning , der skal bygges . Senere versioner af Unix tilbudt nye sprog som C + + og Java.

    Når nye ansøgninger blev installeret på Unix, ligesom versioner af XWindows blev bibliotekerne og header -filer også inkluderet, så udviklerne kan skabe deres egne applikationer ved hjælp af miljø . Denne tilgang forstærkes de åbne standarder OS .
    General Commands

    Unix indeholder et rigt sæt af kommandoer tilgængelige for brugere og administratorer , der ofte udføres enten fra kommandolinjen eller GUI interface ( Xwin ) . De mest almindelige kommandoer er de forskellige skaller ( BSH , csh , ksh ) . Hver bruger får tildelt en default shell , der styrer adfærd brugersessionen med funktioner som bibliotek , adgang til programmer , produktivitet funktioner og miljø tilpasninger . Den virkelige fleksibilitet af skallen gør det muligt for brugerne at vælge en ny skal og tilpasse adfærden ved at skabe synonymer til at udføre lange , integrerede strenge af kommandoer.

    Kommandoer kan yderligere kategoriseres som systemværktøjer , der udfører funktioner på enheder eller styre processer og andre generelle hjælpeprogrammer, som udskrivning , kommunikation, formatering og grafik. På grund af den åbenhed Unix miljø , ofte udviklere kombinere source biblioteker i disse almindelige kommandoer og skabe deres egne kommando sæt.
    Dokumentation

    To store dokumentation programmer er tilgængelig på Unix : mand og dok. Man tilbyder en reference bibliotek for kommandoer som fabrikat eller sh . For hver mand indrejse, er oplysninger om kommandoparametre , køre restriktioner, fejlhåndtering og eksempler inkluderet. Doc tilbyder færre referencer , men giver flere detaljer og svarer til en teknisk opslagsværk . Brugere og administratorer kan bruge mand eller doc -kommandoer til at tilføje kapitler for brugerne.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan installeres SFTP på UNIX 
    ·Hvordan du sender en SMS fra Unix 
    ·Hvordan man opbygger en Unix kompatibel computer 
    ·Tutorial på UNIX Sorter Command 
    ·Sådan Unzip TAR filer i Unix 
    ·Hvordan at finde og fjerne ubrugte filer i Unix 
    ·Sådan Teach Yourself UNIX 
    ·Hvordan man kan spare et Alias ​​i UNIX 
    ·Hvad Er Hierarkisk filstruktur i UNIX 
    ·Unix-operativsystemet Komponenter 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan fjernes en baggrund på Roblox 
    ·Sådan dual boot Vista og OS X 
    ·Sådan konfigureres en Dock til en computer 
    ·Sådan Eksempel rar filer 
    ·Hvordan at spare Flash-filer til en Mac 
    ·Sådan beskære billeder i ImageReady 
    ·Sådan Konverter et drev fra FAT32 til NTFS 
    ·Sådan bruges en BKF File 
    ·Hvordan laver bogmærker i Mac-programmer 
    ·Sådan overføres data til en ny computer med Windows V…
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com