Daily Archives: May 11, 2016

Er du it-arkitekt? Så vil disse job-muligheder nok interessere dig

Vi har gennemgået bunken af ledige it-stillinger hos Computerworlds søstervirksomhed it-jobbank og fundet 10 interessante jobopslag.

I denne uge har vi valgt at sætte fokus på ledige stillinger som it-arkitekt.

I bunken af ledige job finder vi blandt andet attraktive stillinger hos Chr. Hansen, Mærsk og TDC. 

Se alle 10 job herunder:

1. Teknisk solution architect til Chr Hansen i Hørsholm
Det danske biotech-selskab Chr. Hansen søger en teknisk solution architect.

Som solution architect vil du blandt andet få ansvaret for at implementere et nyt system til projektportfolio-management.

Læs mere om jobbet her

2. Erfaren AX-architect til Aarhus-virksomhed
Nordens største AX-partner søger en erfaren AX-functional architect, der skal arbejde med komplekse AX-implementeringsopgaver.

Her vil du få det overordnede arkitektansvar.

Du får samtidig mulighed for at arbejde i Nordens største AX-hus i en rolle med store udviklingsmuligheder og frihed til selv at præge dit job og dit daglige arbejde.

Du bliver tilbudt en alsidig arbejdsplads, der er kendetegnet ved en uformel omgangstone og stærk kultur.

Læs mere om jobbet her

3. Tech-lead til Politiken i København
Er du it-arkitekt og lead-developer med lederambitioner, så kan du være med til at definere og opbygge fremtidens fundament for politiken.dk, der er et af Danmarks mest besøgte websites.

Her bliver du spillende træner for et udviklingshold på otte personer, hvor du får til opgave at sikre, at de andre udviklere på holdet fortsætter med at lære nyt og i dig altid har en chef, som de kan spare med.

Læs mere om jobbet her  

4. Erfaren systemarkitekt til Alka i Høje Taastrup 
Forsikringsselskabet Alka søger en systemarkitekt til virksomhedens it-udviklingsafdeling i Høje Taastrup, hvor du bliver en del af et team på 22 personer, der har ansvaret for at drifte, udvikle og vedligeholde alle Alkas forretningsystemer. 

Med udgangspunkt i forretningsbehovet får du og de andre systemarkitekter ansvaret for at beslutte og beskrive det fremtidige applikationsdesign herunder software- og teknologivalg.

Læs mere om jobbet her



Mærsk søger solution architects i København

Annonce:


5. Mærsk Line søger solution architects i København
Mærk Line søger en kompetent solution architect, der har indsigt i forretningens komplekse problemstillinger og behov og som samtidig er i stand til at omsætte dem til arkitekturmæssige muligheder. 

Læs mere om jobbet her 

6. Danske spil i Brøndby søger it-arkitekt
Danmarks største spilselskab søger en cloud-specialist.

Her kan du være med til at sikre sammenhæng i it-løsningerne i en organisation, hvor en stor del af kundeoplevelsen er digital. 

Hos Danske Spil får du mulighed for at arbejde med komplekse integrationsprojekter med internationale leverandører, og du vil komme til at arbejde i en organisation, hvor fleksibilitet og work-life-balance bliver prioriteret. 

Læs mere om jobbet her 

7. Foss søger erfaren udvikler, der skal skabe ny frontend platform
Foss i Hillerød søger en javascript-troldmand, der med den seneste Angular 2-teknologi kan skabe virksomhedens kommende frontend-platform. 

Du får ansvaret for at implementere, konfigurere og kontrollere den nye frontend-platform. Der er tale om et helt nyt projekt, og du begynder derfor med et blankt stykke papir.  

Læs mere om jobbet her

8. Rejsekort søger it-arkitekt med overblik til stilling i Søborg
Rejsekort søger en it-arkitekt med solid erfaring, der vil være med til at skabe fremtidens billet-løsning for den kollektive trafik.

Du kommer til at arbejde med et stort og omfattende system i en virksomhed med tusindvis af brugere. 

Læs mere om jobbet her

Annonce:


9. TDC i København søger it-arkitekt til unified communication, mobile og access
TDC Group søger en it-løsningsarkitekt med solid erfaring inden for design af systemløsninger. Du vil indgå i et team af IT arkitekter på TDC Groups UC/IMS, mobile og acces platforme, og du vil være med til at præge udviklingen af TDC’s produkter og services.

I TDC’s udviklingsafdeling på 30 personer vil du komme til at arbejde med store og komplekse systemløsninger, hvor der er fokus på effektivitet og holdbarhed i implementeringerne. 

Læs mere om jobbet her

10. Ciber i Brøndby søger erfaren it-arkitekt
Du kan blive it-konsulenthuset Cibers næste it-arkitekt, hvis du er en .net-udvikler, som brænder for at arbejde med større it-projekter hos private virksomheder og offentlige myndigheder. 

Ciber er et it-konsulenthus med 6.000 konsulenter på verdensplan og har speciale inden for Microsoft, SAP og Oracle-teknologi. 

Læs mere om jobbet her 

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Computerworlds søstervirksomhed it-jobbank, og hvis ovennævnte job ikke fangede din interesse, så findes der mange andre ledige stillinger hos it-jobbank

Posted in computer.

Danmarks visumdatabase i sort i 16 dage efter stribe af it-fejl

Ikke mindre end 16 dage var statens visumdatabase VIS ét stort kaos, før systemet endelig kom på benene.

Problemet opstod i forbindelse med et skift af en SAN-switch, som kastede databasen ud i et ukristeligt rod.

“Det er et tre-fire lags puslespil, som er røget på gulvet,” fortæller digitaliserings- og driftschef, Martin Pedersen, fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Det hele blev yderligere besværliggjort af en defekt backup.

“Først efter analyse af backuppen og indkaldelse af eksperter fandt vi ud af, at vi havde taget backup på en defekt harddisk. Så det tog lang tid, fordi det fejlede på en måde, vi ikke kunne se.”

Problemet var ikke et tab af data, så meget som det var et tab af forståelse, forklarer Martin Pedersen.

“Vi tabte faktisk ikke data. Vi tabte sammenhængen mellem vores data. Vi ved, hvad der er kommet ind og ud, men vi skal rekonstruere historikken,” siger han.

Stop for visum
Problemerne med VIS betød, at det indtil mandag var umuligt at ansøge om visum til Danmark, ligesom al sagsbehandling af ansøgninger har stået i stampe indtil onsdag.

Det er ikke en heldig situation, når der løber små 350 nye ansøgninger ind hver eneste dag.

“Det har gjort, at nogle mennesker er blevet forhindret i at komme ind i landet, og det er ikke særligt heldigt.”

Politiet måtte tilbage til den gammeldags facon
Ved rigets grænser har politiet også måtte gøre en ekstra indsats på grund af it-nedbruddet.

Normalt slår politiet nemlig indrejsende udlændinge op i et register over visumtilladelser. Det register var også ramt af nedbruddet, men kom dog op efter ‘kun’ ni dage.

For der er selvfølgelig visse systemer, som er vigtigere end andre, forklarer Martin Pedersen.

“Da vi så problemernes omfang for politiet, fik vi forbindelserne op hurtigst muligt. Indtil da udførte politiet manuel kontrol af papirer. Men politifolkene er jo ikke amatører. De har set fuskeforsøg tidligere.”

Annonce:


Hjælp fra udlandet
Mens politiet kunne tage imod indrejsende, som allerede havde fået deres visum, var det straks værre for ansøgere, som ikke var færdigbehandlede, da systemet brød sammen.

Men ligesom der er forskel på systemer, er der også forskel på mennesker. Så det var ikke alle, der måtte gå med uforettet sag i jagten på et dansk visum.

“For de meget presserende grupper har Udenrigsministeriet talt med andre Schengen-lande, som har hjulpet og udstedt et visum til dem. Det er ikke noget, man bliver populær på, men det tog toppen af det,” siger Martin Pedersen.

Annonce:


Manuel sagsbehandling
Alle de folk, som ikke var vigtige nok til at få et visum fra et andet Schengen-land, bliver dog endelig behandlet nu, hvor systemet er mere eller mindre på benene igen.

De fleste kommer direkte igennem systemet, men der er stadig nogle få sager, som får den helt store tur på skrivebordet.

“Vi har nok omring 400 til 500 visumansøgninger, som vi skal kigge igennem manuelt, men resten er i orden,” vurderer Martin Pedersen.

Annonce:


Spejling under opsejling
Den opmærksomme læser undrer sig selvfølgelig over, at systemet ikke var spejlet. Det er der selvfølgelig en forklaring på.

“Vi fik jo først vores eget resort-område sidste år, så vi har skiftet hosting og drift fra Kriminalforsorgen til Statens IT. Det har været på to-do-listen, at lave en spejling, men vi var simpelthen ikke nået til det endnu,” fortæller Martin Pedersen, som regner med, at en spejling er på plads inden længe.

“Nu skal vi lige blive færdige med den her omgang, og folk skal trække vejret. Men så går vi i gang.”

Læs også: It-koks koster dansk kommune millioner af filer – kæmpe oprydningsarbejde gået i gang

Posted in computer.

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Det er næppe hvem som helst, der kan komme i spil til en ny it-topstilling i København, men for personen med den rette profil er der udsigt til et ganske spændende job.

Københavns Kommune søger nemlig en ny direktør til Koncern IT.

“Koncern IT er en af Danmarks største it-arbejdspladser og en selvstændig koncernenhed i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning (ØKF),” fremgår det af opslaget, hvor man også får et indblik i, hvad den nye direktør præcis skal stå i spidsen for:

“Koncern IT har to centerchefer, 12 kontorchefer og cirka 300 medarbejdere. Du får direkte reference til den økonomiansvarlige direktør i ØKF, en plads i ØKF’s koncerndirektion og et selvstændigt budgetansvar for Koncern IT.”

Koncern IT er en nyoprettet enhed, der er udskilt fra Koncernservice i Københavns Kommune.

“De seneste år har Koncernservice skabt gode resultater på it-området, og Koncern IT er dannet for at sikre et fortsat fokus på fagligheden. Som koncernenhed arbejder Koncern IT tværgående i hele kommunen og leverer services til kommunens syv forvaltninger,” fremgår det af opslaget.

Automatisering og komplekse systemer
Den kommende direktør for Koncern IT skal blandt andet sikre forandringer, der skal til for løbende at effektivisere kommunen – herunder blandt andet “opfylde kommunens behov for automatisering, digitalisering og komplekse systemer.”

Du kan læse mere om ambitionerne om automatisering i dette interview med Stig Lundbech fra Københavns Kommune.

Hvis man vil i betragtning til den nye it-topstilling, skal man blandt have et “konstant fokus på målopfyldelse” og være “drevet af lysten til at levere synlige resultater.”

Læs også:

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Massive udfordringer truer it-afdelingerne: Seks nødvendige tiltag kan hindre en knock-out

Når CIO’en selv skal stå skoleret: Her er it-chefens egen chef

Posted in computer.

Margrethe Vestager stopper teleopkøb til 100 milliarder kroner

EU’s danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har onsdag sat bremsen i for, at teleselskabet Telefonicas britiske brand O2 kan blive solgt til teleselskabet 3′s hovedejer, Hutchison.

Sammensmeltningen af de to mobiloperatører ville ifølge EU kreere en alt for stor mobilspiller på det britiske marked, som med tiden kunne reducere kundernes valgfrihed med hensyn til valg af mobiloperatør og med tiden hæve priserne.

Afvisningen bunder i, der på det britiske mobilmarked kun ville være to udfordrere i form af BT-ejede EE og Vodafone til det nye superselskab bestående af O2 og 3 (kaldet ‘Three’).

“Hvis vi tillod, at Hutchison kunne købe O2 på de betingelser, som er blevet foreslået, ville det have været dårligt for britiske mobilkunder og dårligt for den britiske mobilindustri,” forklarer Margrethe Vestager i en pressemeddelelse fra EU.

Hutchison har ellers lovet at holde priserne nede, hvis selskabet kunne få lov til at købe O2, som du kan læse mere om her: Teleselskab lover at holde mobilpriserne i ro hvis kæmpe-opkøb bliver godkendt

Undersøgt i et halvt år
Nyheden om, at Hutchison ville købe O2, dukkede op sidste forår.

I oktober gik EU med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen så i gang med at undersøge handlen i detaljer, hvor konklusionen i dag altså er blevet, at EU ikke godkender opkøbet.

Det nye superselskab, som altså nu er røget i vasken, ville med Hutchisons opkøb af O2 til knap 100 milliarder kroner sidde på næsten halvdelen af det britiske mobilmarked.

Udover frygten for stigende priser og færre valgmuligheder for kunderne, begrunder EU afvisningen i godkendelse af opkøbet med, at det ville forværre udviklingen i den britiske mobilinfrastruktur såvel som at begrænse konkurrenter i at leje sig ind på mobilenetværk.

“Vi ønsker, at mobilindustrien skal være konkurrencedygtig, så kunderne kan nyde godt af de innovative mobilservices til fair priser og på netværk i høj kvalitet. Formålet med EU’s fusionskontrol er at sørge for, at sammenlægninger ikke svækker konkurrencen på bekostning af forbrugere og virksomheder,” forklarer Margrethe Vestager i pressemeddelelsen fra EU.

Går i flæsket på tech-giganter
Det mulige Hutchison-opkøb af O2 er langtfra første gang, at Margrethe Vestager forpurrer en tele-sammensmeltning, hvilket også var tilfældet med Telenor og Telias fusion i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion

Herudover har den danske konkurrencekommissær gjort sig særdeles bemærket i nogle højtprofilerede sager mod Google.

Det kan du læse mere om her: Stor EU-sag på vej mod Google: Sådan reagerer Google på beskyldningerne

Til gengæld gled en anden stor handel på det britiske telemarked glat igennem, da det tidligere statsejede teleselskab BT tidligere på året gaflede EE for den nette sum af 123 milliarder kroner, som du kan læse her: Europæisk teleopkøb til 123 milliarder kroner er faldet på plads

Posted in computer.

Efter nederlag i retten: Uber lukker populær tjeneste i Sverige

Uber tager nu konsekvensen af, at svenske domstole gentagne gange har dømt chauffører, der bruger Ubers billigste tjeneste UberPop for overtrædelse af den svenske taxalov.

Derfor vil Uber den 18. maj stoppe brugen af UberPop i Sverige.

Det skriver den svenske avis DN.se

Ifølge det svenske medie har domstole i Sverige i mindst 30 tilfælde fastslået, at UberPop-chauffører bedriver ulovlig taxakørsel.

Udskudt granskning
Den svenske regering igangsatte sidste år en granskning af taxaloven, der skulle være afsluttet den 1. juli, men som nu er udskudt til 1. december.

“Mange faktorer indgår i vores beslutning om at lukke, men det har været afgørende for beslutningen, at hele tidslinjen nu er blevet flyttet,” siger chefen for Uber i Sverige, Alok Alström, ifølge DN.se

Han undstreger samtidig, at dommene ikke retter sig mod Uber, men mod privatpersoner, der er chauffører via Ubers app.

“Vi mener, at det er trist, at privatpersoner bliver ramt af det her. Vi forsøger at støtte dem det bedste, vi kan,” siger han til DN.se

Uber har en forventning om, at virksomheden igen på et senere tidspunkt vil kunne relancere UberPop i Sverige, når de svenske myndigheder har afsluttet ganskningen af taxaloven og har afklaret de ting, som set gennem Ubers optik er “uklarheder i lovgivningen.”

Lignende sag i Danmark
Uber er involveret i et lignende juridisk spil om netop i UberPop i Danmark.

Her er seks Uber-chauffører sigtet for brud på den danske taxilov og risikerer bøder på mellem 5.000 og 7.000 kroner.

Københavns Byret vil tage stilling til sagen den 17. juni.

Ifølge Uber bliver tjenesten i Sverige brugt af knap 5.000 chauffører og gennem de seneste tre måneder har 100.000 passagerer brugt tjenesten i Sverige.

Læs også:
Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Danske Uber chauffører risikerer bøder – Men hvem skal betale ? Uber eller chaufførerne selv?

Her er advokaternes tre trick i Uber-sagen til at trække tiden ud

Posted in computer.

Din næste pc kan få en ekstrem skærmopløsning: Det kan du vente dig

Pc-markedet har i flere år efterhånden været ramt af en alvorlig krise med en tilbagegang i salget, der gør ondt på selv de allerstørste spillere på markedet.

Paradoksalt nok kan netop denne krise betyde, at vi nu kan se frem til et nyt teknologi-spring, hvad angår skærmopløsningen på de bærbare pc’er.

Det skriver analysefirmaet iSuppli.

“På grund af den lave indtjening på high definition (HD) notebook pc skærmpaneler, er panel-producenterne begyndt at mindske produktionen til fordel for full HD (FHD) paneler.”

“FHD paneler ventes derfor at nyde godt af høj vækst frem til 2018 og kan blive mainstream i pc’er om tre år,” lyder forudsigelsen fra iSuppli, der samtidig tilføjer, at nogle producenter også er begyndt at satse på endnu mere ekstreme opløsninger i form af ultra HD (UHD).

Annonce:


Surface Book startede kapløbet
“Microsoft introducerede sin Surface Book med høj opløsning (3.000 x 2.000 pixels) sidste år, hvilket er en af grundene til, at skærme med højere opløsning nu bliver en nøgle til differentiering for premium notebooks,” udtaler Jason Hsu, der er analytiker hos iSuppli.

Det fremhæves dog også i analysen, at det kan blive en udfordring for producenterne, at så mange forbrugere først og fremmest kigger på prisen, når de køber en ny pc.

Det handler i mindre grad end tidligere om bedre performance, når man står i butikken og skal vælge en pc, skriver iSuppli. 

“Performance er ikke længere den vigtigste motivation, når forbrugere skal erstatte gamle pc’er.” 

“Spillerne i industrien ser nu på, hvad der kan være den næste drivkraft for bærbare og mener, at skærmene kan spille en større rolle.”

Mens langt de fleste pc’er, der sælges i 2016, har en HD-skærm, ventes det i 2018 at være FHD, der er den dominerende opløsning, vurderer iSuppli. 

Læs også: 

Fire dage med Surface Book: Det er en vild computer – men på flere områder fejler den alligevel

Salget vender: Pc’en er ikke død alligevel

Test: Ny iPad Pro på 9,7-tommer er den bedste tablet – men måske skal du købe en anden

Posted in computer.

44 år gammelt it-system lukker og slukker i Region Syddanmark

Efter 44 års konstant drift må it-systemet F-PAS siges at have udtjent sin pligt som patient-administrativt systemt på Fyn. 

Og nu bliver F-PAS-systemet så endeligt skrottet på sygehusene på Fyn, efter det bedagede system undervejs i sine mange leveår tilsluttet en stikkontakt har klaret sig uden om amtssammenlægninger, pc’er i folks hjem, internettet udbredelse og mobiltelefoner med og uden antenne. 

Chefkonsulent Nicolai Arvedsen fra Regional IT i Region Syddanmark fortæller til Computerworld, at F-PAS i november 2015 lukkede ned det sidste sted på Odense Universitetshospital (OUH) i Fyns hovedstad og i Svendborg.

Langsomt udfaset
Indtil i dag har it-folk fra regionen så arbejdet med at få flyttet aktuelle patientdata over i et nyt system – COSMIC – mens historiske patientdata bliver arkiveret i det gamle system, som dog ikke længere er i drift.

Opgaven med at sikre data er endelig slut, og det samme er F-PAS, efter regionsrådet i 2010 besluttede sig for, at samtlige sygehuse i Region Syddanmark skulle anvende det samme patientadministrative system.

Et efter et er de gamle administrationssystemer blevet udfaset i Region Syddanmarks fire tidligere amter, og nu var tiden så kommet til F-PAS.

“F-PAS har været det mest stabile af de gamle legacy-systemer, så derfor er det også det sidste, der nu bliver lukket ned og erstattet af COSMIC’ patientadministrationssystem i regionen,” forklarer Nicolai Arvedsen.

Et sejlivet system
It-chefkonsulenten fra Region Syddanmark var ikke selv født, da F-PAS dukkede op som et af de allerførste it-systemer på danske sygehuse i 1972.

System-debuten fandt sted på det daværende OUH, som dengang gik under navnet “Odense Amts og Bys Sygehus”.

Systemet F-PAS blev i sin tid bygget til at kunne holde styr på patienternes navne, adresse, CPR-numre. Derudover fungerede det også som internt faktureringssystem, hvor sygehuspersonalet eksempelvis kunne tilføje en kode for røntgen i systemet, som så senere blev afregnet med amt og region.

Alt dette og mere til indeholder det nye COSMIC patientadministreringssystem også, forklarer Nicolai Arvedsen.

“Kapaciteten var simpelthen nået for systemet, som ikke kunne skaleres til at dække hele regionens behov for patientadministration,” siger han.

Bedre og billigere
I 2013 blev det nye og nuværende COSMIC patientadministrative system taget i brug på Sygehus Lillebælt, hvorefter det også blev rullet ud på Region Syddanmarks øvrige sygehuse og altså senest OUH i Odense på bekostning af F-PAS.

“I 1980′erne og i 1990′erne var der ikke noget bedre og billigere end F-PAS, men nu har vi jo med det nye system også fået en række nye funktionaliteter, som i høj grad hjælper de ansatte på sygehusene,” forklarer Nicolai Arvedsen.

I dagens it-landskab er der således kommet både mere effektive og billigere sygehussystemer til.

Overgangen til det nyere COSMIC-system – som også findes i en version til elektroniske patientjournaler (EPJ) – betyder i 2016-kroner, at der kan spares op mod to millioner kroner om året ved ikke længere at holde liv i F-PAS.

Læs også: 
Sådan reagerer it-giganterne på statens opgør med legacy-kontrakterne

Posted in computer.

Nu skal du lappe software-huller: Microsoft lukker 37 sårbarheder

Så er det den tirsdag igen.

Altså den anden tirsdag i måneden, hvor Microsoft og Adobe udsender sikkerhedslapper til de respektive firmaers software.

Og det er en rimelig omfattende pakke denne gang.

Microsoft har udsendt 16 unikke rettelser, der lukker 37 sårbarheder i Redmond-farbrikkens populære software.

Ud af de 16 rettelser har otte fået prædikatet kritiske, mens de resterende otte benævnes som vigtige.

Der er altså god grund til at finde det digitale lappegrej frem i både it-afdelinger og på hjemmemaskinen.

Microsofts browsere behøver en del istandsættelse i denne måned.

Internet Explorer får således fem rettelser, heraf en lukker for en 0-dagssårbarhed, mens Edge-koden udsættes for fire.

Desuden er der en stribe rettelser til Windows samt Office, .NET og en enkelt relateret til Flash-afspilleren.

Du kan se den samlede oversigt på Microsofts teknologiside, TechNet.

En opdatering kommer senere
Fra grafik-firmaet Adobe er der rettelser til ColdFusion, Adobe Acrobat og Reader til både Windows og Macintosh-maskinerne.

Adobe beretter ligeledes, at der er en opdatering på vej til Flash senere på ugen.

På Adobes websted kan du finde den samlede oversigt.

Opdateringerne er på vej til dig via Windows Update.

Læs også:
Danmark er under it-angreb – men hvor slemt er det egentlig?

Socialt eksperiment fastslår: Vores it-sikkerhed er til salg for gratis WiFi

Ransomware, sikkerhed i biler og DDoS-angreb: Her er de værste sikkerhedsplager lige nu

Posted in computer.

Er denne helt nye digitale assistent Siris afløser?

I 2010 solgte Dag Kittlaus og Adam Cheyer deres virksomhed, Siri, til Apple for mere end en milliard danske kroner.

Den digitale assistent Siri udviklede sig efterfølgende til at blive en af iPhonens kernefunktioner.

Men i dag har de to Siri-stiftere gang i et nyt projekt.

Det nye projekt kalder de for Viv, og det er ligesom Siri en stemme-styret digital assistent, der baserer sig på kunstig intelligens.

Mandag aften præsenterede Dag Kittklaus, der er administrerende direktør for Viv, den nye digitale assistent til Techcrunch Disrupt i New York. En tilbagevendende konference, der arrangeres af tech-mediet Techcrunch.

Læs også: Dansker var med til at skabe Siri: “Jeg havde tjent mange millioner, hvis jeg var blevet tre måneder længere”

Åbenlyse ligheder
Der er nogle åbenlyse ligheder mellem Siri og Viv. Men udover at Viv lader til at være betydeligt mere raffineret end Siri, så udmærker Viv sig også med en mere åben tilgang, der gør det muligt for tredjepartsudviklere at lave løsninger til Viv. 

“Hele ideen med Viv er, at udviklere skal kunne bygge en hvilken som helt oplevelse, som de ønsker,” siger Dag Kittklaus i et interview med Techcrunch.

På scenen til Techcrunch Disrupt demonstrerede Dag Kittklaus, hvordan det via Viv var lynhurtigt at reservere et hoteværelse, bestille en Uber eller overføre penge via den Mobilepay-lignende tjeneste Venmo.



Sådan se det ud, da Apple føste gang præsenterede Siri i forbindelse med lanceringen af iPhone 4s.

Efter Siri blev opkøbt i 2010 fulgte Dag Kittklaus og Adam Cheyer med til Apple. Men de forlod Apple efter relativt kort tid og startede efterfølgende Viv sammen Chris Brigham, der også har en fortid hos Siri. 

Den oprindelige intention med Siri var at skabe et stemmestyret interface, der ligesom Viv var åbent for udviklere. Men Apple ønskede en anden kurs, hvor Siri i højere grad skulle fungere som en stemmekontrol til iPhonen. 

Det har danske Mads Rydahl, der var en af de første ansatte hos Siri, tidligere fortalt til Computerworld

“Jeg synes, at det er helt fint, hvad Apple har brugt det til, men jeg mener, at den vision som Adam, Dag og Chris nu igen forfølger med Viv er langt mere spændende. Det er den vision, som jeg meldte mig under fanerne til. Jeg er glad for, at de har tjent nogle hundrede millioner på at sælge teknologien til Apple, men jeg er også glad for, at de ‘quittede’ Apple og prøver én gang til med deres oprindelige vision,” sagde Mads Rydahl til Computerworld sidste år.

Den næste platform
De seneste år har været domineret af smartphone-apps, men intelligente digitale assistenter som Viv bliver ofte fremhævet som det næste store teknologiske paradigme skift. 

Det skyldes, at de kan lægge sig som et ekstra lag oven på vores smartphones, og dermed kan de overflødiggøre de traditionelle smartphone-apps og App Stores. 

Derfor har vi også set at blandt andet Microsoft, Facebook og Amazon lancerer deres intelligente digitale assistenter. 

Læs også: Microsoft tabte monopolet – men kan sagtens vinde krigen

Amazon har stor succes med den stemmestyrede højtaler Echo, der også er integreret med andre tjenester som eksempelvis Spotify og Uber. 

Mens Microsft ved virksomhedens udviklerkonference Build  i år løftede sløret for virksomhedes seneste satsning på intelligente chatrobotter.

Annonce:


Microsoft har valgt at døbe den nye bølge for “conversation as a platform,” og det har ifølge virksomhedens administrerende direktør Satya Nadella potentialet til at blive fremtidens computer-interface. 

“Vi tror, at det vil have lige så stor en påvirkning på verden, som den grafiske interface, mus og tastatur og touch på telefoner har haft,” sagde Satya Nadella på Build.

Selvom Viv endnu ikke er tilgængelig for den brede offentlighed har den amerikanske avis Washington Post for nylig kunne berette, at virksomheden allerede har fået opkøbstilbud fra både Facebook og Google.

Læs også:
Microsoft: Disse små programmer bliver det helt store for os i fremtiden

“De fleste har jo tre-fire milliarder linjer kunstig intelligens-kode i lommen

Facebook spår fremtiden: Sådan skal du slippe for unødvendige notifikationer

Posted in computer.

Massive udfordringer truer it-afdelingerne: Seks nødvendige tiltag kan hindre en knock-out

Det er er ikke kun internationale it-giganter som Ericsson, IBM, HP, Intel og Nokia, der i øjeblikket er tvunget til at gennemføre omfattende transformationer med massive nedskæringer og omstruktureringer.

Også it-afdelingerne er nødt til at tænke i helt nye baner.

Det giver nemlig ikke længere mening at køre med samme organisations-model og drifts/udviklings-setup, som man gjorde for bare få år siden.

Derfor bliver it-afdelingerne nødt til at overveje nye strategier og modeller, hvis de vil bevare relevansen og sikre en central position i virksomhederne fremadrettede arbejde med digital innovation.

Bimodal IT er en af de modeller, der er talt meget om i de senere år, og som flere danske it-afdelingerne også allerede anvender. Læs mere om det her.

Læs også: It-chefen er under pres – formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Men det er slet ikke sikkert, at det er nok bare at splitte it-organisationen op i to mindre afdelinger, der kan arbejde med it-drift og -udvikling i to forskellige hastigheder.

Derfor skal meget laves om
For sandheden mange steder er nok også, at der er behov for en mere grundlæggende transformation af it-afdelingerne (både driften og udviklingen), præcis som det er tilfældet hos de store it-giganter.

Her står en forsimpling af it-organisationen og arbejdet med at drive og udvikle it højt på agendaen.

“Virksomhedernes it-funktioner bliver ramt med et ‘one-two punch.’ Digitale teknologier øger behovet for, at man kan tilpasse sig endnu hurtigere til nye disruptive applikationer og services. Disse teknologier skaber også stigende forventninger hos kunderne.”

Sådan skriver rådgivningsfirmaet Boston Consulting Group i en gennemgang af den situation, mange it-organisationer befinder sig i i disse år.

“For at kæmpe sig tilbage er traditionelle virksomheder nødt til at blive langt mere agile ved at forkorte time to market og levere it-services hurtigere og mere fleksibelt, eksempelvis ved at skalere it-volumen op og ned hurtigt og effektivt og ved at reducere it-omkostningerne.”

“En simplificering af it er en essentiel opgave for en hvilken som helst it-organisation, der ønsker at forblive konkurrencedygtig,” skriver Boston Consulting Group.

Annonce:


Seks konkrete tiltag
Rådgivningsfirmaet peger i den forbindelse på seks konkrete håndtag, man som it-organisation kan dreje på i arbejdet med at simplificere:

1) En intelligent styring af efterspørgslen.

Med det mener Boston Consulting Group, at der skal skabes en bedre forståelse for it-ressourcerne og ‘cost-driverne’, så man både kan sikre den daglige drift og tage hul på nye projekter og få den maksimale værdi ud af de nye projekter.

2) En simplificering af applikationer og data.

3) Infrastrukturen skal forsimples både i forhold til hardware og software, og der skal mere automatisering og standardisering ind i billedet.

4) Selve it-organisationen skal forsimples – eksempelvis ved at skære i ledelses-lag og sikre et mere effektivt samarbejde mellem forretningen og it.

Herunder skal man også se på, om it-organisationen har den rette størrelse, og om man har de rette kompetencer hos medarbejderne.

5) En mere effektiv governance, mere agile metoder og mere simple processer.

6) En shared-services model og en sourcing-optimering.

Læs også: Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Uanset om disse seks håndtag også er dem, der er mest relevante i din organisation, der der næppe tvivl om, at der er et stigende behov for forandringer i mange it-organisationer.

I analysefirmaet Gartners seneste CIO survey, hvor 2.944 it-chefer fra 84 lande svarer på spørgsmål om deres prioriteringer i 2016, var en hovedkonklusion, at den digitale virksomhed nu er en realitet.

Det betyder, at det forventes, at man ved hjælp af it og digitalisering kan opnå konkurrencemæssige fordele og differentiering, hvilket så igen medfører ekstremt høje krav til it-afdelingerne.
 
Læs også:

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

It-chefen er under pres – formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Posted in computer.