Daily Archives: May 18, 2016

Intel lukker Aalborg-afdeling – 250 ansatte mister jobbet

Den amerikanske it-gigant Intel lukker ifølge TV2 Nord sin afdeling i Aalborg og fyrer firmaets 250 danske medarbejdere.

Lukningen er en konsekvens af en international tilpasning i koncernen, som på globalt plan skiller sig af med tilsammen 12.000 medarbejdere, hvilket svarer til omkring 11 procent af Intels samlede medarbejderskare.

De ansatte fik her til eftermiddag beskeden om lukningen, som vil ske glidende over det næste år.

Afdelingen i Aalborg har blandt andet udviklet software software til mobiltelefoner.

Mange af de ansatte er ifølge TV2 Nord højt specialiserede ingeniører, som oprindelig kommer fra virksomheden Infineon, som Intel overtog i 2010 via en milliardhandel.

Læs også:

Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Intel får stor dansk afdeling efter milliard-handel

Posted in computer.

10 praktiske råd: Sådan kan internettet stoppe fattigdom overalt i verden

44.000.000.000.000 kroner – eller slet og ret 44 billioner kroner.

Så meget vil verdensøkonomien vokse, hvis de 4,1 milliarder mennesker, som ikke har internetadgang kunne komme online.

Samtidig ville internetadgang her og nu til alle planetens 7,4 milliarder mennesker betyde, at en halv milliard folk ville blive løftet ud af fattigdom inden 2020.

Sådan lyder nogle af konklusionerne i en rapport begået af revisions- og konsulentvirksomheden PwC, skriver The Guardian.

Nettet skal være billigere
I PwC-rapporten, bestilt af verdens største sociale medie Facebook med flere alternative internet-udrulningsstrategier på samvittigheden, skriver revisionsselskabet, at internet-tilvæksten siden 2013 er dalende.

Læs også: Er Facebook rigtig klog – eller er “gratis” internetforbindelse en klam fidus?

Manglen på internet-opkoblinger skyldes ikke manglende infrastruktur. For hovedparten af Jordens 4,1 milliarder offline-mennesker kunne få internet inden for en meget overskuelig fremtid, hvis de ellers har råd til det.

Prisen på et stabilt internet skal falde 70 procent for 80 procent af klodens befolkning, før net-tilvæksten og den dertilhørende økonomiske vækst kan blive en realitet, konkluderer PcW i rapporten.

Dertil kommer, at indholdsproducenterne skal fabrikere relevant indhold, før folk er motiveret til at betale for en internetforbindelse. Samtidig skal detailmarkedet kunne tilbyde essentielle produkter, før de bare må have en internetforbindelse, lyder det.

Læs også: It-berømtheder med vildt ambitiøst mål: Hele verden skal være online om fem år

“For at få resten af verden online må vi gøre internettet nemmere tilgængeligt og billigere, vi skal give folk grunde til at gå online, mens vi også skal støtte de mennesker, der opdager internettet og bruger det for første gang,” opsummerer partner Bahjat El-Darwiche fra PwC’s Strategy&-selskab situationen.

10 veje til internet for alle
I PwC-rapporten kommer Strategy-selskabet ind på 10 konkrete bud på, hvordan hele klodens befolkning kan komme online.

Det drejer sig om følgende tiltag:

1. Teknologiskifte væk fra 2G for at gøre nettet billigere

2. Bedre offline-distribution af indhold, hvor folk skal være i stand til at downloade lokalt cachet indhold og tilgå det offline

3. Flere nationale og internationale infrastruktur-projekter i bestræbelserne på at sænke priserne

4. Udbud af relevant undervisningsmateriale, som motiverer folk til at gå online

5. Flere sociale services som eksempelvis at kunne komme i kontakt med den offentlige sektor for at mindske risikoen for korruption i et eller flere lande

6. Åbne folks øjne for indtjeningsmuligheder, når de får et større marked at operere på

7. Uddanne folk i, hvad der er værd at købe af produkter og services via eksempelvis undervisning på internet-cafeer

8. Give tilskud til internetopkoblingerne i de allerfattigste dele af verden

9. Gøre det let at købe adgang til begrænset indhold som eksempelvis enkelte apps, som kan spare de fattigste for penge

10. Udvikle spritnye teknologier til at nå en halv milliard mennesker, som i dag ikke har fysisk adgang til internettet

Hvad mener du? Hvordan kan vi få flere mennesker online? Giv din mening til kende i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Google på trapperne med Project Loon: Tusindvis af balloner snart klar til opsending

Tesla-stifters næste projekt: Internet-satelliter i hundredevis

Zuckerbergs vilde (og dyre) plan: Laserbåret internet på vej

Posted in computer.

Personaliseringsekspert: "Der er en tikkende bombe i mange marketingssystemer"



Jeff Allan er Director of Product Marketing, Analytics hos Adobe.

Adobe Summit 2016: Marketing drives i stadig højere grad af digitale værktøjer, data og ambitionen om at kunne levere personlige oplevelser. 

Det stiller nye krav til både marketingfolkene og til hele organisationen, som skal understøtte systemerne og ideerne.

Så hvad er det du skal være særligt opmærksom på, når marketingschefen begynder at drømme om endnu mere digital marketing? Det har Computerworld spurgt Adobes analyse- and personaliseringsekspert, Jeff Allen, om.

Jeff Allen, bortset fra evnen til at få de gode kreative ideer, hvad er så det centrale, man skal forstå, når man arbejder med digital markering for tiden?

“Hastigheden i både kampagnerne og afrapporteringen fra dem – og så at få præsenteret data fra alle kanalerne på en måde, så det kan forstås.

Med hensyn til hastigheden så kan business intelligence-løsninger godt have lidt forsinkelser. Det kan marketingdata ikke. Vores løsninger har den fordel, at de er skabt til nettet og realtime, men det er stadig svært. For kunderne forventer at kunne se, hvad der sker hele tiden.

Den anden del er at få præsenteret data. Her spiller maskinlæring en central rolle.

Jeg kommer selv fra webanalyse, hvor vi begyndte med bare at tælle besøg. Det var fint dengang, men det er også vigtigt at huske udtrykket, at der er ingen ROI (return on investment, red.) på indsigter. Det er ikke nok at tælle, det er ikke nok at præsentere sammenhænge – der skal også actions med, når data skal analyseres. Her er maskinlæring helt centralt.

Man skal huske, at de fleste, der skal arbejde med data, ikke er analytikere. Det betyder, at de ikke ved, hvad de leder efter, og at de ikke ve,d hvad de kan lede efter.

Hvis ikke softwaren hjælper med det, så hjælper det ikke meget.”

Artiklen fortsætter under billedet… 



Adobe har brugt de sidste 10 år på opkøb og udvikling for at skabe sig en position som den primære leverandør af cloud-baseret marketingsløsninger. Mens de kreative løsninger laves i klassikere som Adobe Photoshop og Premiere så er de i stigende grad baseret på data indsamlet i Adobes Marketing Cloud.

Digital marketing og personalisering handler om data, som ofte er personhenførbart. Det er der en tradition for i USA, men i Europa ser vi oftere private firmaer som en trussel. Hvordan kommer man ud over den udfordring?

“Det er hele den fine balance mellem at have en tjeneste, som er bekvem, men som meget nemt kan blive bekymrende.

Men det handler om at have fået tilladelsen fra forbrugeren, og den tilladelse er en form for forhandling. Jeg tror personligt, at der skal være en klar upside for forbrugeren ved at dele data. Det kan være cashback, rabatter eller bonuspoint.

Men du skal arbejde med det hele tiden – og hvis folk føler at det er et problem, så skal du reagere med det samme. Giver du nok tilbage?

Der er en tikkende bombe i mange marketingssystemer, og det er de hardcodede regler.

Et godt eksempel er, da Facebook for nogle år siden fik problemer, fordi folk blev mindet om familiemedlemmers død, fordi systemet havde registeret mange interaktioner på et opslag og mente, at det var et godt minde.

Jeg kender ikke Facebooks regler, men noget tyder på, at nogen har antaget, at mange likes og kommentarer var lig med noget godt. Men hvad hvis der er mange, der har liket noget skidt i sympati?

Den slags regler og antagelser er enormt farlige. Vil man den slags, skal man i stedet arbejdet med maskinlæring som analyserer kontekst. Ellers kan man komme virkeligt galt afsted.”

Artiklen fortsætter under billedet…



På Adobe Summit 2016 i London demonstrerede Adobe hvordan drive-trough systemet hos Dunkin Donuts, en smartphone og displayet i en Tesla arbejdede sømløst sammen for at sikre en nem og kontantløs bestilling direkte fra bilens centrale skærm.

Hvad er det som digital marketing kan, som man ikke før har kunnet med traditionelle CRM-systemer?

“For mig er det interessant at se, hvordan hele det løfte om, hvad man kaldte “mass customization” for 20 år siden, i dag kan indfries.

Dengang talte alle også om masse-personalisering, men det var meget stadig analogt og på papir. Jeg kan huske, at jeg fik tilsendt en plakat af en 911′er fra Porsche i USA, hvor mit navn stod på bilens nummerplade.

Det var vildt cool dengang, men i dag ville jeg forvente, at der var en fed Porsche-app, hvor jeg kunne tilpasse modellerne, at reklamerne på skærmene hos forhandleren skifter, når jeg kommer ind, og at jeg – eller i det mindste min historik – bliver genkendt af sælgeren.

Det er høje krav at stille. Ikke mindst til de data, som ligger til grund.

Før kunne sælgeren i god ro og mag overveje næste træk med sin Rolodex, nu skal det være på plads på få millisekunder.

Både budskabet og integrationen på tværs af alle platforme fra sælgerens app til den digitale skiltning.”

Læs også: Din forretning skal udvikle sig ved hjælp af data. Her er en stribe gode råd til at komme i gang fra erhvervslivet, en minister og en dataekspert

Posted in computer.

"Når jeg skulle ringe til nogen, måtte jeg gå ned ad gaden og sidde i busskuret."


Vi er lige flyttet tilbage til England til en landsby med 90 huse og en pub. Jeg ville ikke bo der, hvis der ikke var en pub. Man kan klare sig uden butikker, men ikke uden en pub.

Der er kun en enkelt mobilmast i hele byen, så der går ikke nogen rundt med ansigtet nede i mobilen. I stedet må folk tale med hinanden.

Trend Micro havde kontrakt med Vodaphone i England, da vi flyttede, og jeg kunne ikke modtage opkald i huset. Så når jeg skulle ringe til nogen, måtte jeg gå ned ad gaden og sidde i busskuret.

Men i det hele taget var adgangen til internettet tæt på at blive en dealbreaker.

Jeg kunne kun få en halv mbit forbindelse via telefonkablet. Jeg undersøgte mulighederne og opdagede, at en gruppe landsbyer var gået sammen om et mikrobølge-netværk. Men det var stadig ret langsomt. Så tænkte jeg på satellit, men det er også ret langsomt.

Så tænkte jeg, shit jeg kan jo bruge 4G. Så nu har jeg 50-60 mbit via en 4G router.

Der er et loft på min datatrafik fordi det er 4G. Det ændrer ens forbrugsmønster. Men det er nok meget godt, for min hustru arbejder også for Trend Micro, og vi arbejder begge to hjemmefra.

Posted in computer.

Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Efter flere år med vigende interesse opgiver Microsoft nu helt sine planer for de såkaldte feature phones – gammeldags mobiltelefoner.

Kinesiske FIH Mobile, som ejes af industri-kæmpen Foxconn, overtager rettighederne til Nokia-brandet og 4.500 medarbejdere for 2.3 milliarder kroner.

Det skriver teknologi sitet The Verge.

Det kan virke lidt absurd at betale flere milliarder kroner for noget, som ikke tilbyder en eneste nyhed, men der er mening i galskaben.

Kæmpe sællert
For de helt basale Nokia-telefoner har et enormt marked både i den tredje verden og blandt magelige europæere, som ikke gider at få sand i deres smartphone, når de tager på stranden.

Så enormt et marked, at der sælges op til 100 Nokia telefoner i minuttet. Det er et marked, som Foxconn kan tjene ikke så få kroner hjem på i de kommende år.

Det kan du læse mere om her: Denne Nokia 105-telefon sælges der 100 af i minuttet – og den nye version kan holde strøm i 35 dage

I mellemtiden slipper Microsoft med salget fri af et marked, som firmaet ikke har nogen reel interesse i. I stedet kan folkene i Redmond fokusere deres energi på at få liv i markedet for Windows mobiler.

Læs også: Så er det officielt:  Nokia klar til smartphone-comeback

Posted in computer.

Afgørelse på trapperne: Snart kan det blive muligt at se dansk Netflix i hele Europa

Streaming-brugerne i EU skal have adgang til deres abonnement fra tjenester som Netflix, Sky og Canal+ ligegyldig, hvor i Europa de befinder sig.

Det skriver Reuters.

Du skal med andre ord have adgang til den danske udgave af Netflix, når du tager på sommerferie eller forretningsrejser i det europæiske fællesskab.

Netflix lukker eksempelvis for dansk indhold, når du forlader landet, men giver adgang til den lokale udgave af tjenesten, hvis den findes.

Andre, som HBO, lukker helt ned for adgangen, når tjenesten ikke understøttes.

Læs også: Efter flere år med klart nej: Nu er offline-film (måske) på vej til Netflix

Kritiske filmfolk
Forslaget blev præsenteret af EU-Kommissionen i december sidste år i et forsøg på at vælte de nationale barrierer for online-tjenester i de 28 medlemslande.

Fredag 26. maj 2016 skal forslaget så stå sin prøve og i bedste fald vedtages.

Streaming-brugerne kan herefter se frem til at kunne anvende den tjeneste, de har betalt for på midlertidige rejser i Europa.

Præcis hvor længe ‘midlertidig’ dækker over er endnu ikke helt klart.

EU håber, at forslaget kan effektueres i 2017, hvor roaming-taksterne for mobilbrugere i de 28 lande ligeledes harmoniseres.

Lunken modtagelse
Forslaget har dog fået en lunken modtagelse af indholdsleverandørerne.

Flere af dem udtrykker bekymring for om producenterne og filmudgiverne vil forlange flere penge for at indholdet bliver mobilt og ikke forbliver indenfor en enkelt landegrænse.

Ligeledes frygter producenter og filmfolk, at de enkelte landelicenser vil miste deres værdi, hvis det bliver nemmere for folk at få adgang til indhold fra udlandet.

Læs også:
Her er listen: Disse danske bredbåndsselskaber giver dig den bedste Netflix-streaming

Dansk bogtjeneste: Sådan finder teknologien præcis den bog, du har lyst til at læse

Netflix åbner for HDR-kvalitet – skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv

Posted in computer.

Stor dansk fiber-fusion godkendt: Nu begynder jagten på nye bredbåndskunder

Alle sten er nu ryddet af vejen, og planerne om at fusionere Syd Energi (SE) og Nyfors, som blev annonceret sidste år, kan realiseres.

“Energi- og telekoncernen Syd Energi a.m.b.a.’s fusion med Nyfors a.m.b.a. er nu endelig underskrevet og godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen,” meddeler SE i en pressemeddelelse.

Det nye selskab ejes af 316.000 andelshavere, har 1.500 ansatte og 725.000 kunder og bliver således en ganske stor spiller på det danske bredbåndsmarked med udgangspunkt i SE’s i forvejen markante position.

“Vores nye samlede selskab står langt stærkere på det danske marked, end vi ville have gjort som to selvstændige enheder. Den nye SE-koncern er en særdeles stærk muskel, der kan investere både regionalt og nationalt,” udtaler administrerende direktør i SE, Niels Duedahl.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Han pointerer samtidig, at kundebasen på 725.000 skal vokse i det nye selskab.

“Det kundeantal skal fremover øges – ikke mindst ved at sætte endnu mere fart på udrulningen af højhastighedsbredbånd i Nordjylland samt ved fremover, at søge yderligere fusioner og partnerskaber.”

Omsætning på fem milliarder kroner
Det nye, større SE vil få en årlig omsætning på cirka fem milliarder kroner og en årlig investeringsevne på omkring en milliard kroner, oplyses det.

Selv om SE er langt den største part i fusionen, er der udsigt til en markant udvikling også i Nyfors’ nordjyske bagland.

Annonce:


“Vi ser frem til at vokse sammen med SE og skabe et nordjysk kraftcenter. SE og Nyfors er en stærk kombination, og nu starter rejsen mod at tilbyde kunderne nye, innovative produkter og ydelser i det samlede selskab,” lyder det fra den anden part i fusionen, administrerende direktør Henrik Mentz fra Nyfors.

Med fusionen skal SE’s lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles, og aktiviteter svarende til 120 stillinger bliver flyttet til Brønderslev. Fremover vil cirka 200 medarbejdere være beskæftiget i Brønderslev, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tidligere meldt ud, at det er planen, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges til helt op til 95 procent af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 procent.

Læs også:

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber – men det kniber med tilslutningerne

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Vejen banet for stor dansk fiber-fusion

Posted in computer.

Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Hver eneste måned opdaterer den uafhængige sikkerhedstest-organisation AV-Comparatives sine testresultater med de nyeste trusler mod alle os internetbrugere.

De nye ondsindede koder bliver kørt igennem en hel stribe af de antivirusprogrammer, der er tilgængelige på markedet.

På den måde er det intensionen at give brugerne et øjebliksbillede, der kan beskrive hvilket antivirusprogram, der er bedst opdateret lige netop nu.

AV-Comparatives kaldet det for en for Real-World Protection-test, og i praksis betyder det, at man i testen af antivirusprogrammerne forsøger, at ramme så tæt som mulig på den situation, som du står i hver eneste dag, når du er på nettet.

Den nyeste udgave er med testresultaterne fra april 2016. Testen omfatter 368 testeksempler, der er kørt gennem producenternes software.

Der er testet på en Windows 7 Home Premium 64-maskine med SP1, hvor alle tredjepartsprogrammerne er opdateret. Det er eksempelvis Adobe-programmer og Java.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, altså, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage og behandle.

Læs også: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: “Vi tager det som en oplevelse”

I tabellen nedenfor kan du se testresultaterne.



Grøn signalerer, at alt er opdaget. Rød betyder, at der er hul igennem. Den gule linje er falske positiver. Du kan finde de enkelte programversionsnumre her (PDF) . Kilde: AV-Comparatives.

Det russiskproducerede Kaspersky-program er igen rykket op i top efter en mindre tilbagegang i sidste måned.

Læs mere her: Stortest af 19 antivirusprogrammer: Disse programmer beskytter din maskine bedst lige nu

Også F-Secure og Trend Micro ligger godt til i top tre – begge programmer har dog en del flere falske positiver end nummer et.

I den modsatte ende af skalaen går det knap så godt for Microsoft, der ender som nummer sjok med deres Securety Essentials version 4.8. En tendens, der efterhånden har løbet over lang tid.

Solid pegepind
Det er ikke alle antivirus-producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med.

Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over hvilke programmer, der er gode til at klare truslerne lige nu.

Læs også: Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Du kan selv klikke forbi AV-Comparatives webside, hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Ligeledes finder du alle mulige andre test af sikkerhedsprogrammer på websiden.

Læs også:
Antivirus-producent: Vi sælger din surf-historik til reklamefirmaer

Retten til dit privatliv er et spil uden regler – og du har intet at skulle have sagt

Sikkerhedsfolk indrømmer: Vi udviklede malware for at ramme konkurrenterne

Posted in computer.

It-virksomheder slår alarm: Det vil ramme os alle hvis Storbritannien dropper EU

Flere af verdens største it-selskaber appellerer indtrængende til Storbritannien om ikke at forlade EU. Det er der særlige grunde til.

En hel stribe af verdens store it-virksomheder forsøger ihærdigt at overbevise briterne om at stemme nej til den kommende afstemning i Storbritannien 23. juni, hvor det skal afgøres, om Storbritannien skal forlade EU eller ej.

Både Microsoft, IBM, Cisco og Hewlett-Packard Enterprise har blæst til kamp for at få Storbritannien til at blive i EU.

Ifølge Microsoft gør medlemskab i EU Storbritannien til et ‘mere attraktivt sted at gøre forretning.’

Det sker i et blog-indlæg fra Michel Van der Bel, der er øverste chef for Microsofts 5.000 ansatte i Storbritannien, hvor Microsoft samtidig har et stort partnernetværk, der i alt beskæftiger omkring 25.000 it-folk.

Her skriver han, at Microsoft fortsat er indstillet på at være i Storbritannien.

“Men vi er overbeviste om, at UK’s medlemskab af EU er et vigtigt kriterie for fortsatte og fremtidige investeringer fra Microsoft og andre,” skriver han.

Han peger på, at der eksempelvis er stort behov for, at Microsofts udviklingsafdeling i britiske Cambridge har mulighed for nemt og gnidningsfrit at kunne samarbejde med folk fra andre EU-lande.

Du kan læse hele blog-indlægget her: Microsofts perspective on the EU referendum.

IBM, Cisco, BT Group, Vodafone, General Electric og mere end hundrede andre virksomheder har tidligere i et åbent brev til briterne argumenteret for, at en udmelding af EU vil skade landet.

“Virksomheder har brug for ubegrænset adgang til det europæiske marked for at kunne understøtte vækst, investeringer og jobskabelse. Vi mener, at en exit fra EU vil skade investeringer og true jobs. Britannien vil være stærkere, sikrere og i en bedre position ved at forblive i EU,” hedder det i det fælles brev.

Annonce:


Hewlett-Packard Enterprise har ligeledes i en memo til medarbejderne argumenteret for, at det vil være skadeligt, hvis Storbritannien forlader EU.

“Forlader Britannien EU vil det efter vores opfattelse sandsynligvis få skadelig indvirkning på de langsigtede udsigter inden for beskæftigelse, udvikling, investeringer og innovation i landet,” skriver chefen for virksomheden, Andy Isherwood.

Computerworlds britiske søstermedie påviste for et par måneder siden, at 75 af de 100 største it-virksomheder i Storbritanien beskæftiger medarbejdere fra andre EU-lande end Storbritannien.

Samtidig søger næsten halvdelen af de 100 største it-virksomheder aktivt efter nye medarbejdere bredt i hele EU.

Det skyldes, at de britiske it-virksomheder – som det er tilfældet i Danmark – i høj grad mangler dygtige it-folk.

En ting er imidlertid forretning og penge, en anden ting politik og følelser i folkedybet.

Debatten om EU har således været meget følelses-ladet i Storbritannien, hvor Londons kendte borgmester, Boris Johnson, eksempelvis har sammenlignet EU med Hitler.

Posted in computer.

Nye særregler for internettet i Kina vil få alvorlige konsekvenser

Internettet risikerer at blive opdelt i forskellige fragmenter, der skal operere uafhængigt af hinanden, og det vil ødelægge hele ideen bag og styrken i internettet.

Sådan lyder det fra amerikanske myndigheder, efter Kina har barslet med planer om at indføre nye regler om at internet-domæner skal registreres særskilt i Kina via stats-godkendte providere.

Samtidig vil Kina – såfremt planerne godkendes – indføre forbud mod registrering af websites, der indeholder forskellige former for forbudt indhold defineret ud fra ‘ni brede og uklart formulerede kategorier.”

Det skriver to amerikanske top-embedsmænd, der i dag står i spidsen for USA’s internet-administration.

Du kan læse deres statement her: “Chinas internet domain name measures and the digital economy.”

Ifølge embedsmændene – Daniel Sepulveda (‘ Coordinator for International Communications and Information Policy at the Department of State’) og Lawrence Strickling (‘assistant secretary of commerce and administrator of the National Telecommunications and Information Administration’) – har mere end 700 millioner mennesker i dag internet-adgang i Kina.

Det er flere end i noget som helst andet land i verden, ligesom flere af verdens allerstørste internefirma har hjemme i Kina.

Det betyder, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis Kina indfører særskilte regler og særskilte domæne-regler for kinesiske domæner.

“Det er ekstremt vigtigt, at Kina anvender landets magt og indflydelse på en måde, der understøtter den fortsatte udvikling af det globale internet og velstanden i den globale økonomi,” skriver de.

Forskellige kræfter arbejder for tiden for, at USA skal afgive sin centrale rolle i håndteringen af internettet.

Annonce:


I stedet skal der indsættes et globalt system med deltagelse af mange forskellige lande.

Også EU har været på banen med kritik af USA’s stramme kontrol af internettet.

Det kan du læse mere om her: EU efter skandale: USA skal afgive kontrollen over internettet

I dag varetages håndteringen af internettet af amerikanske ICANN – Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

ICANNs nuværende aftale stod oprindeligt til at udløbe sidste efterår, men der er ikke sket videre, da der er opstået forvirring og tvivl om, hvad der egentlig skulle komme efter, da flere af de mulige lande eksempelvis er på politisk kant med hinanden.

“Ved at formulere sine egne regler for håndtering af domæne-navne, truer Kina med at fragmentere internettet. Det vil begrænse internettets mulighed for at fungere som en global platform til menneskelig kommunikation, handel og kreativitet,” hedder det i de to embedsmænds blog-indlæg.

Læs også:

EU efter skandale: USA skal afgive kontrollen over internettet

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Verdens lande kan ikke nå til enighed om nettets fremtid

Posted in computer.