Dansk maskinproducent: »Vi kniber os selv i armen«

Stigende efterspørgsel på forarbejdede fødevarer på de globale markeder har fået GEA Process Engineering til at sætte rekrutteringen af ingeniører i femte gear. Med fyldte ordrebøger og et rekordstort driftsoverskud på 1,4 milliarder kroner sidste år er der markant behov for tekniske hoveder i GEA’s hovedkvarter i Søborg samt i afdelingen i Skanderborg, fortæller Ulla Plüger Michelsen, HR-chef i GEA.

Opret et CV på Jobfinder og lad arbejdsgiverne komme til dig

»Det går rigtig stærkt i øjeblikket, og vi ansætter hele tiden. Indimellem må vi knibe os selv i armen og spørge: Kan det virkelig passe? Det føles lidt mærkeligt at storme derudaf i en tid, hvor mange andre virksomheder kun lige er begyndt at se lys for enden af tunnelen,« forklarer Ulla Plüger Michelsen.

GEA udvikler og designer produktionsanlæg til blandt andet mejeri-, bryggeri- og fødevareindustrien og er en del af den danske procesudstyrsindustri, som i disse år oplever store overskud. For at følge med væksten hyrede GEA 100 nye medarbejdere i 2013, hvoraf hovedparten var ingeniører, og den 650 mand store virksomhed forventer at skulle ansætte yderligere 50 nye medarbejdere i Danmark i løbet af det kommende år.

Og det er ikke bare de klassiske ingeniørretninger, GEA er på jagt efter, fortæller Ulla Plüger Michelsen.

»Vi har haft tendens til at ansætte meget tekniske ingeniører, men søger nu i stigende grad også efter folk med erfaring inden for projektledelse og salg. Vores projekter bliver større og større, og det stiller nye krav til medarbejderne,« siger Ulla Plüger Michelsen.

Fokus på flere unge

Næsten en tredjedel af GEA’s ordrer er i størrelsesordenen 75 millioner kroner eller derover. Blandt andet leverede virksomheden sidste år verdens største anlæg til spraytørring af mælk til mejerigiganten Fonterra på New Zealand. For at sikre, at virksomheden også i årene frem har den nødvendige tekniske ekspertise til at følge kæmpeprojekterne til dørs, har GEA fokus på at ansætte unge ingeniører.

»En del af vores medarbejdere nærmer sig pensionsalderen, og vi er derfor begyndt at ansætte flere nyuddannede for at have en pipeline af talenter. Mange af de unge kender intet til vores udstyr, og de begynder derfor deres karriere med at blive sendt over på vores testcenter, inden de specialiserer sig inden for projektledelse eller salg,« forklarer Ulla Plüger Michelsen.

Læs også: Massevis af nye ingeniørjob springer ud i forskerpark

Den markante tilgang af nye medarbejdere betyder, at GEA har måttet lægge ekstra kræfter i at få sluset nye kolleger ind både fagligt og socialt. Der er blevet investeret i flere introduktionskurser og bedre sidemandsoplæring.

»Al information skal være let tilgængelig for de nye medarbejdere, så de hurtigt føler sig integrerede og bliver hos os. Vi skal sørge for at få fuld valuta for den investering, det er at få så mange nye ind på så kort tid,« fortæller Ulla Plüger Michelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>