Region Hovedstaden når ikke at opgradere fra XP til Windows 7 inden support udløber – på Windows 7

Selvom Microsoft har udgivet to nye udgaver af Windows-styresystemet siden Windows 7, der udkom i oktober 2009, så bliver det alligevel den platform, som skal afløse den snart 13 år gamle Windows XP på sygehusene i Region Hovedstaden.

Regionen har købt en supportaftale med Microsoft til 58 millioner kroner for at få adgang til ekstraordinære sikkerhedsopdateringer til Windows XP, når supporten udløber den 8. april i år.

Læs også: Hovedstadens sygehuse bruger 58 millioner på forlænget Windows XP-support

Den forlængede support skal give regionen mulighed for at beskytte adskillige tusinde pc’er, som stadig kører Windows XP, indtil regionen har opgraderet dem. Opgraderingen ventes af tage halvandet år.

Det betyder imidlertid, at regionen først er færdig med at opgradere til Windows 7 efter 13. januar 2015, hvor den generelle support af Windows 7 udløber, og Windows 7 går over til den forlængede supportperiode på fem år, hvor Microsoft kun stiller sikkerhedsopdateringer til rådighed.

Hvordan det kan være, at man har valgt at opgradere til Windows 7 frem for Windows 8 i betragtning af, at den almindelige support på Windows 7 udløber i 2015?

»Ud fra en samlet betragtning, herunder efter en gennemgang af systemerne og dialog med systemleverandørerne, er det regionens vurdering, at en opgradering til Windows 7 vil være det mest sikre og hurtigste at gennemføre på nuværende tidspunkt,« skriver Region Hovedstadens Center for IMT i et skriftligt svar til Version2.

Microsoft har frigivet både Windows 8 og Windows 8.1 i kølvandet på Windows 7, og når supporten på Windows 7 endegyldigt slutter den 14. januar 2020 kan regionen altså stå i samme situation som i dag med Windows XP.

Regionen vil dog forsøge at være forberedt på fremtidige opgraderinger af styresystemet.

»Som en del af projektet gennemføres såvel test af Windows 8 som udarbejdelse af en samlet drejebog for opgradering af styresystemer, som forbereder regionen til fremtidige opgraderinger,« skriver regionen.

I svaret påpeges det også, at regionen ikke er alene om at vælge Windows 7 frem for Windows 8. Mange virksomheder gik dog forholdsvis hurtigt i gang med at opgradere til Windows 7 efter lanceringen. Det skete, fordi mange havde valgt at springe Windows Vista over. Region Hovedstadens opgradering fra Windows XP sker derimod først efter, supporten på Windows XP udløber.

Windows 8 er endnu langt fra at overhale Windows 7 i markedsandele, og hos Microsoft er der da også en vis forståelse for, at store organisationer som Region Hovedstaden vælger at mellemlande på Windows 7 i stedet for at gå direkte til den nyeste Windows-version.

»Generelt vil jeg sige, at organisationer skal vælge den platform, som løser deres konkrete behov, der hvor de er nu. Vi anbefaler, at man overvejer Windows 8.1 som førstevalg, men eksempelvis for organisationer med mange desktop-brugere, kan det give mening at starte med Windows 7 og så trinvist flytte sine mere mobile brugere – det kunne være ansatte, der er meget på farten og både bruger pc og tablet – til Windows 8.1,« siger Louise Harders, ansvarlig for salg af Windows til store virksomheder hos Microsoft Danmark, til Version2.

Den generelle support til Windows 8 og Windows 8.1 slutter den 9. januar 2018, men Microsoft vil frigive sikkerhedsopdateringer frem til 10. januar 2023.

Microsoft er med Windows 8.1 gået over til en kortere cyklus mellem versioner, hvor det blandt andet er slut med de klassiske service packs. Til gengæld var opgraderingen fra Windows 8 til Windows 8.1 gratis. Præcis hvordan det vil forholde sig med de næste udgaver af Windows er dog uvist.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>