Netværk for arbejdsløse ingeniører i krise: Medlemmerne får job

Medlemsflugt skaber som regel panderynker i en forening. Det gør det også i netværket Aktive Ingeniører, men det bekymrede blik ledsages også af tilfredse smilerynker.

Forklaringen på det tvetydige ansigtsudtryk er, at hvert tredje medlem af netværket, der består af ledige ingeniører, har fået job i løbet af årets første tre måneder. Det svarer til, at ni ingeniører har forladt netværket, mens der kun er kommet to nye til. Til sammenligning fik alt i alt 18 medlemmer et job i løbet af hele 2013.

Opret et cv på Jobfinder – det først skridt mod en ny karriere.

Umiddelbart en rigtig solstrålehistorie, for hvad er egentlig problemet, når netværkets fornemste opgave er at overflødiggøre sig selv?

Jan Friberg, arbejdsløs elektroingeniør og formand for netværket, kalder da også ’medlemsflugten’ for opmuntrende. Det giver håb for de øvrige, når der er bud efter medlemmerne:

»Jeg kan selvfølgelig ikke andet end glæde mig over, at de kommer i arbejde. Problemet er bare, at vi nu kun er 21 aktive medlemmer tilbage, og dermed bliver det svært at drive foreningen videre,« påpeger han.

Læs også: Fire gode grunde til at droppe fordommene og hyre en arbejdsløs

Det er ikke uden grund, at netværket kalder sig Aktive ingeniører. Som medlem forpligter man sig nemlig til at yde en målbar indsats i forhold til at afdække åbninger på ingeniørarbejdsmarkedet.

Hvert medlem skal således ringe til et vist antal virksomheder om ugen for at høre, hvad de har gang i, og om der er jobåbninger på vej. Desuden skal de forsøge at arrangere møder med arbejdsgiverne:

»Vores metode går ud på, at vi hiver fat i virksomhederne og tilbyder dem at skaffe de rigtige kandidater. På den måde kan vi hjælpe hinanden,« forklarer Jan Friberg.

Men uden et vist antal medlemmer er det svært at holde foreningen i gang, forklarer han.

»Det kan være lidt af en belastning, at folk, der har gjort et godt stykke arbejde, forsvinder. De store ryk ryster foreningen. Havde vi bare fået ni nye medlemmer ind, var det en ren fest, for så havde vi både fået folk i arbejde og styrket foreningen,« siger han.

Læs også: Netværk for arbejdsløse ingeniører sejrer sig ihjel

Med langt over tusind ledige ingeniører skulle der være nok at tage af, og samtidig kan det være velgørende for ledige at komme ud blandt ligesindede, påpeger Jan Friberg:

»Sidder man alene derhjemme, hører man aldrig om andre, der får job. Her kan netværksmøderne virke motiverende, fordi man får fornyet sin tro på, at man kan få et arbejde,« siger han.

Får folk op i gear

Blandt årets ni ’jobramte’ medlemmer er kun to kommet i gang via Aktive Ingeniører. Resten har fået arbejde ad andre kanaler.

Men derfor kan netværket godt have spillet en vigtig rolle alligevel, mener næstformand i Aktive Ingeniører, Thomas Gustafsson:

»Vi skaffer ikke nødvendigvis job til folk, men de kommer op i gear og får gang i deres jobsøgning. Jeg har ikke selv fået job, men har været med til at skaffe job til to-tre andre, når jeg har været ude i virksomheder,« eksemplificerer han.

Ingeniørledigheden var i januar i år på 2,5 procent, viser de seneste tal fra Akademikernes. Det svarer til, at 1.481 ingeniører var uden arbejde.

Læs også: Fald i ingeniørledighed varsler flaskehalsproblemer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>